Dogodki

Stran 1 od 122 (Vseh vnosov: 1453)

Svetovni dan poezije

21. marec 2023

Ob svetovnem dnevu poezije smo obiskali Knjižnico Rogaška Slatina. Ob začetku so nas prijazno pozdravile zaposlene ter direktorice Knjižnice mag. Nataša Koražija. Priča smo bili prikazu poetične mašine- Pesmomata, ki ga je predstavilo društvo slovenskih pisateljev. 

Nastop otrok ob dnevu žena

10. marec 2023

Dan žena najraje proslavimo v družbi otrok. S svojim nastopom, prisrčnim obiskom ter darilcem so nas razveselili učenci III. OŠ Rogaška Slatina, ki je osnovna šola s prilagojenim izobraževalnim programom.

Učiteljice in otroci so nam zaupali, da so se tega nastopa zelo veselili, saj se k nam radi vračajo, na kar smo zelo ponosni. Stanovalci so se v velikem številu zbrali v prireditvenem prostoru in nestrpno pričakovali kaj so učenci pripravili. Dramska igrica, recitacije, pesmi, ples, petje, igranje na harmoniko, pripravili so zelo raznovrsten program.

Za zaključek so učenci  stanovalkam in stanovalcem razdelili pikapolonice z magnetki, ki so jih sami ustvarili. Vsi skupaj smo preživeli pestro in zabavno dopoldne ter se razšli v upanju, da se kmalu spet vidimo.

Pekli smo palačinke

10. marec 2023

Naši stanovalci so si zaželeli palačinke in gospa Slavka jim je željo izpolnila.

Brezplačna kontrola vida in servis očal

3. marec 2023

Optika Mirela in Gregor Dajčar iz Šentjurja sta danes prišla k nam in smo po predstavitvi lahko opravili tudi kontrolo vida. Stanovalci  so imeli  možnost brezplačnega pregleda ter servisa očal, na njim dostopnem mestu. Hvala, da sta pomislila na nas in poskrbela, da bo naš vid spet bolj oster, dan lepši in mi bolj zadovoljni.  

 

Pražena jetrca

2. marec 2023

Stanovalci so na sestanku za sestavo jedilnikov izrazili željo, da bi jedli pražena svinjska jetrca in da bodo jetrca res mehka smo jih pripravili na kuharski urici s prostovoljkama Cvetko in Slavko in tako poskrbeli za kratko pot od priprave do kulinaričnega užitka. 

Po vsej hiši je dišalo po čebuli ter kmalu za tem po praženih jetrcih. Stanovalci so dejali, da jih vonj spominja na furežni dan. Jed je bila hitro pripravljena in vsi zadovoljni smo poskusili hranljiv obrok bogat z železom. 

Novi prostovoljci

1. marec 2023

S hvaležnostjo smo sprejeli medse nove prostovoljce dijake iz Srednje šolskega centra Rogaška Slatina. Se veselimo druženj, sprehodov, ustvarjanj in še kaj. 

Pegazova ohcet

22. februar 2023

Ves dan je v Pegazovem domu dišalo po slastnih krofih. Popoldan se je na Pegazovem karnevalu trlo svatov, saj se je zgodila ohcet pustnega desetletja, Halid in Fanika sta si pred vsemi obljubila zvestobo do roba, obred je opravil znani škof Marcelino, od blizu in daleč so prišli firbci – preko luže so se pripeljali kavbojci in indijanci, mačke, družabne domine, disko plesalci, še čebelarji so prisostvovali.

Kurenti na valentinovo

15. februar 2023

Kurent je izvirni pustni lik davne preteklosti in sedanjosti in sodi med pomembne unikate na Slovenskem. Je najbolj priljubljen in množičen tradicionalni pustni lik. Po starodavnem verovanju je kurent demon, ki odganja vse slabo, prinaša pa srečo in zadovoljstvo ter v deželo vabi pomlad. 

Tudi nas so ponovno obiskali in so v velikem številu  zaplesali pred domom. Po močnem zvonjenju sodeč so zagotovo odgnali zimo. 

Valentinovo v Pegazovem domu

14. februar 2023

V Pegazovem domu se imamo radi vse leto, vendar smo letošnje Valentinovo želeli še dodatno popestriti. 

V zimskem vrtu, ki je bil obdan s srci je v dopoldanskem času potekala »Valentinova ustvarjalna urica«. Na medena srca so stanovalci risali vzorce in tako so nastala »Pegazovega Lectova srca«. 

 

Pogovorni večer z Martinom Golob

13. februar 2023

Ponedeljkov večer je bil prav poseben- stanovalci Pegazovega doma so odšli na pogovorni večer z Martinom Golobom in avtorjem njegove knjige Lojzetom Grčmanom. Skozi zanimiv pogovor, ki ga je vodila direktorica knjižnice mag. Nataša Koražija smo spoznali kako zanimiva in dobrosrčna oseba je Martin. Manjkalo ni smeha, niti resnih tem. Ob koncu prireditve smo ga povabili medse in z veseljem se je odzval našemu povabilu, ter vsakemu stanovalcu namenil nekaj trenutkov. Vsekakor je to dogodek, ki bo ostal v najlepšem spominu.

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

8. februar 2023

Danes obeležujemo slovenski kulturni praznik. V dopoldanskem času je potekal kviz o našem največjem pesniku Francetu Prešernu, nato so nas z čudovitim kulturnim programom razveselili učenci II. OŠ Rogaška Slatina. Predstavile so se Folklornice pod vodstvom Anje Plemenitaš, učenci OPB in Šolski band pod vodstvom Mojce Kmetec. Spomnili so nas na pomen besede kulture, ter nas razveselili s slovenskimi ljudskimi pesmimi. 

Stran 1 od 122 (Vseh vnosov: 1453)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
info.pegazov-dom@curatum.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg