Novice

Nazaj

(: )

Valentinovo

Valentinovo

14. februarja praznujemo valentinovo. Valentinovo se imenuje po svetemu Valentinu, ki je živel v 3. stoletju v času rimskega cesarja Klavdija in je umrl kot mučenik. Legenda pravi, da je Sv. Valentin poročal pare v skladu s krščansko tradicijo, čeprav je bilo to takrat strogo prepovedano. 

Valentinovo je čas, ko svojim najdražjim poklonimo pozornost, ki pa je tudi v vsakdanjem življenju ne sme manjkati. Valentinovo ni zgolj praznik zaljubljenih, je tudi praznik prijateljev. Naš čas je najlepše darilo, ki ga lahko drug drugemu podarimo, zato smo si pegazovi prijatelji vzeli čas drug za drugega in ga preživeli ob ustvarjanju, klepetanju in dobri glasbi. 

Maškare, maškare....

Maškare, maškare....

Mehanična delavnica pri 2 frajlah- lastnici in šefici Tanja in Dominika. Njihovi mehaniki pa nič kaj prida pridni- razen ko pride do pitja piva, kartanja in lepih žensk. Ko so na daleč opazili lepo Heleno, v svoji rumeni obleki, so ji brž priskočili na pomoč. A veliko koristi ni bilo- dokler nista prišli šefici Dominika in Tanja. Avto sta v trenutku popravili, da je lahko Helena odšla na nohte. Helen pa pravi:«na račun pa pride Jožef al Francek.»

 

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

Prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

Danes je v domu domu starejših Rogaška Slatina potekala prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku- Prešernovemu dnevu. Zbrane je na začetku nagovorila direktorica Irena Strašek.

 

Preganjanje pomladi

Preganjanje zime

Preganjanje zime s kurenti nam gre dobro od rok! :) 

Koranti Forum- Formin

Koranti Forum- Formin

*•.¸♡ V soboto so naše stanovalce razveselili člani društva Koranti Forum- Formin. ♡¸.•*

Je kir ke riku?

Je kir ke riku?

Velike doze smeha smo bili deležni ob filmu Je kir ke riku, ki prikazuje preprosto življenje na pohorskem podeželju,V idilično vasico pod Pohorjem, pride Ljubljančan, Gašper. Po dolgem času ga domov pripelje njegovo dekle, Ana. Njun obisk sprva vznemiri njeno tradicionalno kmečko pohorsko družino, saj Gašper pooseblja vse, kar se Pohorcem upira, zato se ga sklenejo čim prej znebiti na veliko zabavnih načinov; med drugim ga izzovejo k posebni vaški iniciaciji, ki bi ga naj posvetila v Pohorca. Zabavni liki, ki zapletajo in odpletajo zgodbo, kjer imajo maslo na glavi vsi – od župnika do vaškega posebneža. 

Kvašeni cmoki

Kvašeni cmoki

… ali germ knoedli, ki so smučarjem na avstrijskih smučiščih zelo priljubljeni, smo danes poskusili tudi mi. Prostovoljka Cvetka je kvašene cmoke, polnjene s slivovo marmelado skuhala v sopari v luknjičasti posodi.

Pripravila je še vanilijevo kremo ter jih posula z mletim makom. „Mmmm, božanski so“, je bilo slišati od povsod.

Dopoldan zimzelenih melodij

Dopoldan zimzelenih melodij

Prijetni občutki so nas obdajali, ko smo poslušali ubrane glasove ženskega pevskega zbora Univerze za tretje življenjsko obdobje pod vodstvom Jelke Zorin Belcer. Prepevale so večno zelene melodije, ki so stanovalcem zelo dobro poznane in so lahko peli in vriskali zraven.

Diši po kolinah

Diši po kolinah

Po naši hiši je dišalo po kolinah. Pražili smo sveža domača svinjska jetrca in potem še ledvičke in potem smo izdelali še domačo jetrno pašteto. Pravi praznik za tiste, ki jim primanjkuje železa in tiste, ki imajo to radi, in vseh teh je bilo zelo veliko.

Sprehod v park ter ogled razstave društva Hospic

Sprehod v park ter ogled razstave društva Hospic

S stanovalkami in stanovalci smo si v Anini galeriji ogledali razstavo različnih avtorjev, za glasbeno presenečenje je poskrbel dijak Žiga Maček, ki nam je zaigral na klavir.

Razstavljena so umetniška dela, ki so bila podarjena Slovenskemu društvu Hospic ter slike z likovnega natečaja Ex tempore 2020.

Stran 4 od 160 (Vseh vnosov: 1597)

Uradni podatki

Stopite v stik