Dogodki

Stran 1 od 115 (Vseh vnosov: 1379)

Naš slavljenec Mirko Ogrizek

13. maj 2022

Danes je svoj 70 rojstni dan praznoval naš stanovalec Mirko Ogrizek. "Tega dne ne bom nikoli pozabil" je dejal Mirko ob vseh željah, presenečenjih. 

Obiskal ga je župan občine Podčetrtek Peter Misja in mu zaželel vse dobro in mu zaigral na harmoniko. Med tem časom sta članici društva Gaja Slavka in Cvetka spekli torto v skupini Rožmarin, ki sta jo namenili današnjemu slavljencu. Po kosilu je sledila še ena torta, čestitke ter šopek, ki mu ga je izročila direktorica Irena Strašek. Vse najboljše našemu Mirku!

Mednarodni dan medicinskih sester

12. maj 2022

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester so naše zaposlene, ki opravljajo delo medicinskih sester predstavile svoje delo in lik medicinske sestre.

Gospa Ljuba Ana je povedala, da mora biti medicinska sestra samozavestna, da mora vedno prisluhniti bolnemu in da mora dajati občutek varnosti. Vse to in še več, pravi, da vidi vsak dan pri osebju Pegazovega doma.

Zveneče Jelše

11. maj 2022

Danes dopoldan so stanovalce s svojim petjem razveselili člani UTŽO Šentjur in Šmarje pri Jelšah. 

Pod vodstvom Jasmine Levičar so pokazali vsestranskost. Kar 3 gospe so igrale na citrah, s seboj so imeli 86 let starega kitarista in na koncu so zaigrali še na harmoniko. Vmes tudi niso pozabili na plesne inserte in vsekakor so s seboj pripeljali sonce. 

Svetovni dan možganske kapi

10. maj 2022

Drugi torek v mesecu maju je namenjen ozaveščenju o možganskih kapih. Po bralni urici z prostovoljko Katjo, smo se s pomočjo debate pogovorili o znakih, prepoznavanju, preprečevanju možganskih kapi.

Pogovor je vodila delovna terapevtka Tina.

Obiskali smo Paviljon kaktej v Cerovcu pod Bočem

10. maj 2022

Paviljon kaktej je občudovanja vredna zbirka preko 1.700 različnih kaktusov in ostalih sočnic iz vsega sveta. Zelo prijazna skrbnica Lučka Lipnik, nam je predstavila najstarejši kaktus Ariocarpus star 82 let, najmanjši kaktus Blossfeldia, ki ne preseže 1 cm v širino in višino. Posebna oblika kaktusa Dirty Old Man Cactus, ki izžareva zmagoslavje, Taščin fotelj, ki potrebuje 40 let, preden prvič zacveti, pa kaktus, ki prinaša denar… 

Hvala gospe Lučki za prijaznost in kaktuse, ki nas razveseljujejo.

Aktivnosti v skupinah demenc

5. maj 2022

V tem tednu smo bili v skupinah demenc zelo aktivni... Zunaj smo urejali vrtičke, se sprehajali in telovadili zunaj, pekli pecivo... 

Naj bo takšnih tednov čim več!

Koncert moškega pevskega zbora

4. maj 2022

Ponovno so nas na lep majski popoldan z obiskom razveselili člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina pod vodstvom Francija Plohla.

Prvomajska budnica

1. maj 2022

Prebivalce številnih krajev po Sloveniji so danes prebudili zvoki prvomajske budnice, ki ima v Sloveniji dolgo tradicijo. Ob prazniku dela je tudi k nam prišla pihalna godba Steklarne Rogaška. 

Prireditev ob obletnici Pegazovega doma

22. april 2022

Pegazov dom praznuje 16. obletnico delovanja in ob tej priložnosti smo pripravili zanimiv program. Slavnostni govor sta imela direktorica Pegazovega doma, Irena Strašek ter generalni direktor družbe Comett domovi, Matjaž Čampa. Dogajanje so glasbeno in športno obogatili citrarki Maja in Neža Drame, plesalca UTŽO Hajro Kaljanac in Natalija Kuternik ter dih jemajoča Tajda Korče. Ob zakuski in dobri kapljici smo zapeli in zaplesali ob zvokih Ansambla Ga še ni blu. 

Nordijska hoja

21. april 2022

Primerno oblečeni in obuti glede na sveže temperature, smo se z nordijskimi palicami odpravili v zunanji fitnes ter do izvira vode. Opazovali smo pomladno naravo in drevesa, ki postajajo vedno bolj zelena. Gospod Bogo se je ves čas smejal, tako mu je bilo všeč, gospa Loti pa je danes spet prvič brez hodulje s palicami prehodila daljšo razdaljo v naravi. Vsak korak šteje!

Egipt v besedi in sliki

20. april 2022

Nataša Koražija nas je popeljala v zanimivo muslimansko deželo Egipt, kjer je bila z družino. Na čudovitih slikah smo si ogledali delto Nila, Sharm el Sheik, Cairo, Sueški prekop, koralne grebene, rajske peščene plaže, kamele, piramide in še in še.

Voščilnice šolskega centra

19. april 2022

Dijakinje Šolskega centra Rogaška Slatina z mentorico Klavdijo Zver so za stanovalce izdelale velikonočne voščilnice z osebno noto, ki so stanovalce zelo razveselile.

Stran 1 od 115 (Vseh vnosov: 1379)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg