Novice

Nazaj

Dan starejših z novo slikarsko razstavo

Dan starejših z novo slikarsko razstavo

Verujem v starost, moj prijatelj. Delati in postarati se, to je tisto, kar od nas pričakuje življenje. In to, da si nekega dne star in še vedno ne razumeš vsega, ampak da šele spet začenjaš, da spet začenjaš ljubiti, upati, hrepeneti, da poskušaš vse povezovati z oddaljenim in neizrekljivim, vse tja do zvezd. (Rainer Maria Rilke)

Srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Tokratno srečanje Kluba svojcev skupin Mavrica in Modrijani je potekalo v okviru programa aktivnosti ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Zbrali smo se v sredo 21.8.2016 in prisluhnili predavanju ga. Irene Franič z naslovom »Zdrav način prehranjevanja«.  

"Ne pozabi me"

Ali lahko pozdravimo demenco? Zaenkrat še žal ne, lahko pa jo upočasnimo. In pomembni dejavniki pri samem preprečevanju so zdrava prehrana z veliko sadja in zelenjave, telesna aktivnost in seveda umska aktivnost. 

Ostanimo miselno aktivni - Klub svojcev

Ostanimo miselno aktivni - Klub svojcev

V torek, 20. 9. 2016 ob 16.30. uri, smo se s svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčica ponovno zbrali v Pegazovem domu. Tokratni klub je potekal v okviru tedna aktivnosti ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni. Prisluhnili smo predavanju prof. dr. Zvezdana Pirtoška, z naslovom »Kako prepoznamo demenco in jo zdravimo« .

Duhovno potovanje

Duhovno potovanje

Danes smo si vzeli čas za meditacijo z gospo Ružico Šket, angelsko učiteljico. Potovali smo po časovni črti v preteklost in iz višje perspektive pogledali na naše življenje. Odstranili smo bolečine, strahove in negativna čustva ter pozlatili vse dobro.

Fitnes možganov

V četrtek, 22.9. smo z Društvom Spominčica nadaljevali z umsko telovadbo, katero smo poimenovali Fitnes možganov. Ob tej priložnosti smo možgane prebudili in jih aktivirali z nalogami o razmišljanju, presojanju in pomnjenju. 

S plesom proti demenci

S plesom proti demenci

Plesni studio Zvončica in učiteljica plesa Tara Gobec sta nam v sklopu aktivnosti ob Alzheimerjevi bolezni predstavila veliko prednosti plesa za seniorje.

Svetovna slava Steklarne Rogaška Slatina

Svetovna slava Steklarne Rogaška Slatina

Danes smo se odpeljali v Steklarno Rogaška Slatina, ki ima 351 letno tradicijo in smo si z zanimanjem ogledali proizvodnjo steklarskih izdelkov. Gospod Simon nas je popeljal skozi vse postopke ročne proizvodnje kristala in predstavil tradicijo steklarskih veščin, kar plemeniti izdelke ter jih dviguje na najvišjo svetovno raven.

Tradicionalno druženje s stanovalci iz Doma dr. Jožeta Potrča

Tradicionalno druženje s stanovalci iz Doma dr. Jožeta Potrča

Leto je naokrog in ponovno smo se stanovalci in zaposleni Pegazovega doma, Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane in enote Slovenska Bistrica zbrali na tradicionalnem srečanju, ki se je tokrat odvijalo na Boču, pri Planinskem domu. To je dan, ko se stanovalci in zaposleni srečamo, poveselimo, preizkusimo v družabno – športnih igrah ter uživamo ob dobri hrani in pijači. 

Obisk obrtnega sejma Celja

Obisk obrtnega sejma Celja

Stanovalci so z veseljem sprejeli pobudo Družbe Novatel, ki je donirala vstopnice za obisk mednarodnega obrtnega sejma v Celju ter jih na svojem razstavnem prostoru tudi pogostila, za kar se jim lepo zahvaljujemo. Direktor Jernej Kenda je stanovalce razveselil z rujno kapljico iz Zibike.

Stran 78 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik