Novice

Nazaj

(: )

»Ali sem fit?«

»Ali sem fit?«

V petek, 7. oktobra, smo v sklopu promocije zdravja na delovnem mestu pripravili za zaposlene v Pegazovem domu pripravili testiranje »Ali sem fit«. 

Gobarska razstava

Gobarska razstava

V Pegazovem domu smo si ogledali gobarsko razstavo, ki je prava paša za oči.

Veselo na jesenskih delavnicah

Veselo na jesenskih delavnicah

V četrtek, 6. oktobra smo šli, nekateri peš, nekateri z avtom, na obisk v Vrtec Izvir, saj so nas otroci in vzgojiteljice povabili na jesenske delavnice ob tednu otroka.

Piknik s prostovoljci

Piknik s prostovoljci

V torek, 4. 10. 2016, smo se skupaj s Karitasovimi prostovoljci ponovno zbrali na jesenskem srečanju prostovoljcev in se odpravili na turistično kmetijo Perkovič. 

Dan starejših z novo slikarsko razstavo

Dan starejših z novo slikarsko razstavo

Verujem v starost, moj prijatelj. Delati in postarati se, to je tisto, kar od nas pričakuje življenje. In to, da si nekega dne star in še vedno ne razumeš vsega, ampak da šele spet začenjaš, da spet začenjaš ljubiti, upati, hrepeneti, da poskušaš vse povezovati z oddaljenim in neizrekljivim, vse tja do zvezd. (Rainer Maria Rilke)

Srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Tokratno srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani je potekalo v okviru programa aktivnosti ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Zbrali smo se v sredo 21.8.2016 in prisluhnili predavanju ga. Irene Franič z naslovom »Zdrav način prehranjevanja«.  

"Ne pozabi me"

Ali lahko pozdravimo demenco? Zaenkrat še žal ne, lahko pa jo upočasnimo. In pomembni dejavniki pri samem preprečevanju so zdrava prehrana z veliko sadja in zelenjave, telesna aktivnost in seveda umska aktivnost. 

Ostanimo miselno aktivni - Klub svojcev

Ostanimo miselno aktivni - Klub svojcev

V torek, 20. 9. 2016 ob 16.30. uri, smo se s svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčica ponovno zbrali v Pegazovem domu. Tokratni klub je potekal v okviru tedna aktivnosti ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Prisluhnili smo predavanju prof. dr. Zvezdana Pirtoška, z naslovom »Kako prepoznamo demenco in jo zdravimo« .

Duhovno potovanje

Duhovno potovanje

Danes smo si vzeli čas za meditacijo z gospo Ružico Šket, angelsko učiteljico. Potovali smo po časovni črti v preteklost in iz višje perspektive pogledali na naše življenje. Odstranili smo bolečine, strahove in negativna čustva ter pozlatili vse dobro.

Stran 76 od 160 (Vseh vnosov: 1600)

Uradni podatki

Stopite v stik