Dogodki

Stran 1 od 113 (Vseh vnosov: 1353)

Martinovi Kozjanski krapi

11. november 2021

Prostovoljka Cvetka iz Društva Gaja je pripravila Martinove Kozjanske krape, ki so lahko topla predjed ali priloga iz ajdove moke, skutinega nadeva s kašo ter zabele iz ocvirkov in smetane. Mi smo jih pripravili na sladko in brez ocvirkov ter dodali grozdje ob martinovem prazniku.

Gospod Milan se vedno udeleži kuharske urice, saj je imel sestro kuharico, ki je delala v gostilni v Ljubljani in je pogosto hodil pomagat, zraven pa se je mnogo naučil. Kuharica Cvetka je povedala stanovalcem, da je recept za Kozjanske krape zasnovala Milka Smole, gospodinja na turistični kmetiji Smoletova gorca na Sladki Gori, ki je v neki slovenski kuharski knjigi našla recept za gorenjske krape. Recept jo je navdušil, vendar ga je predelala po svoje. Predvsem se je želela približati okusu, ki bi bil sprejemljiv za njene goste. In gostje so jih zares odlično sprejeli, pojasni v knjigi dr. Bogataj.

Bralna urica s Katjo Žolgar

10. november 2021

Že dolgo se nismo oglasili "bralci" v Pegazovem domu. Skrajni čas, da slišite kako lepo nam je, ko se vsak teden usedemo za okroglo mizo v avli doma in prebiramo različne zgodbe. Kratke, dolge, hudomušne in kdaj vmes še kakšno sila resno. Veliko časa smo namenili zgodbam vsem dobro poznanega in cenjenega odvetnika Petra Čeferina. Prigode je zbral v knjigi 42 zgodb. Smo pa sedaj odkrili hudomušne Slatinske zgodbe, ki so jih zbrali pred leti v zanimive zbornike in jih objavljali. V zadnji torkovi bralni urici smo se pošteno nasmejali čestitkam in pozdravom poslušalcev prav posebnega radia. Na hudomušen način napisana voščila. Seveda so to namišljene zgodbe, a smeh ob prebiranju je pristen. 

Urica, ki jo preživimo ob prebiranju kar prehitro mine. Klepetamo, beremo in včasih tudi kakšno zapojemo. Lepo je, ko smo skupaj. In skupaj smo enkrat na teden.

Jože in Lena sta nas nasmejala

3. november 2021

Dva luštna klovna sta nas danes obiskala – Lena in Jože. Slednji je zelo ponosen na svojo izobrazbo, saj je kar štiri leta obiskoval dvoletno hišniško šolo, in to vedno prvi razred... Lena ni lena, ko igra harmoniko. Lena ni lena, ko igra ukulele. Lena ni lena, ko spi. Lena ni lena. Tako ji je ime.

Jože je povedal, da jemlje brise in pokazal pripomoček s katerim to izvede - s straniščno krtačo. Povedal je, da je bil šofer avtobusa in so ga imeli ljudje tako radi, da so ga čakali celo po pol ure in več. »Ko župnik moli, vsi spijo, ko pa je on vozil avtobus so vsi molili.«

Veliko smo peli ob spremljavi Lenine harmonike in tekmovali v vriskanju. Hvala Jože in Lena in vabljena spet!

Jesenska kulinarična specialiteta

25. oktober 2021

Čudoviti jesenski dnevi, ki so nam bili letos podarjeni so še lepši v dobri družbi in ob preprostih jesenskih specialitetah, ki nam jih ponuja narava. Družili smo se ob kuhanih in pečenih kostanjih ter prijetni glasbi. Privoščili smo si jih obilo, zraven pa degustirali mošt, saj je to preverjeno dobra kombinacija oktobrskih dobrot.

Oktoberfest

1. oktober 2021

Ob mednarodnem dnevu starejših smo se v Pegazovem domu še posebej potrudili za naše stanovalce, namreč organizirali smo tako imenovan »Bavarski dan«. 

Obisk Rdečih noskov

29. september 2021

Rdeči noski so s svojim prihodom pripeljali smeh na obraz stanovalcev. Uh koliko dela sta imela rdeča noska Tone in Biserka

S kvizi nad demenco

24. september 2021

V sklopu tedna, ko obeležuje Alzheimerjevo demenco smo organizirali kvize na skupinah. 

Ličkanje

24. september 2021

Današnje dopoldne smo izkoristili za kmečka opravila. V skupini Zarja so stanovalci skupaj z gospodinjo Nensi obrali brajdo, kasneje pa smo na terasi ličkali koruzo, ki nam jo je priskrbela naša sodelavka Silva Golež.

Balinanje

23. september 2021

Dan slovenskega športa je bil, kot praznik uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. V Pegazovem domu so stanovalci navdušeni nad slovenskimi športniki. Radi spremljajo šport ter naše športnike, skupaj z zaposlenimi so spodbujali športnike, ki so nas zastopali na Olimpijskih igrah in so se odlično odrezali.

Trgatev na skupini Spominčica

22. september 2021

Prihaja sezona trgatve in jesenskih opravil. Na skupinah demenc zelo uspeva »brajdica«, ki nas letos razvaja s sladkim grozdje. Posebej moremo poudariti, da je vse neškropljeno in bio.  Stanovalci radi posedijo pod »brajdo«, ki v poletnih mesecih daje senco, jeseni nas pa razvaja s sladko jurko. 

»SPREHOD ZA SPOMIN«

21. september 2021

V okviru svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki je 21. septembra, Pegazov dom v sodelovanju z Društvo spominčica Rogaška Slatina vsako leto organizira Sprehod za spomin. Glavni namen dogodka je ozaveščanje in informiranje lokalnega okolja o bolezni demence, s katero so ljudje še vedno premalo seznanjeni. 

Obrnjeni vlogi

17. september 2021

Tole pesem mi je zaupala naša stanovalka in zraven povedala, da jo je napisala svoji ljubezni leta 1955.

»Jesen je tu in listje neslišno pada, pada. Čuj dragi čez vso daljo bi k tebi, tebi rada.«

Stran 1 od 113 (Vseh vnosov: 1353)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Desktop6.jpg