Dogodki

Stran 1 od 107 (Vseh vnosov: 1276)

Diši po ocvrtih miškah

25. januar 2021

Na skupini Rožmarin smo poskrbeli za slasten in preprost prigrizek, ki že malo diši po pustu. Spekli smo jogurtove ocvrtke, ki so vsem poznani kot miške.

Januarski sprehodi so uvod v celoletno gibanje zunaj in znotraj

9. januar 2021

Tudi ob malo nižjih temperaturah zraka se je koristno sprehoditi zunaj. Ob tem udejanjamo mnoge koristi hoje:

·         Poveča kreativnost: študija iz 2012 je pokazala, da je bila skupina pohodnikov po štirih dneh hoje 50 % bolj kreativna.

·         Vitamin D: 30 min na soncu zadošča dnevni potrebi po vitaminu D....

Frajkinclari pred Pegazovim domom

29. december 2020

Z malo hudomušnimi, humorističnimi narodnozabavnimi pesmimi so nam danes prinesli pozitivno vzdušje Frajkinclari, ki so najbolj poznani po skladbah Kaj si moreš, dragi človek, Kdor je srečen, je lep, Oda gudeki (z Mi2), Srčna napaka in Šmarnica je večna.

Pegazovi prostovoljci

18. december 2020

Pegazovi naj prostovoljci so : Pevska skupina cerkvenih pevcev sv. Križ Rogaška Slatina

Konec novembra smo iz predsedniške palače, od predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja prejeli dopis ob zaključku natečaja Prostovoljec leta 2019. Navajam: Spoštovani prostovoljke in prostovoljci, dragi prijatelji. V imenu Republike Slovenije in ljudi, ki jih imam čast predstavljati, sprejmite izraze globoke hvaležnosti za vaš pomemben prispevek skupnosti.

Postavitev jelke in jaslic v avli

8. december 2020

Letošnja jelka v avli je posebna, kot je posebno letošnje leto. Stanovalka Cvetka je naredila origami angelčke, Mateja naravne okraske, dodali smo še lesene zvezdice in zlate bučke ter seveda veliko lučk. Spodaj so še jaslice, ki jih je izdelal stanovalec Matevž.

Obisk Miklavža, angelov in parklja

5. december 2020

Kljub temu, da je letos drugačno leto, je vse stanovalce v Pegazovem domu obiskal domski Miklavž s spremstvom angelov in parklja. 

Adventni venček – štirje tedni do božiča

24. november 2020

Pričakovanje praznikov je prijetnejše, če prostor okrasimo, za začetek z adventnimi venčki. Najprej smo si priskrbeli naravne materiale, ki smo jih nabrali v naravi. Prinesli smo smrekove, bršljanove vejice, sveži mah, storže, orehe, posušene rezine pomaranč… 

Obiskali so nas Rdeči noski

16. november 2020

V Pegazov dom so prinesli dobro voljo in nas s svojimi norčijami zelo nasmejali. Hvala in pridite še kdaj!!

Biti človek – skozi glas

12. november 2020

V Pegazov dom smo prejeli pismo iz Nove KBM: Ob zavedanju, da je leto 2020 posebno, predvsem z vidika premagovanja ovir, povezanih z virusom COVID-19, je skupina sodelavcev (poimenovali so se The Victorious Owls) pripravila Projekt ''Biti človek – skozi glas '', ki je namenjen domovom starejših občanov, rehabilitacijskim centrom, varnim hišam in bolnišnicam… ranljivim skupinam naše družbe, ki je ostala brez rednih fizičnih stikov s svojimi najbližjimi, odtegnjene so jim tudi ostale dejavnosti.

Sprehod in pogovor sta terapevtska

16. oktober 2020

Sprehod, opazovanje spreminjajoče se narave in vremena, dreves, cvetlic in pogovori, ki vedno dobro denejo … vse ob upoštevanju ukrepov. V dani situaciji se sprehodimo pred domom, posedimo na klopcah in občudujemo naravo. Veliko se pogovarjamo, opravimo video klic z našimi dragimi svojci ali preko tablice poslušamo glasbo.

Peka štrudla z direktorico

4. september 2020

Stanovalci v domovih za starejše so v zadnjih mesecih prikrajšani za marsikateri dogodek, ki bi se v »normalnem« času odvil, sedaj pa se zaradi preprečevanja okužbe s Covid 19 ne realizira. Številni gostje, ki lahko svoj nastop izvedejo zunaj, so še vedno dobrodošli, pri obiskih v domu pa smo previdni in zadržani, zato zunanjih gostov ne vabimo v dom.

Stran 1 od 107 (Vseh vnosov: 1276)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence