Dogodki

Stran 1 od 112 (Vseh vnosov: 1344)

Trgatev na skupini Spominčica

22. september 2021

Prihaja sezona trgatve in jesenskih opravil. Na skupinah demenc zelo uspeva »brajdica«, ki nas letos razvaja s sladkim grozdje. Posebej moremo poudariti, da je vse neškropljeno in bio.  Stanovalci radi posedijo pod »brajdo«, ki v poletnih mesecih daje senco, jeseni nas pa razvaja s sladko jurko. 

Grozdje je dozorelo, zato smo imeli na Spominčici trgatev. Pomagali so prav vsi stanovalci, tudi tisti na vozičkih. Nekateri pa so pomagali le pri zobanju grozdja- ampak nič ne de, važno je bilo, da smo se imeli lepo! Med pobiranjem grozdja je Vanesa spekla krostato, ki se je odlično prilegla ob kavici po kosilu! 

»SPREHOD ZA SPOMIN«

21. september 2021

V okviru svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki je 21. septembra, Pegazov dom v sodelovanju z Društvo spominčica Rogaška Slatina vsako leto organizira Sprehod za spomin. Glavni namen dogodka je ozaveščanje in informiranje lokalnega okolja o bolezni demence, s katero so ljudje še vedno premalo seznanjeni. 

Obrnjeni vlogi

17. september 2021

Tole pesem mi je zaupala naša stanovalka in zraven povedala, da jo je napisala svoji ljubezni leta 1955.

»Jesen je tu in listje neslišno pada, pada. Čuj dragi čez vso daljo bi k tebi, tebi rada.«

S palicami na Bellevue hrib

16. september 2021

V Pegazovem domu radi veliko hodimo – samostojno dokler gre in potem s pomočjo palic, bergel, hodulj…. »Dokler nas noge nesejo, bomo hodili«, se radi pohecamo. Od pomladi smo pridno trenirali nordijsko hojo po bližnji okolici in stopnjevali razdaljo. 

Nedeljsko popoldne

13. september 2021

Nedeljsko popoldne smo dobro izkoristili, saj je na Evropski ploščadi potekalo srečanje starodobnikov. Ob sprehodu po parku smo debatirali o tem kako zelo se je spremenila avtomobilska industrija. Stanovalce je prevzela prava evforija in nostalgija za starimi časi. Ob pogledu na avtomobile, kolesa in motorje so se jim zasvetile oči. Gospod Vinko je povedal, da je bil njegov prvi avto oranžen »fičo« s katerim je naredil kar nekaj srečnih kilometrov. Gospod Mirko je z nasmehom na obrazu povedal, da ni imel nikoli avtomobila, imel pa je zelo dobro kolo, ki ga je vsako jutro pripeljalo do službe in nazaj. Z veseljem in ponosom so pozirali ob avtomobilih, največ zanimanja pa so poželi » fičoti«! 

Otvoritev slikarske razstave

8. september 2021

V torek je v Pegazovem domu potekala otvoritev slikovite slikarske razstave avtorjev Monike in Roberta Podpečana. Robert slika od leta 2000, kasneje je navdušil tudi svojo ženo Moniko, ki se mu je pri slikanju pridružila leta 2018. Ustvarjata v različnih tehnikah, včasih pa kakšno sliko naslikata tudi skupaj. Slikata različne motive, v zadnjem času pa prevladujejo krajine, športni motivi in potreti. Že med obešanjem slik so bili stanovalci presenečeni in navdušeni nad barvitostjo slik. Najbolj jih je pritegnila slika tigra, ki daje občutek, kot da je pravi tiger v avli Pegazovega doma. Ustvarjata pod imenom »Panarok«, njuna dela trenutno najdete na stolpu Vinarium, oktobra pa tudi v Grand hotelu v Rogaški Slatini.  

Predstavitev modela E-Qalin

8. september 2021

V Pegazovem domu z letošnjo jesenjo ponovno začenjamo s projektom E-Qalin. Danes je potekala predstavitev projekta E-Qalin na skupinah Rožmarin in Ena A. Stanovalce smo seznanile z idejo modela E-Qalin in jim poskušale na enostaven način predstavit kaj bomo počeli. E-Qalin je inovativen in obsežen model za kakovost v domovih za starejše v Evropi. Dviga kakovost bivanja, oskrbe in nege, izboljšuje zadovoljstvo zaposlenih in spodbuja močan kolektivni duh. V Pegazovem domu bomo v model vključili tudi stanovalce, ki bodo aktivno sodelovali pri izboljšanjih kakovosti ter bodo podali svoje ideje, da bomo lahko še boljši! Stanovalci so z zanimanjem prisluhnili današnjem predavanju in takoj so nanizali kar nekaj zanimivih idej!  

Obiskali smo festival Kulinarik

6. september 2021

V petek smo se s stanovalci udeležili festivala po imenu »Kulinarik«, kjer smo si razvajali barbončice. V prijetnem ambientu v parku se je odvijala kulinarična zabava, ki je namenjena prav vsem generacijam. Stanovalci so bili navdušeni nad ponudbo hrane in pijače. Pegazov dom je stanovalce počastil s kozarcem dobrega domačega vinčka Hiše vin Enimo. Nekateri so spili »špricer«, spet drugi kozarček Muškatne penine in kraljico Modro frankinjo. Ob prečudovitem vremenu in kozarcu rujnega je gospa Ljuba Ana dejala: »Saj to je imenitno, kako se imamo mi lepo pri vas v domu.«

Vse je bilo odlično a kaj ko čas tako hitro mine. Se že veselimo prihodnjega »Kulinarika«! 

V slovo Marinki

31. avgust 2021

Zelo me je pretresla novica o smrti naše drage pevovodkinje Marinke, ki smo jo imeli vsi zelo radi in jo bomo zelo pogrešali. (Mirko Ogrizek)

Marinka je bila zborovodkinja, kot bi bila naša mama. Pogrešam jo, vsak dan mislim nanjo in zelo mi je žal. (Cita Sajko)

Slovo od Marinke

27. avgust 2021

Marinka Mastnak je bila naša dolgoletna prostovoljka, ampak ona je bila veliko več kot to. Kljub temu, da ni bila nastanjena v domu, je bila NAŠA. Z našimi stanovalci je ustvarjala veliko nepozabnih pevskih doživetij, bila je vodja pevskega zbora stanovalcev, njena harmonika je bila zvesta spremljevalka naših dogodkov.

Domoznanski klepet »Na hribčku cerkvica stoji«

27. avgust 2021

Direktorica Knjižnice Rogaška Slatina, mag. Nataša Koražija nadaljuje z domoznanskimi klepeti s stanovalkami in stanovalci Pegazovega doma. Tokratno srečanje je bilo namenjeno sakralnim, kulturnim spomenikom slatinskega območja.

V sliki in besedi nam je predstavila: Cerkev sv. Marjete nad Glažuto, Čača vas, Cerkev sv. Lenarta Drevenik, Cerkev sv. Miklavža Drevenik, Cerkev sv. Mohorja in Fortunata Male Rodne, Cerkev sv. Trojice Prnek, Cerkev sv. Križa Rogaška Slatina, Kapela sv. Ane Rogaška Slatina, Cerkev sv. Rozalije Sp. Gabernik, Cerkev Čenstohovske Matere božje Zg. Kostrivnica, Cerkev sv. Florijana, Cerkev Loretske Matere božje Strmec, Cerkev Marijinega vnebovzetja Tržišče.

Stanovalke in stanovalci so z zanimanjem spremljali in povedali katere cerkve poznajo, kje so že bili, kje so otroke krstili, se poročili itd. Slišali smo tudi, da zvonjenje v cerkvi sv. Miklavža na Boču uresniči vse želje in upamo, da bomo kmalu spet tam na srečanju stanovalcev treh domov.

Stran 1 od 112 (Vseh vnosov: 1344)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Desktop6.jpg