Novice

Nazaj

(: )

Klubov svojcev

Klub svojcev skupin Ob potoku, Ena A in Rožmarin

V torek, 26.09.2023, je v domu potekalo srečanje Klubov svojcev skupin Ob potoku, Ena A in Rožmarin. Poslušali smo predavanje dr. med. Dolenc Primoža, strokovnjaka iz področja hipertenzije in se seznanili z dejavniki tveganja za nastanek demence. Kasneje smo se zbrali v skupinah, kjer je sledilo druženje in medsebojno spoznavanje.

Zelišča iz našega čudovitega parka

Zelišča iz našega čudovitega parka

…so tako dišeča in lepa in sprehod skozi je zelo blagodejen. Na osončen dan za cvet, ko naj bi imela največ eteričnih olj smo malo porezali žajbelj, meto, rožmarin, ameriški slamnik. Dali jih bomo sušit in jih v jesensko zimskem času porabili za zdravilne čaje.

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa je bil kot praznik uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. Gibanje in šport sta pomemben del zdravja, zato v Pegazovem domu stanovalci veliko migajo! Danes smo imeli pravi športni dan. Igranje pikada, namiznega nogometa, namiznega tenisa, štafeta, ples- vse to gre našim stanovalcem dobro od rok!

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

☆꧁ Danes je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. ꧂☆

V ta namen smo organizirali tako imenovani "Sprehod za spomin", ki poteka po celem svetu. Želeli smo, da bi se sprehoda lahko udeležilo čimveč stanovalcev, zato so nam pri tem pomagali učenci Šolskega centra Rogaška Slatina z mentorjema. Na vsakem koraku nas je spremljala sinje modra barva, rože Spominčice in nasmehi na obrazih! 

Kosmati smrčki za ljubitelje psov

Kosmati smrčki za ljubitelje psov

S prijetnim druženjem z vodniki in psi Športno  kinološkega društva Celeia »Kosmati smrčki« smo si popestrili sredin popoldan. Na srečanju so se nam predstavili Mateja, Cvetka in Simon s svojimi kosmatinci, ki so šolani in znajo marsikakšno pasjo vragolijo, ki je požela navdušenje med stanovalci. 

Pekli smo...

Pekli smo...

Deževno vreme smo izkoristile za peko Linških oči. ♥‿♥

Dobrodošel ponedeljek :)

Dobrodošel ponedeljek :)

Pojemo, nabiramo jabolka, telovadimo, obujamo spomine… dobrodošel ponedeljek :)

Priprave...

Priprave...

´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´ … za klube svojcev so se začele. Dobrodošli dragi svojci!  ´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´

Stran 8 od 159 (Vseh vnosov: 1585)

Uradni podatki

Stopite v stik