Novice

Nazaj

102 leti Ane Macur, stanovalke Pegazovega doma

Njeno življenje je kljub trnom na poti , ki jo je prehodila, žlahten cvet. In četudi so se roke z leti spremenile, so še vedno roke, ki se dotikajo z ljubeznijo. So roke, ki pišejo zgodbe življenja.

Glasbeno poletje v Pegazovem domu

Marcel Proust je o glasbi povedal: "Glasba je najbrž enkraten primer, da bi lahko bila - če ne bi izumili jezika, izgovorjave besed, analize idej - komunikacija duš".

Tamburaši v Pegazovem domu

Tamburaška skupina KD Anton Stefancioza iz Rogatca je zelo znana v našem ožjem in širšem okolju. V sredo, 20. junija, so obiskali tudi stanovalce v Pegazovem domu.

Izletniški utrinki

V sredo, 6. junija je bil za stanovalce Pegazovega doma prav poseben dan. Odpravili smo se na izlet v Olimje. Kraj je že od nekdaj znan po tihoti in lepoti, po iskanju zdravja za dušo in telo in ravno zato je večina stanovalcev predlagala izlet prav tja.

Jesensko cvetje

V sredo, 13. junija, je bil naš dom prežet z ljudskim petjem, harmoniko in jodlanjem. Naše stanovalce so obiskali Ljudski pevci Jesensko cvetje iz Šentjurja. Prijetna skupina 14 pevcev in pevk, upokojencev, ki svoj prosti čas vlagajo v ljudsko petje, glasbo in dobro voljo.

Izlet v Olimje

V sredo, 06.06.2007 smo se ob 9.00 odpravili novim dogodivščinam naproti. Imeli smo različna prevozna sredstva: dva turistična vlakca in kombi.

Dan mladosti v Pegazovem domu

Stanovalci so povedali, da je bil maj mnogo prekratek. Saj ni čudno, ko pa se je zgodilo toliko lepega, slednje pa vedno prehitro mine.

Zdrav starostnik

V Sloveniji se, tako kot drugod v razvitem svetu, občutno povečuje število starostnikov. Predvsem po zaslugi sodobne medicine, ki vse uspešneje preprečuje oz. zdravi različne bolezni, se življenjska doba podaljšuje.

Vinko Šimek in ansambel Aplavz

17.maja je bila v naši hiši parada humorja. Bilo je veliko dobre volje in smeha. Saj veste: smeh je pol zdravja.

Stran 157 od 162 (Vseh vnosov: 1615)

Uradni podatki

Stopite v stik