Dogodki

Stran 1 od 117 (Vseh vnosov: 1399)

Obiskali smo Steklarno Rogaška

19. avgust 2022

S stanovalkami in stanovalci smo odšli na ogled Steklarne Rogaška. Med nami je bil tudi bivši direktor steklarne, Jože Pelko, ki je tam delal 37 let in vedno z zanimanjem spremlja novosti. Ogledali smo si vse faze proizvodnje vrhunskega kristalnega stekla – od priprave osnovnih surovin, pihanja stekla do brušenja in plemenitenja izdelkov. 

Le kdo ne pozna čudovitega, ročno pihanega kristalnega stekla Steklarne Rogaška, ki je prepoznan kot eden najkakovostnejših na svetu. Izdelki so še vedno ročno narejeni in imajo čudovit značilen kovinski zven (to je zaradi vsebnosti svinca, ki ga vsebuje kristalno steklo in ga tudi ločuje od ostalih zvrsti stekla). Prelep dizajn ter kakovost brušenih in graviranih izdelkov smo si ogledali v Prodajnem salonu Steklarne Rogaška. V posebni dvorani “Hall of fame” smo občudovali replike neprecenljivih daril in lovorik, saj je Steklarna Rogaška ponosni sponzor športnih in kulturnih prireditev, Protokol Republike Slovenije pa kristal s ponosom poklanja svetovnim voditeljem. Pozna jih tudi svet estrade – kristal Steklarne Rogaška nastopa v številnih hollywoodskih filmih, kristalne krone nosijo zmagovalke lepotnih tekmovanj, slovenski glasbeniki pa se pokalov s podpisom rogaške steklarne veselijo ob zmagah na glasbenih festivalih.

Valerija Kovač nam je ob sprehodu povedala, da je zaposlenih skoraj 900 delavcev. Pri svojem delu morajo biti zelo natančni in stanovalci so bili navdušeni kako imajo mirne roke pri brušenju stekla. Med steklopihalci smo opazili tudi eno žensko. 

Olga K. : » V trgovini me je navdušilo veliko krasnih kristalnih izdelkov – kozarcev, lustrov, steklenic, kozarcev,…«

Marjeta J.: » Zelo zanimiv ogled, saj sem prvič tukaj. Delavci si s težkim delom služijo kruh«.

Mirko O. :« Vse kar sem videl je zelo interesantno – brusilnica, steklopihalci. Sem videl, da so tudi papežu podarili servis, pa da so bili tukaj Pahor, kraljica Elizabeta, Turk in da izvažajo v Ameriko, Avstralijo.«

Milan P.:« Davno nazaj sem bil s šolo na ogledu in se spomnim, da so bili modeli v katere so vlivali steklo iz hruškovega lesa. Opazoval sem ženske, ki so brusile ogromne sklede, dobre so, da zmorejo to delo«.

Zahvaljujemo se Juditi Vrečar in Valeriji Kovač, ki sta prijazno omogočili ogled.

Prisluhnite oddaji o starejših, STORŽ

12. avgust 2022

Oddaja za starejše, STORŽ (starejši v tretjem obdobju renesanse življenja), je na sporedu vsak četrtek ob 10.30 uri na 1. programu Radia Slovenija - Prvi. Odkriva številne plasti življenja v zreli dobi - od družbenih pomenov in ekonomskih posledic staranja prebivalstva, aktivnosti starejših ljudi, njihove vključenosti v družbo, možnosti ponovne zaposlitve, medgeneracijskega sodelovanja do rekreativnih dejavnosti, izobraževanja za starejše, zdravstvenih težav in modrih nasvetov znanih Slovencev.

Oddaja Storž sicer govori o starejših, namenjena pa je vsem, ki se sprašujejo o kakovosti življenja.

Novinarka Lucija Fatur je posnela stanovalce Pegazovega doma Jožeta Pelka, Marijo Bonča ter Sonjo Lah.

Posnetki so dostopni na: https://prvi.rtvslo.si/podkast/storz/

KORUZNI PIKNIK

5. avgust 2022

V atriju, kjer je veliko zelenice in v vročinskem valu zelo iskane sence, smo pripravili koruzni piknik. Najprej smo jo zličkali ali »okužuhali«, kot pravimo na Štajerskem. Pripravili smo koruzo na več načinov, ki je sedaj ravno pravšnja za kuhanje in pečenje….mmm je dišalo. 

 

 

Anino 2022

26. julij 2022

Na današnji dan godujejo Ane. Zbrane je nagovorila direktorica Irena Strašek ter Anam čestitala ob prazniku. 

Nato je sledil koncert otroško- mladinskega cerkvenega pevskega zbora iz Rogaške Slatine, ki so s petjem in programom narisali nasmehe na obraze naših stanovalcev. Lastnika Central cafe - Rogaska Slatina Kristijan in Darinka Blažun sta na Anino s svojim domačim sladoledom častila vse stanovalce. Naša kuharica Irena pa je pripravila "Banana split". 

Vsem Anam naj se uresničijo vse lepe želje!

Nastop Ivana Švajgla

12. julij 2022

Današnje dopoldne nam je polepšal glasbenik Ivan Švajgl iz Ormoža. Gospod, ki šteje zavidljivih 83 let, nas je navdušil s svojo življenjsko energijo.

Janeževi upognjenci

7. julij 2022

Jih imate radi?

Janeževe upognjence. Nekateri zelo, eni jih ne marajo zaradi janeža. Večinsko pa so zelo priljubljeni. Danes smo jih spekli na kuharski urici s Cvetko in Slavko. In veste kaj?    NOBEDEN NI OSTAL !!!  ;)                                          

                                                                                                             

Sprejem pri predsedniku Borutu Pahorju

29. junij 2022

27.06.2022  sprejem ob zaključku prostovoljec dela pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju. 

Pegazov dom je prijavil prostovoljke iz Društva Gaja, ki vodijo kuharsko urico.

Iskrene čestitke in zahvale za humano delo!

 

Ob dnevu državnosti

23. junij 2022

Ob dnevu državnosti smo bili v Kulturnem centru na prireditvi, ki so jo pripravile Osnovne šole Rogaška Slatina.

 

Stran 1 od 117 (Vseh vnosov: 1399)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg