Novice

Nazaj

Peka piškotov

Otroško igrivo v barvite jesenske dni

„Bodo otroci danes lahko prišli, ker tako zelo dežuje?, smo se spraševali zjutraj. Tradicionalno nas obiščejo ob dnevu starejših, mi jim pa vrnemo obisk v tednu otroka. Veseli in nasmejani so stopili skozi vhodna vrata z vzgojiteljico Damijano in vzgojiteljem Vidom, opremljeni s škornji in dežniki v pričakovanju srečanja z babicami in dedki. Sprejeli sta jih stanovalki Angelca in Marija in pospremili do skupine Rožmarin od koder je že pričenjalo dišati po orehovih kifeljčkih.

Klub svojcev skupin Spominčice in Zarja

Klub svojcev skupin Spominčice in Zarja

V Domu starejših Rogaška Slatina je v torek, 1.10.2024, potekalo srečanje Kluba svojcev skupin Zarja in Spominčice. Glasbena terapevtka Petra Gabršček nam je predstavila vpliv glasbene terapije na osebe z demenco. Skupaj smo zapeli in se prepustili zvokom različnih inštrumentov. Po glasbeni terapiji smo druženje nadaljevali v skupinah, kjer so nam gospodinje pripravile sladka presenečenja.

Mednarodni dan starejših

Mednarodni dan starejših

Skupaj s Taro Gobec smo zaplesali v Mednarodni dan starejših.

Ob začetku smo s stanovalci pregledali malce statistike o naših starejših in zbrali smo nekaj kar zanimiv dejstev. Mnogo parov se najde po 65 letu in se tudi odloči za poroko

V nadaljevanju se nam je pridružila simpatična in energična Tara Gobec, iz plesnega studia Dancero, ki je zaplesala skupaj z našimi stanovalci. Tara je s svojo pozitivo dvignila vse prisotne in za to se ji zahvaljujemo! 

Sledimo sloganu: »Pokloni čas, polepšaj dan«.

 

Pekli smo ...

Pekli smo ...

Gospodinja Amela je za stanovalce pripravila Baklavo, v skupini Spominčice pa smo pridno porabili jabolka iz našega vrta za jabolčno pito!

Pozdrav jeseni

Pozdrav jeseni

V pozdrav jeseni, smo pripravili ličkanje koruze in postavili tetko jesen ob vhodu v dom. Letos je bogata letina z raznimi pridelki tako, da smo imeli razloge za veselje in smo medse povabili še harmonikarko Marijo. Izdelali smo tetko jesen, ki nas prijazno pozdravi ob vhodu v dom. Zahvaljujemo se naši zaposleni Silvi, ki je poskrbela za koruzo, da smo lahko obudili star kmečki običaj ličkanja.

Srečanje  prijateljev Radia Ognjišče

Srečanje prijateljev Radia Ognjišče

Že štirinajsto leto zapored so se radijci Radia Ognjišče podali na romanje s kolesi po Sloveniji. Tokrat so se na svoji poti ustavili tudi pri nas in v okviru srečanja Prijateljev Radia Ognjišče našim stanovalcem s petjem, plesom in dobro voljo popestrili popoldan. Skupaj smo zapeli in zaplesali ter sklenili, da se drugo leto spet srečamo!

Dan medgeneracijskih vezi

Dan medgeneracijskih vezi

Zadnji dan počitnic je v našem domu potekal »Dan medgeneracijskih vezi«.

Naše stanovalce so obiskali otroci naših zaposlenih. Otroci se vsako leto zelo veselijo tega dne, predvsem spoznavanja poklica in dela svojih mamic.

Otroci so stanovalcem pripravili slasten zajtrk, jih odpeljali v park na sprehod, skupaj so pekli pizze. Pokazali so svoje tudi svoje talente! Skupaj s stanovalci so zaplesali, jim prepevali, pokazali kako dobro obvladajo žogo.

Tokrat je imel pomoč tudi hišnik Matjaž.

Skupaj smo preživeli čudovit dan, poln novih doživetij.

Nordijska hoja

Nordijska hoja

Danes je bila nordijska hoja do izvira vode združena s šolo v naravi. Spoznavali smo gobe in drevesne plodove.

Pri Cvetki v zunanji kuhinji

Pri Cvetki v zunanji kuhinji

Cvetka Koražija je naša prizadevna prostovoljka, ki vodi kuharsko urico v kulinarično zadovoljstvo vseh v domu. Pred časom nas je povabila, da jo kdaj obiščemo pri njej doma in tokrat smo uresničili kuharsko urico v njeni zunanji kuhinji ob krušni peči.

Poletje se počasi bliža koncu

Kino pod zvezdami

Poletje se počasi bliža koncu, vendar so večeri še vedno prijetni za zunanje prireditve. Tokrat smo imeli kino pod zvezdami, ogledali smo si slovenski film „Povest o dobrih ljudeh“. Kot se spodobi za kino smo seveda imeli tudi kokice in Coca Colo.

Film je po mnenju stanovalcev bil zelo lep, nekateri so ga videli prvič.  Želijo si še večkrat ogledati kakšen stari slovenski film na velikem platnu. 

Stran 2 od 165 (Vseh vnosov: 1643)

Uradni podatki

Stopite v stik