Novice

Nazaj

(: )

Barve jeseni

Barve jeseni

✿.。.:* ☆:**:.  Odeti v barve jeseni  .:**:.☆*.:。.✿

Z Bigito in Mojco po Siciliji

Z Bigito in Mojco po Siciliji

Zaposleni Brigita in Mojca sta stanovalce danes popeljali skozi Sicilijo, ki sta jo obiskali v preteklem mesecu. Predstavili sta zgodovino, arhitekturo, kulinariko, način življenja in zanimivo kulturo Italije.

Po predavanju je sledila zanimiva učna ura italijanščine. Saša Kovačec je stanovalce naučila kar nekaj novih besed in izrazov po italijansko. Stanovalci so poskusili tradicionalno italijansko jed- brusketo s svežimi paradižniki in mocarelo, Saša pa je prinesla domač limončelo!

Ciao Bella!

Svetovni dan delovne terapije

Svetovni dan delovne terapije

Danes svoj praznik obeležujejo delovni terapevti po vsem svetu. Letošnji slogan se glasi: Povezani s skupnostjo. Delovni terapevtki Mateja in Valentina sta pripravili kratko predavanje o delovni terapiji. po koncu je sledila razprava o utripu življenja v domu, ki je zanimivo, pestro in zelo aktivno!

Kunstfestival in predtsvitev knjige Dediščina pod Bočem

Kunstfestival in predtsvitev knjige Dediščina pod Bočem

Ljudski ustvarjalec Nani Poljanec, je stanovalce doma povabil na prireditev ob 35. letnici delovanja v okviru svojega projekta Kunstfestival. V 11 dneh se bo odvilo kar 35 različnih dogodkov.

Direktorica Irena Strašek mu zaželela čimveč idej in elana, poudarila pa je tudi, da je vesela, ker nikoli ne pozabi na starejše iz našega doma.

Vrtec Izvir

Vrtec Izvir

Na obisk smo odšli v vrtec Izvir. Vzgojiteljice in otroci so se zelo potrudili! Pripravili so jesenske delavnice in kulturni program, kjer so pokazali vse svoje talente!

Kostanjev piknik in nastop skupine Freya

Kostanjev piknik in nastop skupine Freya

Petek je bil pester in vesel.

V dopoldanskem času je v domu potekal kostanjev piknik. Zaposlene so pridne luščile kostanje, Ivan in Matjaž sta skrbela, da so bili dobro pečeni. Zraven se je pil mošt iz Rumenega muškata.

V popoldanskem času so stanovalci prisluhnili ubranemu petju vokalne skupine Freya iz Šmarja pri Jelšah. Ob koncu so skupaj s stanovalci zapeli stare ljudske pesmi, kar je stanovalce še posebej razveselilo.

Čebelarska razstava

Čebelarska razstava

Razveselili smo se nove razstave v avli našega doma, ki je spet nekaj posebnega, saj tokrat razstavljajo čebelarji. Za nas so si vzeli čas in nam prijazno predstavili svoje čebelarstvo - Silvo, Tadej in Jožica Posl iz Čača vasi pri Kostrivnici.

Z njimi radi sodelujemo, tako smo leta 2015 imeli t.i. medeni teden, avgusta naslednje leto pa smo odšli kar k njim v Vita med pogledat kako poteka pridelava medu in si ogledali tudi njihovo muzejsko zbirko…. del te so danes postavili tudi v naši avli, da si jo bomo lahko natančno ogledali, tudi tisti, ki do njih sicer ne bi mogli priti. Silvo in Tadej Posl sta nam izkušeno in natančno razložila kaj vsebuje razstava ter seveda vse o čebelarstvu.

Na skupini Zarja so spekli odlične medenjake, v kuhinji pripravili zeliščni čaj, zavrteli smo še Slakovega Čebelarja in uživali v vseh teh lepih občutkih. Razstava bo na ogled še nadaljnih 10 dni.

Peka keksov in obisk otrok

Piškoti od dedkov in babic

Na kuharski urici s Cvetko smo spekli piškote ter jih podarili otrokom iz Vrtca Izvir. Srečali in poklepetali smo zunaj v zeliščnem parku ter si ob slovesu zaželeli, da se vidimo naslednji teden pri njih na jesenskih delavnicah.

Klub svojcev Zarja in Spominčice

Klub svojcev Zarja in Spominčice

Klub svojcev skupin Zarja in Spominčice je potekal nasmejano, veselo in aktivno. V začetku so zbrane nagovorile direktorica Irena Strašek, vodja zdravstvene nege Leja Kovačič in socialna delavka Anica Vreže. Sledil je terapevtski ples FUNB, kjer so družno zaplesali stanovalci, zaposleni in svojci. Gospodinji Srgeja in Amela sta postregli s polnimi mizami dobrot.

Sprehod do Tilčke

Sprehod do Tilčke

Danes smo odšli na daljši pohod na Bellevue hrib do naše vrstnice gostilničarke Tilčke, Slatinske legende. Nordijskim pohodnikom se je pridružila še gospa Ana na vozičku, ki jo je motivirala gospa Božena.Tilčka je bila nasmejana in vzpodbudna, kot vedno. Vsi pohodniki so bili zadovoljni, da so zmogli... čestitke!

Stran 8 od 160 (Vseh vnosov: 1597)

Uradni podatki

Stopite v stik