Dogodki

Stran 1 od 102 (Vseh vnosov: 1224)

»Zasavke smo zakon«… pa so res!

21. februar 2020

Hudo dvourno zabavo so nam pripravile punce v najlepših letih iz Zasavja pod vodstvom Irene Drač ter ob spremljavi Martina s harmoniko.

Februarski sprehod

20. februar 2020

Sonce in toplo vreme nas vabi v naravo, ki je zanimiva v vseh letnih časih, sedaj pozimi, ko pa že kar vse brsti, pa sploh.

Pametne vasi za jutri

19. februar 2020

Sodelovali smo v projektu Pametne vasi za jutri. Po ogledu permakulturnih predmetov v skupinah Zarja in Spominčice smo nadaljevali s predstavitvijo »Kaj je demenca«, ki jo je pripravila Irena Strašek, vodja zdr. nege ter nato še delavnico ter druženje z osebami z demenco.

Valentinovo v Pegazovem domu

14. februar 2020

Zbirali smo Valentinova sporočila ter jih prebirali. Poslušali ljubezenske pesmi. Pili ljubezenski eliksir. Peli in plesali … in se imeli radi.

Pušeljc pač mora bit

10. februar 2020

Danes smo ustvarjali rože iz krep papirja s članicami društva Vednocvet Rogaška Slatina. Veliko smeha in veselja so med nas prinesle Metka, Zora in Marinka, za kar se zahvaljujemo.

… smo zato se zbratli, ker dobro v srcu mislimo…

8. februar 2020

Bralno urico, ki jo vodi novinarka Štajerskega vala in naša prostovoljka, Katja Žolgar, smo posvetili slovenskemu kulturnemu prazniku. Prešernove poezije so recitirali ali prebrali tudi stanovalci in stanovalke Kajzar Cecilija, Pelko Jože in Hrup Cvetka.

V Vietnam in Kambodžo s Tanjo Jurjec

24. januar 2020

S potopisom iz Vietnama, Kambodže in Tajske nas je navdušila Tanja Jurjec. »Viet pomeni ljudje in nam nekaj južnega. V Vietnamu ni nepismenih, štiri milijone ljudi je na kolesih oz. motorjih. Priljubljene so igre na srečo in petelinji boji, »pove popotnica, ki se je na predstavitev stanovalcem zelo pripravila, za kar se zahvaljujemo.

Sproščanje z zvočno kopeljo

22. januar 2020

Okopali smo se z zvokom tibetanskih posod s pomočjo Teodore Strajn iz zavoda Socio. Zvok blagodejno vpliva na počutje in intenzivno sprošča ter daje občutek zadovoljstva.

Miselni zajček na šahovskem polju za bistre možgane

6. januar 2020

Jože Borštnar iz Silove pri Velenju nam je danes predstavil unikatno, patentirano miselno igro, ki jo sam izdeluje. Od svojega 13. leta igra šah, a odkar si je umislil miselnega zajčka, ga igra vsak dan, saj zelo bistri možgane.

Lepe želje in dobra dela

31. december 2019

V Pegazovem domu smo izdelali mnogo voščilnic in jih z najboljšimi željami poslali po Sloveniji; pri izdelavi je bila najaktivnejša Cvetka Hrup

Stran 1 od 102 (Vseh vnosov: 1224)