Novice

Nazaj

(: )

Vesela velika noč

Vesela velika noč

Danes je bilo na vseh skupinah živahno, saj so priprave na veliko noč v polnem teku. Na skupini Spominčice je prostovoljka Anica Colnerič pekla mlinčevo potico, na skupini Rožmarin smo krasili pirhe na različne načine, povsod pa so se pekle potice.

Materinski dan po prekmursko

Materinski dan po prekmursko

V četrtek, 24. marca smo praznovali materinski dan po prekmursko. Pevke UTŽO so pod vodstvom Marinke Mastnak na vseh skupinah zapele nekaj prekmurskih pesmi in stanovalec Ivan Pintar je zelo ganljivo recitiral pesmi o mamah. 

Komunikacija z osebami z izgubo sluha

Komunikacija z osebami z izgubo sluha

V sredo, 23.marca smo prisluhnili predavanju Darje Pajk, delovne terapevtke, ki se tudi sama sooča z izgubo sluha in ima vstavljen polžev vsadek. Iz prve roke nam je posredovala več informacij o tem kako lahko okolje bolje razume in uspešneje komunicira z gluho oz. naglušno osebo.

Materinski dan

Materinski dan

V ponedeljek popoldan smo se s stanovalci Pegazovega doma odpravili v Kulturni dom, kjer so otroci iz vrtca pripravili prireditev ob materinskem dnevu.

Z igrivim plesom, živahnim petjem, so se mamicam in babicam zahvalili za njihov praznik. S svojo razigranostjo in prisrčnimi nastopi so orosili marsikatero oko.  Pozitivno so presenetili tudi naše stanovalce, saj so se jim zahvalili z ročno izdelano čestitko.

Klubi svojcev

Klubi svojcev

V četrtek, 17. 3. 2016 ob 17. uri, smo se s svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčica ponovno zbrali v Pegazovem domu. Na začetku srečanja smo prisluhnili predavanju dr. Mojce Muršec, dr. med. spec. psihiatrinje, z naslovom »Ujeti trenutki« v skupni jedilnici Pegazovega doma. 

Ob 8. marcu razveselili vse stanovalke

Ob 8. marcu razveselili vse stanovalke

Direktorica, vodja zdravstvene nege in oskrbe ter socialna delavka so 8. marca vsem stanovalkam v domu izrekle voščilo ob 8. marcu ter izročile nageljček.

Popoldan s kosmatimi smrčki

Popoldan s kosmatimi smrčki

Z nadvse prijetnim druženjem z vodniki in psi Športno  kinološkega društva Celeia»Kosmati smrčki« smo otvorili novo sezono terapije s psi v Pegazovem domu.

Dogodki ob dnevu žena

Dogodki ob dnevu žena

Ob mednarodnem dnevu žena so nam prišli čestitat učenci in učitelji 3. Osnovne šole Rogaška Slatina. 

Razveselili so nas z lutkovno predstavo Volk in trije prašički, s plesno točko na Abbino Dancing Queen, recitalom Mati bodiva prijatelja ter pesmimi Ta vlak in Tu je moj dom.

ružica1 (2)

Slike Ružice Anderlič

V  ponedeljek, 22. 02. smo v avli Pegazovega doma otvoritvi razstavo slik »radost življenja skozi barve« gospe Ružice Anderlič. 

Stran 78 od 157 (Vseh vnosov: 1568)

Uradni podatki

Stopite v stik