Domsko varstvo

Osnovna naravnanost dela v Pegazovem domu se nagiba k psihosocialnemu konceptu, ki na prvo mesto postavlja medsebojne odnose in socialni čut do človeka. Visoka raven zdravstvene oskrbe je zagotovljena, vsi zaposleni pa si prizadevamo v življenje doma vnašati prijaznost in domačnost.

Majhne stanovanjske skupine funkcionirajo po sistemu »velike družine«, kar prinaša veliko prednosti. Vsaka skupina ima svojo kuhinjo, jedilnico in dnevni prostor, svoje ime ter svoje oblike druženja in aktivnosti. Stanovalec se lažje privadi na novo okolje, druženja so pristnejša. Prisotna je velika medsebojna povezanost in skrb za sostanovalce, skupna so praznovanja rojstnih dni in drugih praznikov.

Stanovalce vzpodbujamo, da sodelujejo pri načrtovanju aktivnosti, pripravi jedilnika, gospodinjskih delih in drugih opravilih v skupnem prostoru, vse s ciljem, da čim dlje ohranijo svoje fizične in psihične sposobnosti.

Stanovalci si lahko svoje sobe uredijo čimbolj po svoji želji, s svojo opremo, slikami in rožami. Ker so skupine majhne, lahko v veliki meri upoštevamo individualne navade in potrebe, posebno pozornost pa namenjamo medsebojnemu spoštovanju, prijaznosti in prijetnemu vzdušju.

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Desktop6.jpg