Novice

Nazaj

Delavnica z glino

Delavnica z glino

V ponedeljek, 28. 11. smo s stanovalci doma in prostovoljcema Greto in Juretom Rothmeier izpeljali delavnico obdelave gline

Slikarska razstava Draga Kopšeta

Slikarska razstava Draga Kopšeta

V ponedeljek, 28. 11. je v avli Pegazovega doma potekala otvoritev razstave gospoda Draga Kopšeta, ki bo svoje slike razstavljal pri nas do konca januarja 2017.

Izdelovanje adventnih venčkov

Izdelovanje adventnih venčkov

Pričakovanje  praznikov je prijetnejše, če prostor okrasimo z adventnimi venčki. Zato smo si četrtek 24. 11. na skupini Ob Potoku praznično obarvali in smo izvedli delavnico izdelovanja adventnih venčkov. 

Na obisku v vrtcu Kapljica

Na obisku v vrtcu Kapljica

V življenju se ves čas prepletata mladost kot tudi starost in najlepše je, če hodita skupaj z roko v roki. Torek 22. 11. 2016 je minil v znamenju prepletanja, druženja dveh generacij otrok iz vrtca Kapljica in stanovalcev Pegazovega doma. 

Mini kino

Mini kino "Srečen za umret"

Na lep ponedeljkov popoldan smo se zbrali filmski navdušenci in si ogledali slovenski film Srečen za umret. Dramatična komedija, ki je svoj navdih našla v resničnem življenju govori o upokojencu Ivanu, ki v domu starostnikov spozna radoživo Melito. 

Energetska jedrna podpora za starostnike z Aleksandro Sašo Krumpak

Energetska jedrna podpora za starostnike z Aleksandro Sašo Krumpak

Aleksandra Saša Krumpak je izkušena predavateljica in terapevtka z dvajsetletnimi izkušnjami na področju osebne rasti in energetskega terapevtskega dela. Tokrat nam je predstavila energetsko jedrno podporo, ki vpliva na lahkotnost telesa in duha, sprošča, privabi pozitivne misli in čustva ter veča voljo do življenja.

Martinovo

Na Martinovo, 11. novembra je bila redna sv. maša, ki jo je daroval gospod Jože Vehovar iz cerkve sv. križa Rogaška Slatina. Pri maši so , kot običajno, sodelovali pevci in pevke, ki so po opravljenem obredu zapeli še nekaj slovenskih napitnic. 

Joga smeha »Smeh je resna stvar«

Joga smeha »Smeh je resna stvar«

Joga smeha je prišla iz Indije v Slovenijo pred devetimi leti in uspešno jo izvajamo tudi v našem domu. Tako smo se v sredo, 9. 11. 2016 dobili tisti, ki se radi smejimo v družbi, a dobra družba v jogi smeha nima primerjave.  

Tablice za starostnike

Tablice za starostnike

V četrtek, 10. 11. 2016 smo imeli v skupnem prostoru v pritličju predstavitev tablic za starejše. Direktor razvojnega centra Celje s sodelavci so nam predstavili prilagojeno tablico z aplikacijo OMA, ki ima veliko prednosti. 

Toscana

Toscana

V sredo, 9. 11. 2016 nas je pripravnica delovne terapije iz Kranjske Gore Elvisa popeljala v deželo, kjer kraljujejo kamnite posesti obdane z vinogradi in do koder vodijo drevoredi  cipres. Ta pokrajina nas očara in popelje v pravljično deželo dobre hrane in vina – v Toscano. 

Stran 76 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik