Novice

Nazaj

(: )

Dan vrednot s podjetjem Atlanic Group

Dan vrednot s podjetjem Atlanic Group

Naše vrednote izražajo to, v kar verjamemo, predstavljajo najboljše v nas in nas vodijo pri vsem kar počnemo. In že več, kot desetletje svoj dan vrednot v skrbi za druge obeležijo tudi v podjetju Atlantic Grupa. Na sončno petkovo dopoldne so se nam zaposleni pridružili v domu starejših Mavida Rogaška. Z invalidskimi vozički so se odpravili na sprehod po promenadi, poklepetali so s stanovalci, jim prebirali sveže novice, nekateri pa so z zasaditvijo rastlin polepšali sprehajalno površino v skupini Spominčice. Hvala vsem sodelujočim.

Križarjenje po Sredozemlju s Katjo

Križarjenje po Sredozemlju s Katjo

Katja Žolgar, ki nas vsak teden razveseljuje ob bralnih uricah, nam je tokrat predstavila križarjenje z ladjo Costa Toscana, šestajstnadstropno velikanko, kjer je bila z družino med krompirjevimi počitnicami. Pluli so po Sredozemlju - iz Genove, proti Marseillesu, Barceloni, Cagliariju, Neaplju, Rimu in nazaj do pristanišča v Genovi.

Igra

Igra "Šola nekoč"

Iz srca smo se nasmejali članicam in članu UTŽO Rogaška Slatina ob dramski igri Šola nekoč, ki jo je režirala Tatjana Škorja. Veselo in pestro dramsko dogajanje je bilo postavljeno v razred z nagajivimi, vedoželjnimi učenkami ter zelo strogo učiteljico. 

„Katero je glavno mesto Slovenije?“, vpraša učiteljica Francko „Ne bi točno vedla, sem še ne bla tam!“ Za ribe, ki so ulovljene v Sotli ne veš ali so slovenske ali hrvaške. Katero vino je najboljše? Prodano in plačano! Časovni trak smo zavrteli tudi v Titove čase. Veste kaj pomeni PIONIR? Pošten, Iskren, Olikan, Neustrašen, Iznajdljiv, Radodaren. Nekega dne je v kontrolo koliko učenke znajo, prišel tudi ravnatelj in jih obvestil, da pride na obisk Tito. Kakšno veselje in pričakovanje je bilo takoj začutiti med učenkami. 

Sonja Lah, ki je upokojena učiteljica je bila nad igro zelo navdušena: „Res je bilo tako, veliko je resnice v tej igri!“ Gospa Narat Jožefa: „Nikdar več ne bo, kot je bilo. Res je bilo zelo strogo v šoli in pod Titovimi časi je bilo lepo. Večkrat je prihajal v šole in otroci smo pripravili pevske, plesne in recitacijske nastope.“

Najlepše hvala Mojci Vukovič, Tatjani Škorja ter članom in članicam UTŽO, ki so odlično odigrali igro „Šola nekoč“ in nasmejali stanovalce. Se veselimo nadaljevanke o šoli danes.

Nastop skupine Vitis

Nastop skupine Vitis

Z nastopom so nas razveselili člani Vokalne skupine Vitis. Najprej so v pesmi voščili slavljenki, ge. Tičlki, mami enega od članov skupine, ki jo je presenetil z velikim šopkom rož. Nato so prostor napolnili ubrani glasovi in poslušalce razveselili z venčkom živahnih napitnic. Vmes se je slišalo živahno ploskanje in vriskanje iz publike. V nadaljevanju je za instrumentalno spremljavo na harmoniki poskrbel Simon Plemenitaš in zadonele so Slakove in Avsenikove melodije. Ob koncu nastopa se je iz ust stanovalcev slišalo: “Krasen nastop, samo malo prehitro je minil.”

Svetovni dan sladkorne bolezni

Svetovni dan sladkorne bolezni

Danes smo obeležili svetovni dan sladkorne bolezni. Pridružili so se nam dijaki Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje z mentorico prof. Marijo Mojco Vrenko. Dijaki so pripravili predavanje o pomenu zdravega načina življenja in sladkorni bolezni. Po predavanju so imeli stanovalci zanimiva vprašanja, na katera so jim dijaki in mentorica z veseljem odgovorili. Stanovalci so povedali svoje izkušnje s sladkorno boleznijo in aplikacijo inzulina. Razvila se je zanimiva debata. Na koncu so dijaki stanovalcem izmerili krvni sladkor in krvni pritisk, ter s stanovalci pokramljali in se družili. Da pa, stanovalci tako hitro ne bi pozabili vseh svetovanih nasvetov, so dijaki pripravili letake na katerih je napisanih 10 nasvetov za ljudi s sladkorno boleznijo.

Predavanje patra Karla Gržana

Predavanje patra Karla Gržana

Stanovalci so se udeležili predavanja patra Karla Gržana- Modrosti preteklosti za obogatitev sedanjosti v Knjižnici Rogaška Slatina.

Svet Martin nar’di iz mošta vin’

Svet Martin nar’di iz mošta vin’

Ljudski rek pravi: Svet Martin nar'di iz mošta vin'. Ob tej priložnosti smo v dom povabili prav posebne goste in sicer viteze vina viteškega omizja Celje. Z nami so bili Božidar Kolar, Drago Kregar in Peter Misja. Program so popestrili pevci domskega pevskega zbora z Jelko Zorin Belcer na čelu in Žoga Band z vodjo Matejo Fidler. Vitezi vina so nam povedali kar nekaj zanimivosti o viteškem redu, vinarstvu in kulturi pitja vina. Pa na zdravje!

Barve jeseni

Barve jeseni

✿.。.:* ☆:**:.  Odeti v barve jeseni  .:**:.☆*.:。.✿

Z Bigito in Mojco po Siciliji

Z Bigito in Mojco po Siciliji

Zaposleni Brigita in Mojca sta stanovalce danes popeljali skozi Sicilijo, ki sta jo obiskali v preteklem mesecu. Predstavili sta zgodovino, arhitekturo, kulinariko, način življenja in zanimivo kulturo Italije.

Po predavanju je sledila zanimiva učna ura italijanščine. Saša Kovačec je stanovalce naučila kar nekaj novih besed in izrazov po italijansko. Stanovalci so poskusili tradicionalno italijansko jed- brusketo s svežimi paradižniki in mocarelo, Saša pa je prinesla domač limončelo!

Ciao Bella!

Stran 6 od 159 (Vseh vnosov: 1585)

Uradni podatki

Stopite v stik