Novice

Nazaj

(: )

Dopoldan zimzelenih melodij

Dopoldan zimzelenih melodij

Prijetni občutki so nas obdajali, ko smo poslušali ubrane glasove ženskega pevskega zbora Univerze za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom Jelke Zorin Belcer. Prepevale so večno zelene melodije, ki so stanovalcem zelo dobro poznane in so lahko peli in vriskali zraven.

Diši po kolinah

Diši po kolinah

Po naši hiši je dišalo po kolinah. Pražili smo sveža domača svinjska jetrca in potem še ledvičke in potem smo izdelali še domačo jetrno pašteto. Pravi praznik za tiste, ki jim primanjkuje železa in tiste, ki imajo to radi, in vseh teh je bilo zelo veliko.

Sprehod v park ter ogled razstave društva Hospic

Sprehod v park ter ogled razstave društva Hospic

S stanovalkami in stanovalci smo si v Anini galeriji ogledali razstavo različnih avtorjev, za glasbeno presenečenje je poskrbel dijak Žiga Maček, ki nam je zaigral na klavir.

Razstavljena so umetniška dela, ki so bila podarjena Slovenskemu društvu Hospic ter slike z likovnega natečaja Ex tempore 2020.

Kjer se pot vetra križa s potjo zvezd

Kjer se pot vetra križa s potjo zvezd

Vesna Božiček je zelo prijetna gospa, ki pripoveduje tekoče kot bi potoček žuborel in tokrat je ob fotografijah govorila o svojih dveh prehojenih božjih poteh Camino. To je pot spoznavanja življenja, je korak k sebi, je mavrica povezave popotnika z nebom in zemljo. „Buen camino“, dobro pot, so si zaželeli romarji iz vsega sveta, ki so se srečevali po slikovitih francoskih in španskih pokrajinah. Ni bilo vse bleščeče in lahko, prišli so trenutki slabosti, utrujenosti, bolečine in solza. Vesna pravi, da je večkrat padla pod križem. Poklicala je moža, ki ji je dejal: „Jaz sem z vsakim korakom s teboj. Če sedaj nehaš, to nisi ti. Vstani in pojdi naprej!“In je šla.

 

Žive jaslice

Žive jaslice

Tudi mi smo zaključili “Praznični december 2023”.

Ogledali smo si žive jaslice v zdraviliškem parku.

Bilo je čudovito!

Obisk Karmen Lepan

Obisk Karmen Lepan

Na zadnji petek v 2023 nas je obiskala naša dolgoletna frizerka v domu Karmen Lepan.

Točno eno leto je bilo odkar se je upokojila.

Stanovalci so bili presrečni njenega obiska in seveda se je ob tej priložnosti tudi kaj domačega pojedlo in nazdravilo z dobro domačo kapljico.

Novoletni piškoti

Novoletni piškoti

Preživeli smo čudovit, nasmejan dopoldan ob peki novoletnih piškotov v skupini Modrijani.

Medpraznična sreda v domu

Medpraznična sreda v domu

Socialna gerontologinja Brigita je razdelila darila, ki nam jih je Katja Žolgar dostavila od Rdeče kroglice. Stanovalke in stanovalci so bili presenečeni in zelo osrečeni. Najlepše hvala.
Danes igramo tudi tarok s Tarok društvom Rogaška Slatina ter prepevamo z Jelko.

Sv. maša na božični večer

Sv. maša na božični večer

Sveta maša na božični večer z duhovnikom Jožetom Vehovarjem in pevci iz cerkve Sv.Križa Rogaška Slatina pod vodstvom Branka Mikše.

Stran 5 od 160 (Vseh vnosov: 1600)

Uradni podatki

Stopite v stik