Novice

Nazaj

Anino v Pegazovem domu

Anino v Pegazovem domu

Praznovanje Aninega v Pegazovem domu poteka vsako leto nekoliko drugače. 

Peka palačink

Peka palačink

Beseda palačinka izhaja iz romunščine in ima svoj koren v latinski besedi placenta, ki pomeni pecivo. V slovenščino smo besedo, podobno kot češčina in hrvaščina, prevzeli preko madžarščine, kjer ji pravijo palacsinta.

Angelsko poletje z Ružico Šket

Angelsko poletje z Ružico Šket

Gospa Ružica Šket ima opravljeno angelsko akademijo in nam je navdušujoče predstavila kako nam lahko angeli v vsakdanjem življenju pomagajo.

Dalmacija v Pegazovem domu

Dalmacija v Pegazovem domu

Vsi, ki smo kadarkoli imeli priložnost obiskati Dalmacijo, jo imamo v najlepših spominih, ki jih poleti še bolj pristno doživljamo, saj kar naprej poslušamo, da nekdo odhaja tja, spet drugi poln lepih vtisov prihaja nazaj

Pevke treh vasi

Pevke treh vasi

V torek, 28. junija so nas obiskale vaške Pevke treh vasi iz okolice Žalca, in nas popeljale v stare čase, čase trgatev, košnje, in prepevanja ob vsakem kmečkem opravilu, pa tudi seveda o nesrečnih ljubeznih. 

Junijska tombola

Junijska tombola

Enkrat mesečno se v našem domu prireja tombola s sponzorjema Droga Kolinska in DM. 

Karate in tamburica

Karate in tamburica

Današnji dopoldan je bil ob ogledu karate tehnik, ki sta jih predstavila Jan in Bor Hartl, državna prvaka v karateju, nekaj izjemnega. Da smo med katami, ki so jemale dih, lahkotneje zadihali je poskrbel Jan Zobec, ki je pel in igral na tamburico.

Učenke 2. OŠ peljale stanovalce v park

Učenke 2. OŠ peljale stanovalce v park

Učenke od 5. do 8. razreda 2. Osnovne šole Rogaška Slatina, ki so vključene v interesno dejavnost »prostovoljstvo«, ki ga vodi Petra Železnik, prof. so peljale na vožnjo oz. sprehod stanovalce in stanovalke iz različnih skupin. 

Stran 80 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik