Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Dogodki

Stran 1 od 8 (Vseh: 76)
Nordijska hoja do Tilčke

Nordijska hoja do Tilčke

September 2018

Od pomladi smo pridno trenirali nordijsko hojo po bližnji okolici in stopnjevali razdaljo. Kmalu se je porodila ideja, da bi konec poletja odšli do bolj oddaljenega cilja na Bellevue hribu, do priljubljene gostilničarke Tilčke…

Nove slike v avli Pegazovega doma

Razstava slik domačinke Tatjane Čebular

September 2018

Današnje dopoldne nam je s svojim obiskom popestrila domačinka Tatjana Čebular. Gospa, ki je izredno likovno nadarjena, kljub temu, da je začela ustvarjati šele v zrelih letih. Kulturni program je popestril domski pevski zbor, z izborom čudovitih pesmi, ki so govorile predvsem o rožah in ljubezni. 

Eno je potrebno

Eno je potrebno

Avgust 2018

… je slogan letošnjega oratorija. Gospa Klavdija Nušinovič je pripeljala 130 veselih otrok, udeležencev oratorija, ki so stanovalcem zapeli in zaigrali več pesmi, ki so se jih naučili v teh dneh.

O rožmarinu

O rožmarinu

Avgust 2018

Breda Slanc Vulić nas je tokrat poučila o rožmarinovih poživljajočih lastnostih, ki ugodno vplivajo na telo in duha. Srečali smo se vsi, ki nas ta rastlina zanima, v zelenem kotičku na skupini, kjer prebivajo osebe z demenco, imenovani Spominčice in imajo v svoji družbi tudi rastoči rožmarin. Ob poslušanju smo srkali rožmarinov čaj.

Delavnice CPU – živahno kot na sejmu

Delavnice CPU – živahno kot na sejmu

Avgust 2018

Centri ponovne uporabe delujejo po sistemu zbiranja starih izdelkov, ki jih ne potrebujemo več v pripravo za vnovično uporabo. Tako privarčujemo denar, smo varčni tudi z naravnimi viri in podpiramo lokalna delovna mesta. Danes smo pod vodstvom Ajde Pirš izpeljali medgeneracijske delavnice, kjer smo zavrženim stvarem vdahnili novo življenje in uporabno vrednost.

Predstavimo zdravilno zelišče - meto

Predstavimo zdravilno zelišče - meto

Avgust 2018

Danes smo na skupini Zarja, kjer prebivajo osebe z demenco pobližje spoznali zdravilno zelišče – meta. Mag. farmacije, Breda Slanc – Vulić je med drugim povedala, da je to zelišče roža svete Marije in da imamo, če jo uživamo na različne načine, boljše misli.

Koruza – odlično živilo

Koruza – odlično živilo

Avgust 2018

Koruzni piknik s koruzo na več načinov je zelo priljubljen in v teh dneh je koruza ravno pravšnja za kuhanje in pečenje….mmm je dišalo.Koruzni piknik s koruzo na več načinov je zelo priljubljen in v teh dneh je koruza ravno pravšnja za kuhanje in pečenje….mmm je dišalo.

Renata Kuraj: O konjih

Renata Kuraj: O konjih

Avgust 2018

S svojim obiskom nas pogosto razveselita prostovoljka Renata Kuraj in terapevtski kuža Sunny. Renata je velika ljubiteljica živali in po izobrazbi veterinarska tehnica, zato nam je v Pegazovem domu tokrat pripravila predavanje o konjih, saj gremo 8.8. tudi s stanovalci na ogled Konjušnice Strmol.

Stran 1 od 8 (Vseh: 76)