Dogodki

Ples in veselje

15. januar 2019

Vsak torek se s stanovalci na skupinah demenc družimo ob glasbi in plesu. Ples je terapevtsko sredstvo, ki blagodejno vpliva na kognitivno in motorično področje. 

Predstavitev resnih iger ter spletne platforme AD-gaming

15. januar 2019

Pegazov dom je »demenci prijazna točka« in aktivno sodeluje z društvom Spominčica. V goste smo povabili Polono Kečkeš in Tanjo Grad iz društva Spominčica, ki sta nam predstavili resne igre za osebe z demenco. 

Bralne urice za vsakogar

10. januar 2019

Ne glede na to, ali v roke najraje vzamemo fikcijo ali resnično štorijo, nam bodo nove zgodbe - in z njimi spoznanja - pomagale širiti razumevanje sveta. In to je le ena od možnih dobrobiti branja knjig. Ko pa oči pešajo, nam knjige berejo drugi.

»Mladost ni več samo norost«

28. december 2018

… so med drugim zapeli otroci, ki prepevajo v zboru imenovanem Mlada srca iz Poljčan v petek, 29. decembra pod vodstvom Eve in Janje.

Angelsko petje dekliške skupine Cantabile

27. december 2018

Dekliška vokalna skupina Cantabile iz Rogaške Slatine šteje 18 deklet in jih vodi Andreja Došler. Razveselile so nas s čudovitimi ubranimi glasovi pestrega repertoarja - od latinskih, posvetnih in nabožnih pesmi. Pred kratkim so bile na tekmovanju v Barceloni in dosegle zlato s pesmijo slovenskega skladatelja Ambroža Čopija.

VESELO V LETO 2019

20. december 2018

365 dni mine kot bi trenil in ob prelomnici, kot je novo leto, se tega še bolj zavemo. V Pegazovem domu smo tokrat trinajstič zapovrstjo pripravili novoletno zabavo za stanovalce v vseh sedmih stanovanjskih skupinah z bogatim glasbenim, pevskim, plesnim in kulinaričnim programom. Zaposleni in stanovalci Pegazovega doma smo povabili tudi svojce in bilo je povsod zelo veselo in nepozabno.

Koncert moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

18. december 2018

Začetka božičnih praznikov si stanovalci ne predstavljajo brez koncerta pevskega zbora Rogaška Slatina. Zbor ki skupaj ustvarja že zavidljivih 51 let. Koncert, ki je trajal dobro uro nas je popeljal po celotnem svetu skozi pester repertoar.

Obisk župana Rogaške Slatine

18. december 2018

Ob koncu decembrskih dni je prav, da si zaželimo vse dobro v novem letu. Kot vsako leto nas je, kot zadnji obiskal župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič. 

Razvajanje s Kozmetiko Afrodita

18. december 2018

Predpraznični teden smo pričeli v sodelovanju z lokalno kozmetično hišo, ki ponuja široko paleto izdelkov na osnovi naravnih sestavin in jo večina naših stanovalcev dobro pozna.

Zadnji letošnji obisk v vrtcu

12. december 2018

Danes smo s stanovalci obiskali vrtec Potoček- še zadnjič letos. Otroci so nas sprejeli s pesmijo o škratku, ki jih venomer opazuje in spremlja. Mirko je otrokom pokazal svoj » bugi-vugi« ples, ki so se mu iz srca nasmejali. V vrtcu so bili tudi vnuki in pravnuki naših stanovalcev. Posebej ponosen je bil Luka, kajti njegov dedi Pepi bo čez nekaj dni star 98 let. Pepi je skupaj s Lukcom zapel : Lisička je prav zvita zver.

Glasbena šola pri nas

11. december 2018

V torek, 11. decembra so nas že tradicionalno obiskali učenci Glasbene šole Rogaška Slatina in nam pripravili nepozaben koncert. 

Virtuoz Zoran Zorko v Pegazovem domu

8. december 2018

V soboto, 8. decembra, smo imeli v Pegazovem domu zelo zanimiv koncert. Obiskal nas je svetovno znani virtuoz na diatonični harmoniki, Zoran Zorko.

Spet je k nam Miklavž prišel

6. december 2018

Leto je naokrog in na dan svojega godu nas je že tradicionalno obiskal sveti Miklavž. V spremstvu pojočih angelčkov in parkeljnov je najprej razveselil otroke naših zaposlenih. Povprašal jih je, če so bili pridni, če ubogajo starše, se razumejo s prijatelji in po pritrdilnih odgovorih jih je razveselil z darili.

Klobasarija

4. december 2018

December je čas kolin zato smo se odločili, da tudi pri nas izpeljemo vsaj delček le tega. V torek dopoldan smo imeli v domu »Klobasarijo«. Naš kuhar Sandi in mesar Roman sta pripravljala skupaj s stanovalci pečenice.

Veselo druženje ob peki keksov

30. november 2018

Danes so nas obiskali otroci iz vrtca Izvir v skupini Ob potoku, ter nam obudili spomin na otroštvo ter razigranost mladostnih dni. Na skupnem srečanju smo združili veselje do peke in petja

Šmornijada

27. november 2018

Že drugo leto zapored ob koncu novembrski dni, organiziramo kulinarično tekmovanje. Lani smo imeli »Štrudlijado« letos pa smo se odločili, da se bo pri nas pekel cesarski praženec oziroma po domače »Šmorn«. 

Šmornijada

25. november 2018

Že drugo leto zapored ob koncu novembrski dni, organiziramo kulinarično tekmovanje. Lani smo imeli »Štrudlijado« letos pa smo se odločili, da se bo pri nas pekel cesarski praženec oziroma po domače »Šmorn«.