Dogodki

Stran 1 od 119 (Vseh vnosov: 1417)

TUDI KOT PEŠČI MORAMO POSKRBETI ZA SVOJO VARNOST

23. november 2022

V Pegazovem domu nas je obiskala policistka gospa Gaberšek Jožica in nas spomnila, kako lahko poskrbimo za lastno varnost tudi na sprehodu. Svetla oblačila, kresničke, odsevni trak, odsevne nalepke in drugi odsevniki zelo pripomorejo, da smo na sprehodu vidni za voznike. Policistka je stanovalcem razdelila tudi odsevne zapestnice, s katerimi bodo na sprehodu bolj vidni, s čimer bodo poskrbeli za svojo varnost.

Izdelujemo voščilnice

18. november 2022

V medgeneracijski delavnici smo izdelovali voščilnice. Tokrat so sodelovale dijakinje SŠCRS pod mentorstvom Klavdije Zver.

Otvoritev parka

11. november 2022

Na petkovo dopoldne smo uradno otvorili naš novi park pred vhodom v dom. Na krajši slovesnosti je stanovalce in goste nagovorila direktorica Irena Strašek ter poudarila, da je park pomembna pridobitev za dvig kvalitete bivanja v Pegazovem domu. Stanovalcem je ob tem zaželela čim več sprehodov in prijetnih trenutkov ob posedanju v novem parku. Stanovalce sta nagovorila tudi lastnik Matjaž Čampa in župan mag. Branko Kidrič. Vsi trije so s simboličnim prerezom traku park tudi uradno otvorili. Prireditev so popestrili nastopajoči: Marija Fric na citrah, Julija Švab s pesmijo Benjamina Ipavca ter domski Žoga bend.

Krst mošta

10. november 2022

V četrtek,  10.11., torej dan pred godom Sv. Martina, se je v našem domu odvijal tradicionalni krst mošta, ki so ga za naše stanovalce tokrat izvedli člani FD Minerali. Da pa je bilo slovo od mošta še posebej veselo je poskrbel zvok harmonike  ter ljudske glasbe ob katerem smo se vsi skupaj zavrteli ob kozarčku mladega vina.

Skozi lepote Kazahstana

30. oktober 2022

… nas je popeljala Vesna Božiček. Zanimiv potopis, poln zgodb in zanimiv šeg ter navad Kazahstancev. Bogata država polna naravnih dobrin ter tulipanov. Država, ki je kar 136x večja od Slovenije, in v kateri živi 19 milijonov ljudi. Na podeželju obstaja le wc  na »štrbunk«. Ob koncu pa nam je Vesna prebrala še zanimivo zgodbo o tem kako najti srečo- sreča se kuje sama. Stanovalci so bili navdušeni nad njeno predstavitvijo, ob koncu je požela velik aplavz. 

Oktoberfest

24. oktober 2022

Oktoberfest! Zabava, ki smo se je veselili že celo leto so rekli naši stanovalci. Zaposlene oblečene v "Dindrle", polne roke piva, prestic ter dobra glasba, ki je odmevala še dolgo v popoldne... V pričakovanju Oktobra 2023 Kako lepo smo se imeli... pa poglejte na fotografijah :)

Svetovni dan hoje - hoja do Tilčke

15. oktober 2022

15. oktober je mednarodni dan hoje in mi smo se odpravili do bolj oddaljenega cilja na Bellevue hribu, do priljubljene gostilničarke Tilčke, ki je tudi Slatnska legenda. Z nami je želela tudi gospa Imelda, saj je bila tam v soseščini doma in ko smo šli mimo njenega gozda je bila še posebej raznežena ob pripovedovanju spominov. 

Radi pišemo z roko

13. oktober 2022

V Pegazov dom sta prišli Aleksandra Kosec, predsednica društva Radi pišemo z roko ter Tanja Jurjec, prostovoljka, ki bo nadaljevala z izvajanjem uric pisanja z roko. Aktivnost sta ponovno predstavili stanovalcem, saj je bila v koronskem obdobju potisnjena v ozadje. Grafomotorični dejavnosti je dobrodošlico zaželela tudi direktorica Irena Strašek.

Pletene dekice za sprehode stanovalcev na invalidskih vozičkih

12. oktober 2022

Predsednica zavoda Rajhenburške zanke, delamo s srcem, Nataša Širić je s še devetimi članicami predala petinsedemdeset kvačkanih in pletenih odejic za stanovalke in stanovalce, ki so na invalidskih vozičkih. Direktorica Pegazovega doma Irena Strašek je ob prejemu izrazila besede zahvale, saj bodo ročno izdelane dekice grele stanovalce na sprehodih zunaj v hladnejših mesecih, ki so pred vrati.

Poslušanje pravljice z otroki iz Vrtca Izvir

6. oktober 2022

Darija Hohnjec je s skupino otrok iz Vrtca Izvir razveselila stanovalke in stanovalce ter vsem prisotnim doživeto prebrala pravljico Mala miška in veliko rdeče jabolko.

Kostanjev piknik

6. oktober 2022

Danes je dišalo po kostanjih in moštu... Kako je bilo dobro!!! 

Stran 1 od 119 (Vseh vnosov: 1417)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg