Dogodki

Stran 1 od 103 (Vseh vnosov: 1233)

Frizura pri veseli Nensi

31. marec 2020

Na skupini Zarja se v teh dneh takole znajdejo s frizurami… enostavno gredo k domači frizerki Nensi, ki ja za povrh še vedno dobre volje.

Svojci in stanovalci so povezani z video klici

27. marec 2020

Stanovalci že tri tedne ali več niso videli in se srečali s svojimi svojci. Ukrepi s katerimi se trudimo, da bi zaščitili stanovalce so zahtevni tako zanje, kot za svojce, a kar je nujno je nujno in naredili bomo vse, da ohranimo zdravje. Ob video klicih doživljamo čudovite trenutke druženja s pomočjo sodobnih tehnologij.

Hvala Hildi Bregar za ročno izdelane butarce

23. marec 2020

V teh dneh, ko je omejeno prav vse, smo se še kako razveselili butaric, ki jih je izdelala in dostavila gospa Hilda, žena našega stanovalca Stanka iz skupine Modrijani.

Hvala Saši Krumpak za košaro čemaža

19. marec 2020

Ob videoklicih svojcev in stanovalcev v teh dneh slišimo mnogo zahval in izrečenih upajočih besed, da kriza ob korona virusu čim hitreje mine. 

Molitvena skupina interno

16. marec 2020

V obdobju, ko smo zaprti za svojce, prostovoljce, nastopajoče zaradi korona virusa, iščemo skrite talente med stanovalci in zaposlenimi. Tako se je javila gospa Ivanka Turnšek da prilagojeno vodi molitveno urico. »Molek imam in rada molim naprej«, je dejala in smo pričeli…

V zraku je svoboda

5. marec 2020

Šolski center Rogaška Slatina je šola za znanje, smeh in sanje. Glasbena skupina pod vodstvom prof. Borisa Pokorna nam je glasbeno zelo razvnela četrtek.

Glina kot terapevtski medij

3. marec 2020

Spet smo preživeli prijetno dopoldne ob ustvarjanju. S stanovalkami in stanovalci doma ter prostovoljcema Greto in Juretom Rothmeier smo izpeljali delavnico obdelave gline.  

Pustovanje po Pegazovo

25. februar 2020

V Pegazovem domu je bilo spet veselo! Tokrat v znamenju pusta, slovenskega ljudskega običaja, ki preganja zimo in kliče pomlad. 

»Zasavke smo zakon«… pa so res!

21. februar 2020

Hudo dvourno zabavo so nam pripravile punce v najlepših letih iz Zasavja pod vodstvom Irene Drač ter ob spremljavi Martina s harmoniko.

Februarski sprehod

20. februar 2020

Sonce in toplo vreme nas vabi v naravo, ki je zanimiva v vseh letnih časih, sedaj pozimi, ko pa že kar vse brsti, pa sploh.

Pametne vasi za jutri

19. februar 2020

Sodelovali smo v projektu Pametne vasi za jutri. Po ogledu permakulturnih predmetov v skupinah Zarja in Spominčice smo nadaljevali s predstavitvijo »Kaj je demenca«, ki jo je pripravila Irena Strašek, vodja zdr. nege ter nato še delavnico ter druženje z osebami z demenco.

Stran 1 od 103 (Vseh vnosov: 1233)