E-Qalin

Pegazov dom Rogaška Slatina je v četrtek, 18. septembra, na uvodni prireditvi za stanovalce in svojce, dan pred tem pa na prireditvi za zaposlene, slavnostno obeležil vstop v model kakovosti E-Qalin.

E-Qalin je vseevropski model upravljanja s kakovostjo v ustanovah socialnega varstva. Trenutno je razširjen v 9 evropskih državah – Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Veliki Britaniji, Češki, Luxemburgu, Hrvaški in Sloveniji.

 »E - Qalin spodbuja ustanove, da gledajo naprej in se ne zadovoljijo z doseženim, E-Qalin pomeni trajnostno obliko razvoja institucije, njegovi najpomembnejši cilji so višja kakovost storitev in večja motiviranost in zadovoljstvo zaposlenih«

je v nagovoru poudarila razloge za vključitev direktorica Pegazovega doma Kristina Kampuš.

»E-Qalin sam po sebi ni kakovost, je pot do kakovosti. Sistem upravljanja s kakovostjo vključuje strukture, procese in rezultate ustanove. Vsa tri področja se preverjajo s pomočjo samoocenjevanja v skupinah za kakovost, kamor so vključeni vsi ključni partnerji: stanovalci, svojci in zaposleni« je v predstavitvi modela kakovosti predstavila Irena Strašek, namestnica direktorice v Pegazovem domu ter vodja kakovosti.

Srečno pot E-Qalin -u je na prireditvi zaželel tudi župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. Helena Čampa, predstavnica družbe Comett domovi, pa nam je čestitala  za  pogum in pripravljenost narediti življenje naših stanovalcev še bolj kakovostno ter povečati stopnjo zadovoljstva zaposlenih.

Stanovalce je z zvoki harmonike razveselila Lara Škrabl, vokalna skupina Amadeus pa je dvorano napolnila z melodijami domačih in tujih avtorjev.Prireditev se je zaključila s praznično torto, ki jo je z željo srečno E-Qalin skupaj s stanovalko Pegazovega doma in svojcem razrezala direktorica Pegazovega doma, Kristina Kampuš.

"E-Qalin sam po sebi ni kakovost, je pot do kakovosti."

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Desktop6.jpg