Novice

Nazaj

(: )

Peka keksov in obisk otrok

Piškoti od dedkov in babic

Na kuharski urici s Cvetko smo spekli piškote ter jih podarili otrokom iz Vrtca Izvir. Srečali in poklepetali smo zunaj v zeliščnem parku ter si ob slovesu zaželeli, da se vidimo naslednji teden pri njih na jesenskih delavnicah.

Klub svojcev Zarja in Spominčice

Klub svojcev Zarja in Spominčice

Klub svojcev skupin Zarja in Spominčice je potekal nasmejano, veselo in aktivno. V začetku so zbrane nagovorile direktorica Irena Strašek, vodja zdravstvene nege Leja Kovačič in socialna delavka Anica Vreže. Sledil je terapevtski ples FUNB, kjer so družno zaplesali stanovalci, zaposleni in svojci. Gospodinji Srgeja in Amela sta postregli s polnimi mizami dobrot.

Sprehod do Tilčke

Sprehod do Tilčke

Danes smo odšli na daljši pohod na Bellevue hrib do naše vrstnice gostilničarke Tilčke, Slatinske legende. Nordijskim pohodnikom se je pridružila še gospa Ana na vozičku, ki jo je motivirala gospa Božena.Tilčka je bila nasmejana in vzpodbudna, kot vedno. Vsi pohodniki so bili zadovoljni, da so zmogli... čestitke!

Mednarodni dan starejših

Mednarodni dan starejših

V nedeljo smo obeležili mednarodni dan starejših. V ta namen smo za stanovalce priredili zabavo s skupino Rogaški odmev, sledila je debatna urica o starosti. Zaposlene so prebrale čudovite misli otrok iz Osnovne šole Rogatec o starosti in staranju. V preteklem tednu so nas obiskali tudi otroci iz Mladinskega društva Rogaška Slatina, ki so s stanovalci igrali družabne igre, namizni nogomet in pikado.

Klub svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Klub svojcev skupin Mavrica in Modrijani

Ponovno smo se srečali na klub svojcev skupin Mavrica in Modrijani. Druženje je popestrila skupina Veseli jahači. Po petju in plesu sta gospodinji Tatjani pripravili sladko presenečenje. Vsem svojcem iskreno hvala za udeležbo.

Klubov svojcev

Klub svojcev skupin Ob potoku, Ena A in Rožmarin

V torek, 26.09.2023, je v domu potekalo srečanje Klubov svojcev skupin Ob potoku, Ena A in Rožmarin. Poslušali smo predavanje dr. med. Dolenc Primoža, strokovnjaka iz področja hipertenzije in se seznanili z dejavniki tveganja za nastanek demence. Kasneje smo se zbrali v skupinah, kjer je sledilo druženje in medsebojno spoznavanje.

Zelišča iz našega čudovitega parka

Zelišča iz našega čudovitega parka

…so tako dišeča in lepa in sprehod skozi je zelo blagodejen. Na osončen dan za cvet, ko naj bi imela največ eteričnih olj smo malo porezali žajbelj, meto, rožmarin, ameriški slamnik. Dali jih bomo sušit in jih v jesensko zimskem času porabili za zdravilne čaje.

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa je bil kot praznik uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. Gibanje in šport sta pomemben del zdravja, zato v Pegazovem domu stanovalci veliko migajo! Danes smo imeli pravi športni dan. Igranje pikada, namiznega nogometa, namiznega tenisa, štafeta, ples- vse to gre našim stanovalcem dobro od rok!

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

☆꧁ Danes je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. ꧂☆

V ta namen smo organizirali tako imenovani "Sprehod za spomin", ki poteka po celem svetu. Želeli smo, da bi se sprehoda lahko udeležilo čimveč stanovalcev, zato so nam pri tem pomagali učenci Šolskega centra Rogaška Slatina z mentorjema. Na vsakem koraku nas je spremljala sinje modra barva, rože Spominčice in nasmehi na obrazih! 

Stran 9 od 160 (Vseh vnosov: 1600)

Uradni podatki

Stopite v stik