Koruzni piknik je praznik za brbončice, ter tudi prijetna priložnost za druženje, obujanje spominov in deljenje zgodb iz mladosti. Ob dobri hrani in v prijetni družbi se vedno znova potrdi, da je preprostost pogosto najlepši recept za srečo. Koruzo smo zjutraj zličkali ter jo pripravili na različne načine in okušali ob glasbi in veselem vzdušju.
Poletni dnevi so kot nalašč za prijetna druženja na prostem, in kaj je lahko bolj domačega in okusnega kot koruzni piknik? Koruzo vsi dobro poznamo – zlata kraljica polj nas spremlja že od mladosti. Njena nežna sladkoba in raznoliki načini priprave navdušujejo vse generacije, še posebej pa starejše, ki cenijo tako okus kot spomine, ki jih prikliče. Na pikniku smo pripravili koruzo v treh oblikah – vsaka je imela svoj čar. Za uvod so nas razveselile kokice, ki so zadišale že od daleč in poskrbele za veselo vzdušje ob klepetu in smehu.
Hišnik Matjaž je poskrbel za pečeno, ki je s svojo rahlo zapečeno skorjico razveselila
vse ljubitelje bolj izrazitega okusa s česnom in soljo. Kuhana koruza, skrbno pripravljena v velikem loncu, je ostala mehka in sočna – ravno pravšnja za vse, ki imajo radi klasičen okus in nežno teksturo.