Novice

Nazaj

(: )

18. obletnica doma starejših Rogaška Slatina

18. obletnica doma starejših Rogaška Slatina

Slavnostna govornika sta bila direktorica Irena Strašek, ki se dobro spominja aprila 2006, ko je prvič prestopila prag takratnega Pegazovega doma ter župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki nas vedno rad obišče in z izbranimi besedami nagovori.

Blagoslov velikonočnih jedi

Blagoslov velikonočnih jedi

Blagoslov jedil je obred ljudske pobožnosti, namenjen zavedanju Božje dobrote do človeka, da bi ta lažje začutil Božjo bližino in navzočnost v vsakdanjem življenju.

Tudi naši stanovalci so na “žegen” prinesli košarice velikonočnih dobrot in prisluhnili besedi duhovnika.

 

Praznični teden

Praznični teden

Prazničen teden se je pričel z otvoritvijo velikonočne stojnice.  Vsi izdelki so ročno narejeni pri šiviljski urici, ki jo redno organizira gospodinja Tatjana Plevčak. V vseh skupinah so gospodinje in prostovoljki Marija in Irena pekle potico in sveže pečen kruh, barvala so se jajca. Pri tem so sodelovale tudi stanovalke in stanovalci, ki so bili zelo pridni. 

Velika noč je največji krščanski praznik, zato je poskrbljeno tudi za duhovno oskrbo. Danes sta duhovnika v vseh skupinah opravila spoved, jutri pa bo blagoslov velikonočnih jedi. 

 

Vsem želimo mirne in zdrave velikonočne praznike!

Koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

Koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

Mesec marec je posvečen vsem ženskam in vsako leto naše stanovalke razveseli koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina. V začetku je zbrane nagovoril Tone Kamenšek, ki je vodil program. Skozi venček pesmi so naše stanovalce popeljali po vseh pokrajinah Slovenije in v Dalmacijo. 

Veselimo se velike noči

Veselimo se velike noči

Na kuharski urici s Cvetko smo spekli ptičke in venčke iz testa. Izdelali smo tudi velikonočne butare, ki jih je duhovnik pri sveti maši blagoslovil. 

V vseh stanovanjskih skupinah potekajo razne velikonočne ustvarjalne delavnice. Izrezujemo razne motive, barvamo mandale, izdelujemo pomladne in velikonočne dekoracije.  Veselimo se velike noči.

Gozdovanje pomladi

Gozdovanje pomladi

Prejeli smo zeleno vabilo Zavoda za gozdove Slovenije na osrednjo prireditev ob mednarodnem dnevu gozdov (21.03.) in se odpeljali do Pečovnika in Mestnega gozda Celje, ki se lahko pohvali z najvišjimi drevesi v Sloveniji. 

Sprehodili smo se do duglazije, ki meri kar 50 metrov ter po dveh novih tematskih poteh imenovanih „Pot velikank“ in „Zgodovinski gozd“. Pozdravila nas je Barbara Celjska, ki je poskrbela za odlično vreme, Gozdarski oktet je zapel nekaj lepih pesmi, srečanje je bilo začinjeno s kulturnim, pevskim in glasbenim programom. Gozdna poezija, zračni ples med krošnjami ter zvoki hand druma so se nežno vklopili v gozdno sozvočje. Zbrane so nagovorili župan Mestne občine Celje Matija Kovač, direktor Zavoda za gozdove Slovenije Gregor Danev in drugi. Bila je čudovita prireditev v sozvočju z gozdom, s katerim moramo skrbno ravnati.

 

Doživetja iz vrta

Doživetja iz vrta

Obiskali smo vrtčevsko prireditev ob materinskem dnevu, ki se je odvijala v Kulturnem centru. Nastopilo je okrog 130 otrok iz Vrtca Izvir in bil je občudovanja vreden dogodek. Mamam, babicam in tudi vsem ostalim so pripravili zares lep program v počastitev brezpogojni ljubezni, ki krasi odnos mame in otroka. 

Na začetku je ravnateljica Majda Plavčak pozdravila vse prisotne in še posebej naše stanovalce, ki so prejeli še ustvarjalno sliko. Otroci so plesali in peli in mi smo jih opazovali ter z navdušenjem ploskali. Hvala otrokom in vzgojiteljicam za lepo obeležje materinskega dne.

S hojo v pomlad

S hojo v pomlad

Danes smo na krasen sončen dan otvorili hojo s palicami, poimenovano nordijska. Hoji dodamo vrednost in varnost s primernimi palicami in pravilno tehniko, ter tako aktiviramo več mišic. 

Najprej smo šli do zunanjega fitnesa in preizkusili delovanje naprav in nato odšli še navkreber po gozdni poti do izvira vode. Zapeli smo še nekaj pesmi, občudovali naravo, rože, poslušali ptičje petje, naredili nekaj dihalnih vaj. 

✿.。.:* ☆:**:.  Dobrodošla pomlad!  .:**:.☆*.:。.✿

Koncert Prifarcev

Koncert Prifarcev

Obiskali smo koncert Prifarcev ob dnevu žena v Kulturnem centruČlanice društva Gaja so nas razveselile s sladkimi dobrotami. Prifarci pa so se z veseljem fotografirali z našimi stanovalci.

Stran 3 od 160 (Vseh vnosov: 1600)

Uradni podatki

Stopite v stik