Novice

Nazaj

(: )

Tradicionalno druženje s stanovalci iz Doma dr. Jožeta Potrča

Tradicionalno druženje s stanovalci iz Doma dr. Jožeta Potrča

Leto je naokrog in ponovno smo se stanovalci in zaposleni Pegazovega doma, Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane in enote Slovenska Bistrica zbrali na tradicionalnem srečanju, ki se je tokrat odvijalo na Boču, pri Planinskem domu. To je dan, ko se stanovalci in zaposleni srečamo, poveselimo, preizkusimo v družabno – športnih igrah ter uživamo ob dobri hrani in pijači. 

Obisk obrtnega sejma Celja

Obisk obrtnega sejma Celja

Stanovalci so z veseljem sprejeli pobudo Družbe Novatel, ki je donirala vstopnice za obisk mednarodnega obrtnega sejma v Celju ter jih na svojem razstavnem prostoru tudi pogostila, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Direktor Jernej Kenda je stanovalce razveselil z rujno kapljico iz Zibike.

Nedelja ob zvokih violine

Nedelja ob zvokih violine

Na zadnjo nedeljo v avgustu sta nas obiskali mladi prespektivni violinistki Elizabeta in Julija.

Na obisku pri čebelarski družini Posl

Na obisku pri čebelarski družini Posl

Gospod Silvo Posl iz Čača vasi nas je že nekajkrat razveselil z zanimivimi predstavitvami čebelarstva in medičarstva, tokrat pa smo se odpravili kar k njemu domov v vznožje neokrnjenega Boča. Ob obisku smo si ogledali veliko poslovno stavbo, kjer potekajo čebelarstvo, proizvodnja in čebelarski turizem in spoznali zelo prijazno družino Posl, kjer letos praznujejo 50. obletnico čebelarstva – Silvo in Danica ter sin Dejan z Jožico in mala (čebelica) Maja so nas navdušili z gostoljubjem.

Koruza po pastirsko v dobri družbi

Koruza po pastirsko v dobri družbi

V zunanjem atriju, kjer je veliko zelenice, smo pripravili koruzni piknik. Stanovalci so posedli v krog ob ognju ter pekli koruzo po pastirsko. Pogovor je tekel o tem kako so nekoč kot pastirji pekli koruzo med pašo živine in še marsičem.

Kraljevski zajtrk

Kraljevski zajtrk

Zjutraj naj bi jedli kot kralji, opoldan kot meščani in zvečer kot berači. Glavni kuhar Sandi nas je za zajtrk razveselil z zelenjavnimi omletami ter pečenimi jajčki s slanino. 

»Zdaj gre zares!«

»Zdaj gre zares!«

Oratorij je prostočasno počitniško dogajanje za otroke in poteka v mnogih slovenskih župnijah, tako se odvija tudi v Rogaški Slatini ta teden. Oratorije povezuje glavni junak, ki se v obliki zgodbe predstavi udeležencem in letos je to zgodba o Ostržku ter slogan »Zdaj gre zares«.

Sladoled na terasi

Sladoled na terasi

Za stanovalce skupin Mavrica in Modrijani smo pripravili druženje ob sladoledu na terasi. Hladna osvežitev ob zelo vročih dneh prija, še posebej, če zraven zapojejo domski pevci in zaposleni. 

Angel varuh

Angel varuh

Ružica Šket nam je tokrat pobližje predstavila angela varuha, ki ga imamo od rojstva in kjerkoli se nahajamo, je z nami.

Lahkih nog naokrog z nordijsko hojo

Lahkih nog naokrog z nordijsko hojo

Sredino nordijsko hojo smo pričeli z malo teorije in nadaljevali z veliko prakse. Jutro je bilo čudovito, napovedoval se je vroč dan, a za pohode imamo v Rogaški Slatini veliko sence.

Stran 77 od 160 (Vseh vnosov: 1597)

Uradni podatki

Stopite v stik