Dogodki

Stran 1 od 106 (Vseh vnosov: 1267)

Obvestilo v zvezi z okužbo COVID 19

20. oktober 2020

Obvestilo

V Pegazovem domu je na današnji dan, 20.10.2020,  še 11 aktivnih okužb pri stanovalcih, ki so še nastanjeni v t.i. rdeči coni. Tedensko se postopoma na osnovi navodil s strani zdravnika stanovalci vračajo ozdravljeni v svoje sobe. 2 stanovalca sta še v bolnišnični obravnavi.

Še vedno ostaja v veljavi prepoved obiskov. Stvari, ki jih svojci eventuelno prinesete, morajo odležati 72 ur, zato prosimo, da ne nosite živil, ki ne zdržijo tega časa. Stanovalci se lahko tako v dopoldanskem kot v popoldanskem času sprehodijo na površinah pred domom in izkoristijo sončne dni.

Za zdravstveno stanje stanovalcev, ki so v Pegazovem domu, lahko pokličete na tel:

051 218 262 – rdeča cona – med 10.00 in 17.00 uri ali

041 338 828  - ambulanta, za vse ostale stanovalce v domu in sicer v dopoldanskem času med 10.00 in 11.00 uro ter v popoldanskem času med 14.00 in 15.00 uro.

 

Kristina Kampuš

direktorica

 

 

Sprehod in pogovor sta terapevtska

16. oktober 2020

Sprehod, opazovanje spreminjajoče se narave in vremena, dreves, cvetlic in pogovori, ki vedno dobro denejo … vse ob upoštevanju ukrepov. V dani situaciji se sprehodimo pred domom, posedimo na klopcah in občudujemo naravo. Veliko se pogovarjamo, opravimo video klic z našimi dragimi svojci ali preko tablice poslušamo glasbo.

Peka štrudla z direktorico

4. september 2020

Stanovalci v domovih za starejše so v zadnjih mesecih prikrajšani za marsikateri dogodek, ki bi se v »normalnem« času odvil, sedaj pa se zaradi preprečevanja okužbe s Covid 19 ne realizira. Številni gostje, ki lahko svoj nastop izvedejo zunaj, so še vedno dobrodošli, pri obiskih v domu pa smo previdni in zadržani, zato zunanjih gostov ne vabimo v dom.

Sprehod po senčni poti

1. september 2020

Trideset stopinj, pa kaj potem? V Rogaški Slatini imamo mnogo parkov in dreves, ki nudijo v vročih dneh prijetno naravno senco. S sprehodom v naravo krepimo zdravje in smo se odpravili ven. 

Avgust v Pegazovem domu

25. avgust 2020

Temperature zraka so visoke, zato se prileže vse kar osvežuje. Stanovalke in stanovalce negovalnih skupin smo povabili na teraso, kjer smo jim postregli sladoledno - sadno osvežitev. Kuhar in kuharice so pripravili sladoledno poslastico in prijetno ohlajanje se je pričelo. »Mmm, zelo je dober«, se je slišalo. Poskusili smo tudi limonin sorbet z baziliko. Druženje smo popestrili z  zabavno glasbo, petjem in dobro voljo.

Koruza ima veliko zdravilnih lastnosti

20. avgust 2020

Tokrat smo pripravili koruzni piknik pred domom. Letos je koruza ob veliko sonca in dežja lepo dozorela in kuharica Martina je poskrbela za ravno pravšnjo za kuhanje in pečenje. Veliko stanovalcev se je razveselilo tudi kokic.

Rdeči noski so pokazali vse

17. avgust 2020

Tine, Vandra in Mafalda so nadvse simpatični rdeči noski, ki so nas danes zabavali v Rogaški Slatini. Tine je vedno za to, da najde, zazna skupaj z drugimi igro, ki se že dogaja, in jo igra dokler se igra sama ne utrudi biti igrana. Rad je. Mafalda je daljna, res daljna, potomka portugalske kraljice Mafalde de Saboia. Je dama v roza, ki obožuje ples z rutkami in vsa oblačila, ki se vrtijo. Vandra pa rada vandra.

Sladoledni dan na terasi

12. avgust 2020

Temperature zraka so visoke, zato se prileže vse kar osvežuje. Stanovalke in stanovalce negovalnih skupin smo povabili na teraso, kjer smo jim postregli sladoledno - sadno osvežitev. 

Izvirska voda in sprehod po gozdu

7. avgust 2020

Vsako jutro opravimo kratek sprehod po gozdni poti navkreber do izvira vode, ki je zdravilna. Blagodejno na krepitev zdravja deluje sprehod, pogled na častitljiva stara drevesa različnih vrst, dihalne vaje ter pitje čiste izvirske vode, ki jo natočimo še za sabo.

Šopki iz sivke

7. avgust 2020

Sivko vsi obožujemo, zato smo se sestali ter naredili omamno dišeče šopke. Drobne cvetke, ki so se otresli smo še shranili in jih bomo dali v blazinice, ki bodo proti moljem in za lažji spanec.

Vsem Anam čestitamo ob njihovem prazniku

25. julij 2020

Rogaška Slatina spada med najpomembnejše in najstarejše turistične kraje v Sloveniji. V začetku 19. stoletja so lastniki nastajajočega zdravilišča na Slatini zgradili novo kapelico in jo posvetili Sv. Ani, med ljudmi najbolj priljubljene svetnice, zaščitnice žena in deklet.

Stran 1 od 106 (Vseh vnosov: 1267)