Dogodki

Velika velikonočnica na Boču

15. marec 2019

Odpeljali smo se na Boč, kjer smo si ogledali posebno cvetlico, imenovano velikonočnica ali pulsatilla grandis. Letos je hitro zacvetela, pa še velika noč je pozna, tako, da se nista časovno ujeli. Je zaščitena rastlina, ki v vsej južni Evropi uspeva le v Sloveniji, kjer so štiri rastišča, med njimi tudi na Boču.

Kulinarične dobrote društva Gaja

14. marec 2019

Po kosilu smo se zbrali in odšli na sprehod do Kulturnega centra, kjer kulinarične dobrote razstavlja društvo Gaja, društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina. Ogledali smo si  jedi iz teh krajev, kot so: jerpica, zavihječa in mlinčovka, pa tudi sadne kruhe, šunko v testu in še marsikaj.

Smejmo se

12. marec 2019

Joga smeha je bila tokrat na skupini Ena A.  Vsak se lahko smeji brez razloga… z očesnim kontaktom in otroško igrivostjo se narejen smeh hitro spremeni v resničen in nalezljiv smeh.

Stopalni vložki Fusselastic

7. marec 2019

Anita Zore je simpatična domačinka, ki jo vsi poznamo kot pevko v Alpskem kvintetu. Pogosto jo videvamo, saj ima očeta v Pegazovem domu.

Dan pripovedovanja pravljic

2. marec 2019

“Zakaj otrokom brati ali pripovedovati pravljice? Zakaj starejšim brati ali pripovedovati pravljice?«, se morda kdo sprašuje. Pravljica je most med otrokom in odraslim, most med svetom realnosti, v katerem živimo odrasli, in svetom domišljije, v katerem živi otrok. Takšne lepe mostove smo gradili danes v torek, 26. februarja na mednarodni dan pripovedovanja pravljic.

Predstavitev poklica

26. februar 2019

Danes 26.2.2019 je v Pegazovem domu potekala predstavitev poklicev, ki jih zaposleni v domu opravljajo. 

Bosanski dan

20. februar 2019

V Pegazu si znamo preproste dneve narediti posebne. Doslej smo obeležili kar nekaj tematskih dni: italijanski dan, mehiški, dalmatinski. Tokrat smo se odločili, da se sprehodimo še južneje- v Bosno. Njihova kuhinja je znana po mešanici zahodnih in vzhodnih vplivov.

Debatna urica malo drugače

19. februar 2019

Danes debatna urica na malce drugačen način. Najprej sprehod po sončni Rogaški Slatini in kavica v Pegazu.

Vse o slušnih aparatih

18. februar 2019

Renato Petek je akustik pri Neurothu in pokriva različne firme proizvajalcev slušnih aparatov, ki jih uporabljajo naši stanovalci.

Kurent

9. februar 2019

Vsako leto nas obiščejo kurenti društva Spomin. 

Praznik kot se spodobi

8. februar 2019

Ob Prešernovem dnevu nas je obiskal harmonikar Jakob iz Glasbene šole. Njegovo igranje je ob kulturnem prazniku razveselilo stanovalce. 

Predavanje o prašičih in kravah

6. februar 2019

Zelo zanimivo predavanje je potekalo pod okriljem naše prostovoljke Renata Kuraj. Po poklicu je veterinarski tehnik. Zaupala nam je, kar nekaj zanimivosti o živalih. Med drugim, da uporabljajo prašiče za iskanje tartufov in da imajo prašiči podobno anatomsko sestavo, kot ljudje. Pepič je povedal, da je sodeloval pri več, kot 1000 kolinah.

Šempetrani ponovno med nami

2. februar 2019

V lanskem letu jih ni bilo in smo jih pogrešali…Ni čudno, kajti Šempetrani predstavljajo nekaj edinstvenega, nekaj, kar lahko doživimo samo z njimi. 

Krhki flancati

1. februar 2019

Pust je letos zelo pozno, stanovalci pa so si zaželeli krhkih flancatov na prvi februarski dan. 

Sunny in Renata na obisku v Pegazovem domu

1. februar 2019

Tokrat se osredotočimo na Sunnyja, ki je zelo prijazen kuža, ima rad ljudi in druge živali. Kot terapevtski kuža, z veseljem obišče Pegazov dom, kjer se druži s stanovalci.

Obiskali smo našo gospodinjo Nensi

28. januar 2019

Stanovalci Viktor, Veronika in Štefan so večkrat izrazili željo, da bi obiskali gospodinjo Nensi, ki ima novo hišo. V torek ob kosilu smo jim povedali, da imamo zanje prav posebno presenečenje in da naj bodo ob 13.00 uri urejeni saj gredo na obisk k Nensi. Kako srečni in zadovoljni so bili in koliko vprašanj so imeli kako se naj uredijo, kaj naj oblečejo, kaj ji naj nesejo v zahvalo.

Uresničena pegazova želja

26. januar 2019

Še ena izmed mnogih Pegazovih želja je uresničena. Stanovalka Božena je imela željo, da bi Anita Zore zapela na skupini Ena A. 

Obisk vrtca Potoček

25. januar 2019

Naši stanovalci so vedno veseli, ko nas obiščejo najmlajši. V domu je slišati direndaj in smeh. Otroci iz vrtca Potoček, so nas obiskali na treh vitalnih skupinah.