Novice

Nazaj

(: )

Novoletna zabava stanovalcev

Novoletna zabava stanovalcev

Ob novem letu se radi zazremo v preteklo leto, prav tako pa se veselimo leta, ki prihaja. mesec december je bil v domu starejših Rogaška magičen. Slavnostno kosilo je potekalo v vseh skupinah doma. Ob kosilu je stanovalce in zaposlene presenetil prav poseben obisk- iz daljne Laponske je prišel pravi Božiček! Spremljale so ga njegove pomočnice, jelenček Rudolf in škratje. Ob božičnih pesmih je vsem zaželel lepe praznike!

Popoldan je sledila novoletna zabava stanovalcev. Nastopilo je več, kot 60 nastopajočih. Nastopili so Grand Kvintet, Plesna skupina Dancero, pevska skupina ŠCRS, Julija Švab, Laeticia Hormuth, Folklora Blagovna, Slatinski Fakini, Harmonikar Jan Ogrizek, Elizabeta Novak, Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša in Matej Bedenik. Vsem nastopajočim se iskreno zahvaljujemo. Ob koncu je stanovalce nagovorila direktorica Irena Strašek in ob silvestrskemu poljubu nazdravila z vsemi stanovalci ter zaposlenimi v domu.

Nastop varovancev  VDC- ja Šentjur

Obisk varovancev VDC- ja Šentjur

Koliko veselja, sreče in smeha so danes v dom prinesli varovanci VDC- ja Šentjur, enote Šmarje pri Jelšah. Njihov pevski zbor šteje 14 varovancev, vodi jih Petra Gabršček. Po koncu prireditve so predstavili še izdelke, ki jih izdelujejo sami. Stanovalci so z veseljem sodelovali ob prepevanju pesmi, ki so segle do srca. Ob koncu se jim je zahvalila direktorica Irena Strašek, vodja Urška Škrjanc pa je obljubila, da se prihodnje leto ponovno snidemo!

Prazničen koncert Glasbene šole Rogaška Slatina

Prazničen koncert Glasbene šole Rogaška Slatina

Včeraj smo uživali ob prazničnem koncertu učencev Glasbene šole Rogaška Slatina. Nastopili so učenci od 1. razreda do 8.razreda glasbene šole. Slišali smo bariton, flavto, harmoniko, pozavno, klavir, pa tudi citre in diatonično harmoniko. Naši stanovalci so bili navdušeni nad nastopi mladih glasbenikov.

Medene hiške

Medene hiške

Naša prostovoljka Cvetka in njena sestra Anka sta stanovalce razveselili s izdelanimi medenimi hiškami.

Srečanje s slatinskim županom

Srečanje s slatinskim županom

V domu starejših biva 67 stanovalk in stanovalcev iz Občine Rogaška Slatina, zato ima župan, mag. Branko Kidrič nekoliko več dela. Srečanje s slatinskim županom in njegovima sodelavcema je bilo v četrtek, 14. decembra. Ob tej priložnosti je župan predstavil pomembne vsebine in projekte, ki trenutno potekajo. Stanovalcem se je zahvalil za budno spremljanje gradnje stolpa Kristal. Dogodek je s čudovitim petjem otvorila Ana Plemenitaš iz Rogaške Slatine.

Glasbena terapija

Glasbena terapija

V domu starejših glasbeno terapijo izvaja Petra Gabršček- kvalificirana glasbena terapevtka IK. Glasbena terapija pri osebah z demenco deluje na kognitivnem in vedenjskem področju, stimulira avtobiografske spomine, pomembno deluje na razpoloženje, komunikacijo in avtonomijo. Petra hodi v dom starejših prostovoljno. Je srčna, prijetna, vedno nasmejana oseba, ki v človeku vzbudi le dobro. Njeni obiski so razveselili tako stanovalke, kot tudi zaposlene doma.

Čaroben december

Čaroben december

December- najlepši čas v letu. V domu starejših Rogaška Slatina je čaroben. Gospodinja Tatjana je skupaj s stanovalci vso leto šivala in ustvarjala, da našo avlo krasi čudovita razstava prazničnih izdelkov.V vseh skupinah so postavljena božična drevesca, pečejo se božične dobrote. Obiskali so nas učenci II. OŠ Rogaška Slatina, s katerimi so stanovalci pekli piškote, igrali družabne igre, sejali praznično žito. Pisali smo tudi pisma Miklavžu ter svojim domačim. Župan občine Bistrica ob Sotli Franjo Debelak, je stanovalcem stanovalcem predal "rokavčke pomagavčke", ki so jih izdelali v sklopu študijskega krožka Kvačkarije v knjižnici Bistrica ob Sotli.

Obisk županov

Obisk županov

V začetku meseca decembra so nas obiskali župani sosednjih občin. Najprej je svoje občane obiskal župan Bistrice ob Sotli, gospod Debelak Franjo. Sledil je obisk župana Mikolič Martina iz občine Rogatec. Prav tako sta nas obiskala župana Čakš Mitja in Misja Peter, župana občine Šmarje pri Jelšah in Podčetrtka.

Stanovalci so bili veseli, da so lahko z županom spregovorili ter povprašali kaj je novega v njihovi občini. Razvila se je zanimiva debata. Stanovalci so ob klepetu obujali spomine.

Na koncu so župani stanovalce obdarili, jim zaželeli lepe praznike in obljubili, da nas sledenje leto ponovno obiščejo.

Praznični prižig luči

Praznični prižig luči

Na sveži mah smo postavili jaslice in okrasili smreko v avli ter ob poslušanju cerkvenega otroškega pevskega zbora uživali ob otvoritvi veselega decembra v našem domu.

Čudovito otroško petje, igranje ter poslušanje povezovalnih misli nam je pričaralo iskrice v očeh in toplino v duši. Odštevali smo ter slavnostno prižgali luči na zunanji in notranji praznični razsvetljavi. Ob božičnem čaju smo peli in se pogovarjali ter občudovali lepo okrašeno smreko in jaslice. »Lep uvod v praznike ste nam pripravili«, smo slišali pohvale stanovalcev.

 Hvala cerkvenemu otroškemu pevskemu zboru Sv. Križ pod vodstvom Tanje Pirš in Jelke Belcer Zorin, ki so nam soustvarili prijetno decembrsko vzdušje.

Obisk Miklavža

Obisk Miklavža

Tudi letos nas je v spremstvu angelčkov in hudičkov obiskal sv. Miklavž. Najprej je z darili obdaril vse pridne otroke zaposlenih, ki so si pred prihodom Miklavža ogledali predstavo Muca copatarica v odlični izvedbi vzgojiteljic iz vrtca Šmarje pri Jelšah. Nato se je v spremstvu angelčkov in hudičkov sprehodil po domu in obdaril stanovalce ter jim zaželel lepe praznike. Stanovalci so ob prihodu Miklavža obudili spomine na svoje otroštvo in podoživeli pričakovanja. 

Direktorica Irena Strašek je stanovalce, ki so bili čez leto še posebej pridni, obdarila z majhno pozornostjo.

Miklavževa darila so prejeli tudi vsi uporabniki pomoči na domu.

Na koncu je Miklavž vsem pomahal v slovo in zaupal, da nas naslednje leto ponovno obišče.

Stran 6 od 160 (Vseh vnosov: 1597)

Uradni podatki

Stopite v stik