Novice

Nazaj

(: )

Gozdovanje pomladi

Gozdovanje pomladi

Prejeli smo zeleno vabilo Zavoda za gozdove Slovenije na osrednjo prireditev ob mednarodnem dnevu gozdov (21.03.) in se odpeljali do Pečovnika in Mestnega gozda Celje, ki se lahko pohvali z najvišjimi drevesi v Sloveniji. 

Sprehodili smo se do duglazije, ki meri kar 50 metrov ter po dveh novih tematskih poteh imenovanih „Pot velikank“ in „Zgodovinski gozd“. Pozdravila nas je Barbara Celjska, ki je poskrbela za odlično vreme, Gozdarski oktet je zapel nekaj lepih pesmi, srečanje je bilo začinjeno s kulturnim, pevskim in glasbenim programom. Gozdna poezija, zračni ples med krošnjami ter zvoki hand druma so se nežno vklopili v gozdno sozvočje. Zbrane so nagovorili župan Mestne občine Celje Matija Kovač, direktor Zavoda za gozdove Slovenije Gregor Danev in drugi. Bila je čudovita prireditev v sozvočju z gozdom, s katerim moramo skrbno ravnati.

 

Doživetja iz vrta

Doživetja iz vrta

Obiskali smo vrtčevsko prireditev ob materinskem dnevu, ki se je odvijala v Kulturnem centru. Nastopilo je okrog 130 otrok iz Vrtca Izvir in bil je občudovanja vreden dogodek. Mamam, babicam in tudi vsem ostalim so pripravili zares lep program v počastitev brezpogojni ljubezni, ki krasi odnos mame in otroka. 

Na začetku je ravnateljica Majda Plavčak pozdravila vse prisotne in še posebej naše stanovalce, ki so prejeli še ustvarjalno sliko. Otroci so plesali in peli in mi smo jih opazovali ter z navdušenjem ploskali. Hvala otrokom in vzgojiteljicam za lepo obeležje materinskega dne.

S hojo v pomlad

S hojo v pomlad

Danes smo na krasen sončen dan otvorili hojo s palicami, poimenovano nordijska. Hoji dodamo vrednost in varnost s primernimi palicami in pravilno tehniko, ter tako aktiviramo več mišic. 

Najprej smo šli do zunanjega fitnesa in preizkusili delovanje naprav in nato odšli še navkreber po gozdni poti do izvira vode. Zapeli smo še nekaj pesmi, občudovali naravo, rože, poslušali ptičje petje, naredili nekaj dihalnih vaj. 

✿.。.:* ☆:**:.  Dobrodošla pomlad!  .:**:.☆*.:。.✿

Koncert Prifarcev

Koncert Prifarcev

Obiskali smo koncert Prifarcev ob dnevu žena v Kulturnem centruČlanice društva Gaja so nas razveselile s sladkimi dobrotami. Prifarci pa so se z veseljem fotografirali z našimi stanovalci.

Ogled likovne razstave „Slišim, vidim, ustvarjam“

Ogled likovne razstave „Slišim, vidim, ustvarjam“

S petletniki iz Vrtca Izvir smo se odpravili do Kulturnega centra in si ogledali njihovo likovno razstavo „Slišim, vidim, ustvarjam“. Med sprehodom smo se spoznavali in klepetali o marsičem. 

Tako nam je Alja pokazala svojo novo uro in povedala, da ima bratec pametno uro. Lučka je videla in skočila v objem babici Dariji, ki je zaposlena v domu. Ob prihodu na razstavo so otroci ponosno pokazali katero risbo so naslikali in starejši so jih pohvalili kako lepo so narisali. Hvala za prijetno druženje, hvala vzgojiteljicama Slavici in Tamari.

Vesel dan žena

Vesel dan žena

V petek, 8. marca, so učenci in učenke III. OŠ Rogaška Slatina obiskali stanovalce Doma starejših Rogaška Slatina in zanje izvedli proslavo ob dnevu žena. Pripravili so lep nastop, poln glasbe, poezije in veselja. Deklamirali so pesmi, peli priljubljene skladbe in vzdušje dodatno dvignili še s čarobnimi toni harmonike.

Predstava Tonček se ženi

Predstava Tonček se ženi

V tem tednu so v našem domu nastopili člani DU Podčetrtek s predstavo Tonček se ženi. Režiserka Veronika Kajba je na začetku pozdravila vse zbrane in na kratko opisala predstavo. Tonček je v začetku povedal:" Mama daj mi žganc, pa kisle repe, da bo moja žena lepa." In koncu po vseh zapletih se je poročil z lepo županovo hčero Marjetko. Tonček ji je povedal, da bo z njim vedno na varnem- doma, v kuhinji, za štedilnikom. Marjetka je bila vesela, da je bila poroka preprosta, brez ceremonij. Tonček ji je zagotovil, da bo življenje ob njemu ena velika ceremonija!

Ob koncu so nastopajoči zapeli še Virštanjsko himno. Direktorica Irena Strašek se jim je zahvalila za čudovito komedijo. Hvala DU Podčetrtek, ki naše stanovalce nasmejali do ušes.

Valentinovo

Valentinovo

14. februarja praznujemo valentinovo. Valentinovo se imenuje po svetemu Valentinu, ki je živel v 3. stoletju v času rimskega cesarja Klavdija in je umrl kot mučenik. Legenda pravi, da je Sv. Valentin poročal pare v skladu s krščansko tradicijo, čeprav je bilo to takrat strogo prepovedano. 

Valentinovo je čas, ko svojim najdražjim poklonimo pozornost, ki pa je tudi v vsakdanjem življenju ne sme manjkati. Valentinovo ni zgolj praznik zaljubljenih, je tudi praznik prijateljev. Naš čas je najlepše darilo, ki ga lahko drug drugemu podarimo, zato smo si pegazovi prijatelji vzeli čas drug za drugega in ga preživeli ob ustvarjanju, klepetanju in dobri glasbi. 

Maškare, maškare....

Maškare, maškare....

Mehanična delavnica pri 2 frajlah- lastnici in šefici Tanja in Dominika. Njihovi mehaniki pa nič kaj prida pridni- razen ko pride do pitja piva, kartanja in lepih žensk. Ko so na daleč opazili lepo Heleno, v svoji rumeni obleki, so ji brž priskočili na pomoč. A veliko koristi ni bilo- dokler nista prišli šefici Dominika in Tanja. Avto sta v trenutku popravili, da je lahko Helena odšla na nohte. Helen pa pravi:«na račun pa pride Jožef al Francek.»

 

Stran 2 od 159 (Vseh vnosov: 1585)

Uradni podatki

Stopite v stik