Novice

(: )

Predavanje: Prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco

Predavanje: Prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco

Društvo Spominčica je skupaj z domom starejših Rogaška Slatina organiziralo predavanje na temo demenca v skupnosti - prepoznavanje, razumevanje in obravnava oseb z demenco. Predavanje je bilo namenjeno lokalni skupnosti, saj se, glede na staranje družbe, prej ali slej vsi srečamo z osebo, ki je obolela. Zato je še kako pomembno znati komunicirati, ustrezno ukrepati, usmeriti… 

Predavala je Iwona Ewa Kosi, dr. med., specialistka nevrologije in predstojnica nevrološkega oddelka SB Celje.

Obiskali smo Parado učenja

Obiskali smo Parado učenja

Učimo se vse življenje in pozdravljamo projekt tedna vseživljenjskega učenja, ki se odvija tudi v Rogaški Slatini in s stanovalci smo se ga z veseljem udeležili. Del skupine si je ogledal film Šepet metulja, del skupine pa se je sprehodil med stojnicami ponudnikov učenja. Promocijo učenja smo združili z gibanjem in ob poti občudovali tudi novonastali stolp Kristal ter leseni sod pri sosedih.

Potopisno predavanje o Poljski

Potopisno predavanje o Poljski

Katja Žolgar je za stanovalce pripravila potopis iz Poljske in takole strnila vtise: V domu starejših v Rogaški sem stanovalcem predstavila naše potovanje na Poljsko, ki je bilo polno nepozabnih doživetij. Začeli smo v čarobnem Krakowu, kjer smo se sprehajali med starimi zgradbami, se ustavili v prijetnih kavarnah in se potapljali v utrip mestnega življenja. Občudovali smo mogočno Wawel grad in si ogledali živopisni glavni trg, poln tržnic in umetniških delavnic.

Mednarodni dan medicinskih sester

Mednarodni dan medicinskih sester

12. maja obeležujemo mednarodni dan medicinskih sester. Letos poteka pod sloganom: Naše medicinske sestre, naša prihodnost: ekonomska moč zdravstvene nege. 

Medicinske sestre so temelj vsakega zdravstvenega sistema in ključne za zagotavljanje zdravstvenega varstva. 

Odprta kuhinja z bezgom

Odprta kuhinja z bezgom

Z nekaj stanovalci smo šli nabirat bezgovo cvetje, pa tudi gospodinje Tatjana P., Tatjana B., Srgeja in Milena so ga nabrale, da smo pripravili pravo bezgijado. Poskusili smo ocvrto bezgovo cvetje, bezgov sirup, bezgov sladoled, bezgovo pecivo in palačinke, pa še miške so bile… uganili ste- z bezgovim cvetjem. 

Slikarska razstava Lidije Kolenc

Slikarska razstava Lidije Kolenc

Slikarka Lidija Kolenc iz Šmarja pri Jelšah je danes postavila nove slike v naši avli. Čudovite so, vabljeni na ogled. Gospa Drenka je ob sliki Zmajskega mostu v Ljubljani dejala, da sta tukaj z možem zaklenila ključavnico in ključ vrgla v Ljubljanico.

Palčke iz listnatega testa

Palčke iz listnatega testa

Na predpraznik 1.maja nam je prostovoljka Anka Novak na kuharski urici spekla palčke iz listnatega testa z raznimi posipi. Preizkusili smo palčke, ki so se kar topile v ustih, posuli smo jih s chia semeni, sirom, ocvirki, makom, raznimi semeni. Gospa Marija je razžvrkljala jajca in gospe Marta in Olga sta pomagali, da je delo učinkovito potekalo. Mmm…

Stran 1 od 160 (Vseh vnosov: 1600)

Uradni podatki

Stopite v stik