Dogodki

Stran 1 od 108 (Vseh vnosov: 1293)

Velikonočna kraljica je orehova potica

9. april 2021

Naše spretne gospodinje in kuharice so s stanovalkami in stanovalci pred veliko nočjo z zelišči krasile jajčka in pekle odlične potice. Med stanovalci je velikonočna kraljica ostala orehova potica, »pa mlinčeva tudi«, poreče marsikdo.

Blagoslov jedi sedmih košaric iz vseh stanovanjskih skupin smo opravili na terasi ob spremljanju prenosa iz Mariborske stolnice

Obvestilo

1. april 2021

Dragi svojci,

glede na spremenjene ukrepe v času od 1.4. do 11.4 – lockdown, vas obveščamo, da so obiski stanovalcev še naprej dovoljeni ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje okužbe z virusom Covid 19. Pri tem vas prosimo, da obisk izvedete na zunanjih površinah, ozračje se je ogrelo, tako da je zunaj celo bolj prijetno kot v notranjih prostorih, predvsem pa bolj varno.

Obiski v notranjem prostoru ali sobi stanovalca so priporočeni le za tiste stanovalce, ki zaradi zdravstvenih težav ne zmorejo zapuščati svoje sobe. Glede na epidemiološko situacijo in širitev okužb v t.i. tretjem valu, se želimo izogniti večjemu številu zunanjih obiskovalcev v sobah stanovalcev, zato naj bodo ti obiski le najnujnejši. 

Prosimo vas za podporo v teh prizadevanjih.

Protokol za obiske ostaja enak, kot je veljal doslej.

Obveščamo vas tudi, da smo simbolično in pred »lockdownom« s stanovalci interno obeležili 15 let Pegazovega doma. Poseben program so pripravili zaposleni, ki so se v Pegazovem domu zaposlili v letu 2006, kar pomeni, da so z nami vseh 15 aktivnih let.

Želimo vam vesele in prijetne velikonočne praznike.

 

Kristina Kampuš

direktorica

Pegazovih 15 let

31. marec 2021

Pegazov dom v Rogaški Slatini, zgrajen v letu 2006 kot prvi dom v Sloveniji po konceptu gospodinjskih skupin, je 31. marca interno za stanovalce in na zunanji odprti terasi obeležil 15 let svojega delovanja. 

Velikonočne dekoracije in butare

27. marec 2021

V marcu potekajo v vseh stanovanjskih skupinah velikonočne ustvarjalne delavnice. Izrezovali smo razne motive, barvali mandale, postavili pomladne in velikonočne dekoracije. Izdelali smo tudi velikonočne butare, ki jih je duhovnik pri sveti maši blagoslovil. Veselimo se velike noči.

Mavrica v parku

11. marec 2021

S stanovalkami in stanovalci skupine Mavrica smo se odpravili v park. Večina članov skupine je uporabnikov invalidskih vozičkov, tako, da smo potrebovali krepko število spremljevalcev. 

Čestitke za dan žena

8. marec 2021

Po vseh turobnih mesecih, ki so bili prežeti z ukrepi za preprečevanje Covid-a 19, je vendarle posijalo tudi sonce. Stanovalci so večinsko precepljeni, ta pravo sonce pa je prineslo tudi praznovanje 8. marca, dneva žena, ki smo ga v letošnjem letu po vsem, kar smo preživeli, želeli še posebej obeležiti.

Rogaški odmev ob dnevu žena

5. marec 2021

Bliža se dan žena in dan je bil krasen za prireditev zunaj. Člani ansambla Rogaški odmev so nam glasbeno in pevsko popestrili popoldan, sledilo pa je še presenečenje za vse stanovalke, saj jih je obdarila prostovoljka Lia Potočnik.

Leta 1994 so se trije prijatelji, Sandi in Lovro Medved ter Robi Arzenšek dogovorili da bodo ustanovili ansambel Rogaški odmev. Dobili so še kitarista in trobentarja, nastal je kvintet narodnozabavne glasbe in v tej sestavi že sedemindvajseto leto tudi delujejo. Pot jih je vodila širom po Sloveniji, tudi v Nemčijo, Avstrijo in Italijo. Sedaj v ansamblu nastopajo Sandi Medved, harmonika, Lovro Medved, klarinet, Aleš Plavčak, trobenta, Mirko Žumer, kitara in Robi Belej, bariton/bas.

Peli in igrali so tako dobro, da so stanovalci ob koncu dejali, da je bil nastop za čisto desetko. Za presenečenje za vse stanovalke je ob dnevu žena poskrbela še prostovoljka programa Mepi iz II.OŠ Rogaška Slatina, Lia Potočnik. Zadnja dva meseca je izdelovala darilca s posvetilom. Sponzorsko so ji s kremicami za roke priskočili na pomoč Kozmetika Afrodita. Lično izdelano posvetilo na srčku se glasi: »Spomini so tisti, ki oživijo lepe trenutke in nas vedno znova spomnijo, zakaj nam je bilo dano živeti.«

Hvala članom ansambla Rogaški odmev in hvala Lii za darilca stanovalkam ob dnevu žena.

Velikonočnica spet cveti

3. marec 2021

Odpeljali smo se na Boč, kjer smo si ogledali posebno cvetlico, imenovano velikonočnica ali pulsatilla grandis. Združili smo prijetno s koristnim, se sprehodili po lepi pokrajini, nadihali gorskega zraka in občudovali velikonočnico. 

Ustvarjalnost nas povezuje

2. marec 2021

Nataša Štancer, Nensi Drofenik, Vida Žnidar, Darija Drofenik, Vanja Franković, Tatjana Plevčak in Tatjana Brumec so gospodinje sedmih stanovanjskih skupin v Pegazovem domu, ki imajo od 15-23 stanovalk in stanovalcev. 

Obrezovanje vinske trte in sadnega drevja

26. februar 2021

Vse kar je živega, zahteva skrb in nego, prav tako vinska trta in sadno drevje. Gospod Silvo Žgajner se je lotil obrezovanja in privezovanja vinske trte z vso skrbnostjo vinogradnika. 

Srečne številke

24. februar 2021

Stanovalci so se razveselili naše tombole, prvič po enem letu. Skrbno so spremljali izvlečene številke ter jih primerjali s številkami na svojih kartončkih. Tokratna tombola je bila malo drugačna kot po navadi, saj je bila tabla že skoraj polna, zmagovalca pa nikjer

Poskočni Rdeči noski na turneji v Pegazovem domu

16. februar 2021

Pust je velik dogodek, sploh z  letošnjim bi radi pregnali maske, ki smo jih nosili vse leto in seveda zimo ter dali prostor svetli prihodnosti, ki nas čaka. Dišalo je iz vseh skupin, kajti pekli so se veliki, slastni, okrogli krofi in flancati – pust pač mora biti masten okrog ust. Gospodinje in ostali zaposleni vseh sedmih skupin so se skupaj s stanovalci našemili in pričakali spektakularno, kraljevo cirkuško skupino Poskočni rdeči noski, ki je prišla direkt iz Rusije.

Stran 1 od 108 (Vseh vnosov: 1293)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence