Novice

Stran 1 od 152 (Vseh vnosov: 1514)

Zelišča iz našega čudovitega parka

Zelišča iz našega čudovitega parka

…so tako dišeča in lepa in sprehod skozi je zelo blagodejen. Na osončen dan za cvet, ko naj bi imela največ eteričnih olj smo malo porezali žajbelj, meto, rožmarin, ameriški slamnik. Dali jih bomo sušit in jih v jesensko zimskem času porabili za zdravilne čaje.

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa je bil kot praznik uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. Gibanje in šport sta pomemben del zdravja, zato v Pegazovem domu stanovalci veliko migajo! Danes smo imeli pravi športni dan. Igranje pikada, namiznega nogometa, namiznega tenisa, štafeta, ples- vse to gre našim stanovalcem dobro od rok!

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

☆꧁ Danes je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. ꧂☆

V ta namen smo organizirali tako imenovani "Sprehod za spomin", ki poteka po celem svetu. Želeli smo, da bi se sprehoda lahko udeležilo čimveč stanovalcev, zato so nam pri tem pomagali učenci Šolskega centra Rogaška Slatina z mentorjema. Na vsakem koraku nas je spremljala sinje modra barva, rože Spominčice in nasmehi na obrazih! 

Kosmati smrčki za ljubitelje psov

Kosmati smrčki za ljubitelje psov

S prijetnim druženjem z vodniki in psi Športno  kinološkega društva Celeia »Kosmati smrčki« smo si popestrili sredin popoldan. Na srečanju so se nam predstavili Mateja, Cvetka in Simon s svojimi kosmatinci, ki so šolani in znajo marsikakšno pasjo vragolijo, ki je požela navdušenje med stanovalci. 

Pekli smo...

Pekli smo...

Deževno vreme smo izkoristile za peko Linških oči. ♥‿♥

Dobrodošel ponedeljek :)

Dobrodošel ponedeljek :)

Pojemo, nabiramo jabolka, telovadimo, obujamo spomine… dobrodošel ponedeljek :)

Priprave...

Priprave...

´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´ … za klube svojcev so se začele. Dobrodošli dragi svojci!  ´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´

Kožuhanje

Zelišča za duševno zdravje in kožuhanje

Z zanimanjem smo prisluhnili zeliščarju g. Milanu Feldinu iz Društva zeliščarjev Olimje, ki je govoril o zeliščih, ki lahko tudi pripomorejo k boljšemu duševnemu zdravju. Predstavil in prinesel je hermeliko, žajbelj in rožmarin.

„Za mir v duši je pomembno tudi pravilno dihanje“, je povedal g. Milan. Dotaknili smo se tudi drugih zelišč, ki so zanimala stanovalke in stanovalce. Ga. Sonja je povedala, da ji rožmarin ni nikoli uspelo vzgojiti na vrtu in da ji tudi nikakor ne ustreza. Razgovorili smo se o „štirih belih smrtih“, ki jih uživajmo v majhnih količinah – bela moka, svinjska mast, sol in sladkor. Slišali smo veliko zanimivega, hvala.

Nato pa je sledilo najbolj priljubljeno kmečko opravilo- kožuhanje! 

Stran 1 od 152 (Vseh vnosov: 1514)

Uradni podatki

Stopite v stik