Novice

Nazaj

Pustovanje

Letos nas je pust obiskal že v začetku februarja! Zjutraj navsezgodaj na pustni torek se je po hiši začel širiti sladki vonj po sveže pečenih krofih.

Male maškarce razveselile stanovalce

Na pustni dan dopoldan se je vreme kisalo, zato smo bili v dilemi ali bodo maškare iz Vrtca Izvir lahko prišle. A zmagala je dobra volja (tudi gospe Metke Fenko, ravnateljice) in pregnala dež.

Oktet Gallus

Redki so ljudje, ki jih nebi ganila lepa pesem. Za glasbeno poslastico je minulo soboto v Pegazovem domu poskrbel širom Slovenije znan in priznan oktet Gallus iz Ribnice.

Potopisno predavanje o Libiji

V Pegazovem domu smo se prejšnji teden za nekaj časa preselili v daljno toplo Afriko. Helena in Matjaž Čampa iz Ljubljane sta leta 2006 obiskala puščavo obmorske države na severu, imenovano Libija in svoje vtise podelila tudi z našim stanovalci.

Družabne igre od 0 do 99 let

Za naše januarsko srečanje z otroki iz vrtca Potoček sem izbrala, vsem skupno in zimskemu času primerno, namensko aktivnost: DRUŽABNE IGRE. Takšne, ki so primerne za otroke in otroke po srcu, torej od 0 do 99 let.

Prehrana starostnikov

V tretjem življenjskem obdobju, se pojavlja vedno več težav, ki so posredno vezane tudi na prehrano. V ustni votlini se zmanjšuje število zob, izločanje sline, nekoliko pa se zmanjša tudi izločanje prebavnih sokov, kar vpliva na počasnejše praznjenje želodčne vsebine. Pestijo jih različne zdravstvene težave, ki jih silijo v spremembo vrste prehrane, ki so je bili vajeni celo življenje.

Veselo pričakovanje novega leta v Pegazovem domu

Stanovalci v Pegazovem domu so novo leto pričakali že nekaj dni pred ta pravo prelomnico. Vsaka skupina je imela svojo novoletno zabavo, ki so jo popestrili številni nastopajoči gostje, in tudi svojega voditelja programa.

Stran 152 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik