Dogodki

Stran 1 od 105 (Vseh vnosov: 1257)

Vsem Anam čestitamo ob njihovem prazniku

25. julij 2020

Rogaška Slatina spada med najpomembnejše in najstarejše turistične kraje v Sloveniji. V začetku 19. stoletja so lastniki nastajajočega zdravilišča na Slatini zgradili novo kapelico in jo posvetili Sv. Ani, med ljudmi najbolj priljubljene svetnice, zaščitnice žena in deklet.

Zabavno gibanje ob sedeči odbojki

11. julij 2020

Sedečo odbojko prilagodimo zmožnostim starejših - od žoge, mreže, postavitev, pravil igre,…ostaja pa načelo »zdrav duh, v zdravem telesu« ob tekmovalnosti ter združevanju prijetnega s koristnim. Namen je gibanje in zabava, zato si podajamo zgoraj in spodaj, le da spravimo žogo na drugo stran.

Spomini na dopustniški čas

10. julij 2020

Poletje je čas dopustov. Eni ga radi preživijo ob morju, drugi v planinah, tretji so najraje doma. »Kako ste vi nekoč preživljali dopuste? Opišite svoj najlepši ali po nečem poseben dopust, ki greje vaše spomine!«, sem vprašala stanovalke in stanovalce.

Hvala za češnje

19. junij 2020

Češnje so letos nekaterim bogato obrodile in pripravljeni so jih deliti tudi z nami. Vsi jih zelo obožujemo, zato smo se razveselili naših darovalcev, ki naj jih poimenujemo kar s priimki: Mikša, Plemenitaš, Mlinarič, Melzer, Skubi in zagotovo jih je še več. Hvala vsem.

2. srečanje Pegazovih prijateljev

18. junij 2020

V Pegazovem domu je v torek, 16.6.2020, potekalo drugo srečanje pegazovih prijateljev. Pegazovo prijateljevanje je projekt, ki uspešno poteka že od leta 2013. 

Madeira – eksotični vrt Atlantika

11. junij 2020

Brigita Štih je na zelo zanimiv način stanovalkam in stanovalcem predstavila raziskovanje Madeire, ki sta jo z možem obiskala ob obletnici poroke. »Če želite pristati na Madeiro vas ne sme biti preveč strah višine, pristajalna steza pa je na stebrih«, je povedala.

Srečno pot Pegazovi motoristki!

4. junij 2020

Danes smo imeli predstavitev posebne vrste, saj sta naši zaposleni Simona in Vida predstavili svojo strast do motorjev in vsega kar se pripelje zraven. Obe sta bili oblečeni v motoristično opravo, Simona pa je pred domom pokazala tudi svoj motor, ki je požel mnogo navdušenja ko ga je vklopila in pritisnila na plin ter se kot blisk ob hupanju peljala mimo.

Slikar Vojko Kumer med nami

3. junij 2020

Otvoritev razstave slik je bila načrtovana že v marcu, a se je zaradi vsem dobro poznanih razlogov zgodila šele danes. Pevci in pevke domskega PZ so znova dočakali pevsko srečanje z Marinko, ki jih je ubrano spremljala na harmoniki. Direktorica Kristina Kampuš je izrazila dobrodošlico in veselje ob umetniško pevskem dogodku.

Obvestilo

28. maj 2020

Dragi svojci,

kljub veliki želji po normalizaciji življenja, se situacija v zvezi z okužbo COVID 19 ponovno zapleta. Število okužb v Sloveniji narašča in ukrepi za preprečevanje okužbe so se zaostrili.

Gabrijela Krumpak je 27. maja dopolnila 101. leto

27. maj 2020

O gospe Gabrijeli Krumpak smo že veliko napisali, lahko preberete v naših arhivih. Danes je dopolnila 101. leto in sem jo vprašala katero glasbeno željo ji lahko izpolnim. »Po jezeru bliz Triglava«, je takoj rekla, brez večjega pomisleka. In sem ji dala slušalke na ušesi ter ji zavrtela želeno pesem. Pa potem še Roblek in še nekaj drugih. Veste kako je mrmrala in pela zraven ter majala glavo ob poslušanju… bilo je zelo ganljivo. Saša, njena hči pravi, da je to tudi najljubša domoljubna pesem Elinega očeta.

Majski sprehod

26. maj 2020

S sprehodom v naravi krepimo zdravje in toplo vreme nas vabi ven v lepe slatinske parke, kjer je v vseh  letnih časih kaj videti.

Stran 1 od 105 (Vseh vnosov: 1257)