Novice

Nazaj

Ličenje in modna revija

Ličenje in modna revija

"Lepa si, ko te jutro prebudi."

Danes so naše stanovalke in zaposlene še posebej zasijale.

Prijazne dijakinje Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje pod mentorstvom prof. Marije Artiček, so poskrbele, za eleganten make-up, frizerka Lidija Krumpak za mladostne frizure, in trgovina Irena Zobec za oblačila v katerih so se sprehodile po modni pisti v parku pred domom.

Hvala vsem, ki ste se potrudile in tako polepšale dan našim stanovalkam, ki danes na sebi nosijo najlepši nakit- nasmeh do ušes!

Stopl Kristal

Obiskali smo...

Teden, ki je za nami je bil poln lepih doživetij.

Današnji dan smo izkoristili za obisk stolpa Kristal, ki je v neposredni bližini našega doma. Naši stanovalci so dnevno spremljali gradnjo, in so navdušeni nad končnim izdelkom!

Iskrena hvala Občini Rogaška Slatina ter TIC Rogaška Slatina, da ste stanovalcem našega doma omogočili vstop na najvišjo stavbo v Sloveniji od koder je res vse kristalno jasno!

Izlet v Žalec

Izlet v Žalec

Tokrat nas je pot ponesla v Savinjsko dolino- natančneje v mesto Žalec. Prijazna vodička Jasmina nas je popeljala skozi zgodovino mesta, ki je središče slovenskega hmeljarstva. Ogledali smo si zanimiv in odlično urejen Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva.

Nato nas je pot popeljala do Fontane piva, kjer smo si privoščili nekaj kozarčkov slovenskega piva.

Dan smo zaključili ob dobri glasbi harmonike, na katero je zaigrala naša Jelka Zorin Belcer in odličnem kosilu v restavraciji Hofrain.

Predavanje: Prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco

Predavanje: Prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco

Društvo Spominčica je skupaj z domom starejših Rogaška Slatina organiziralo predavanje na temo demenca v skupnosti - prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco. Predavanje je bilo namenjeno lokalni skupnosti, saj se, glede na staranje družbe, prej ali slej vsi srečamo z osebo, ki je obolela. Zato je še kako pomembno znati komunicirati, ustrezno ukrepati, usmeriti… 

Predavala je Iwona Ewa Kosi, dr. med., specialistka nevrologije in predstojnica nevrološkega oddelka SB Celje.

Obiskali smo Parado učenja

Obiskali smo Parado učenja

Učimo se vse življenje in pozdravljamo projekt tedna vseživljenjskega učenja, ki se odvija tudi v Rogaški Slatini in s stanovalci smo se ga z veseljem udeležili. Del skupine si je ogledal film Šepet metulja, del skupine pa se je sprehodil med stojnicami ponudnikov učenja. Promocijo učenja smo združili z gibanjem in ob poti občudovali tudi novonastali stolp Kristal ter leseni sod pri sosedih.

Potopisno predavanje o Poljski

Potopisno predavanje o Poljski

Katja Žolgar je za stanovalce pripravila potopis iz Poljske in takole strnila vtise: V domu starejših v Rogaški sem stanovalcem predstavila naše potovanje na Poljsko, ki je bilo polno nepozabnih doživetij. Začeli smo v čarobnem Krakowu, kjer smo se sprehajali med starimi zgradbami, se ustavili v prijetnih kavarnah in se potapljali v utrip mestnega življenja. Občudovali smo mogočno Wawel grad in si ogledali živopisni glavni trg, poln tržnic in umetniških delavnic.

Mednarodni dan medicinskih sester

Mednarodni dan medicinskih sester

12. maja obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester. Letos poteka pod sloganom: Naše medicinske sestre, naša prihodnost: ekonomska moč zdravstvene nege. 

Medicinske sestre so temelj vsakega zdravstvenega sistema in ključne za zagotavljanje zdravstvenega varstva. 

Stran 2 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik