Novice

Nazaj

(: )

Ministrica v Pegazovem domu

Kar celo desetletje so v Rogaški Slatini načrtovali graditev doma za starejše občane, pred letom pa sta načrt le uresničila ljubljanska družba Comett domovi in slatinska občina.

Več o nastanku imena Pegazov dom

Ime je tesno povezano z zgodovino Rogaške Slatine in kot simbol pomeni vrelec vode oziroma energije. Za Pegazov dom to pomeni vrelec življenjskih izkušenj in modrosti.

Marčevski dogodki

V mesecu marcu je podarjenih veliko šopkov, izrečenih veliko lepih besed, ki so namenjene ženskemu spolu. S tem seveda ni prav nič narobe, le da vsako leto ponovno izrazimo željo, da bi bilo več takih dni v letu. Pa so?

Kaj je demenca?

Strokovna doktrina na področju dela s starejšimi osebami zahteva dobro poznavanje pojava demence in prilagojenih metod pri oskrbi in negi dementnih oseb v domači ali v institucionalni obliki.

Pustovanje

Res je prima ha, ha, ha, ker nihče me ne pozna! Pust. Čas za sprostitev, domišljijo in domiselnost. Čas, da tudi mi preženemo milo zimo in odpremo vrata pomladi.

Pozimi pa rožice cveto

Na skupini ročnih del smo se (na)učili izdelave rož iz krep papirja, poslikovali vaze, imeli delavnico osnov oblikovanja gline in pričeli z izdelavo pustnih mask.

Veseli januar

»Pomladne januarske« popoldneve so nam s petjem popestrili Cerkveni pevski zbor ter Pegazove muze. Ana Četkovič Vodovnik je vodila razgovor o tem...

Da se ne bi ponovil primer grafične zbirke

Umetniška dela, ki sta jih Pegazovemu domu darovala Vasilij Četković - Vasko in Ana Meglič, bodo, če bo dom prenehal delovati, postala last občine Rogaška Slatina.

Še 15 slik za Pegazov dom

Akademski kipar in slikar Vasilije Četković – Vasko je Pegazovemu domu v Rogaški Slatini podaril še 15 svojih slik.

10, 9, 8, …. 3, 2, Srečno 2007!!!

Novoletno praznovanje je v Pegazovem domu potekalo 28. decembra. To je bilo naše prvo tovrstno praznovanje, v znamenju dobre glasbe in prijetno sproščene družbe.

Stran 157 od 160 (Vseh vnosov: 1593)

Uradni podatki

Stopite v stik