Dogodki

Stran 3 od 103 (Vseh vnosov: 1225)

Predstava Figule Fagule

28. november 2019

V četrtek 28.11., so nas do solz nasmejali igralci kulturnega društva Šentvid pri Grobelnem s predstavo Figule Fagule.

Obiskali smo otroke Vrtca Kapljica in kuharico Martino

21. november 2019

Nasmejani malčki in malčice, starosti od 2 do 6 let ter njuni vzgojiteljici Natalija in Lidija ter ravnateljica vrtca Majda so nas v veselem vzdušju pričakali pred vrtcem in skupaj smo odšli do igrišča, kjer smo si naredili zabavno druženje s petjem in tudi plesom.

Ruski dan

20. november 2019

V Pegazovem domu smo doslej obeležili kar nekaj tematskih dni. Tokrat nas je poneslo vzhodno, v največjo državo na svetu- Rusijo. Kar nekaj stanovalcev je obiskalo Rusijo v preteklosti ali pa se je učilo ruskega jezika v šoli. Naš Jože jo je, kot zanimivost v enem letu obiskal kar 40x.

Slovenski tradicionalni zajtrk

15. november 2019

Na dan slovenske hrane, 15. november, je kuhinja Pegazovega doma razveselila stanovalke in stanovalce z lokalno, slovensko hrano, kar se v čim večji meri trudimo zagotavljati tudi vse ostale dni. Prava poslastica so bili prosena kaša s suhim sadjem, med, jabolka, trdo kuhana jajca in sir.

»Brez glasbe ne morem živeti«

13. november 2019

»Čudovito … brez glasbe ne morem živeti« je dejala gospa Mandić Nada, ko ji je ravnateljica Glasbene šole gospa Tatjana Šolman zaigrala nekaj znanih klavirskih skladb. Tudi sama je pred časom igrala na klavir in pela…

Ustvarjanje z učenci OŠ Bistrica ob Sotli

12. november 2019

Klara, Ilena, dva Gašperja, Žiga, David ter učitelj Jaka Šket so nam popestrili torkov dopoldan, saj smo skupaj ustvarjali božično – novoletne dekoracije.

Pegazova veselica

23. oktober 2019

Stanovalci težko obiščejo veselice, ki so jih včasih zelo radi obiskovali, mi pa si želimo, da jim čim bolj pričaramo domače vzdušje. Zadnje oktobrske sončne žarke smo izkoristili za pravo veselico na prostem, ki smo jo poimenovali- Pegazova veselica.

Oda čebelarstvu

18. oktober 2019

Padjan Blagoje je stanovalec skupine Rožmarin, ki veliko časa preživi med »svojimi čebelicami«, kot reče. Tokrat sta s prijateljem Antonom Trbovcem, ki mu je tudi čebelarski mentor povedala sostanovalcem vse o čebelarstvu.

Pojdimo po čutni poti

17. oktober 2019

Veseli povabila, da ob tednu otroka obiščemo jesenske delavnice v Vrtcu Izvir smo šli - nekateri peš, nekateri z avtom novim dogodivščinam naproti. Imeli smo vremensko srečo, saj je bil lep sončen dopoldan, kot nalašč za potep v okolico in druženje v naravi. 

Prostovoljstvo nas bogati

17. oktober 2019

Človek ne potrebuje veliko, da nekomu polepša dan. Včasih je dovolj le prijazen nasmeh in dotik. Prostovoljci, ki prihajajo v Pegazov dom, s svojo prisotnostjo bogatijo in zapolnijo dni naših stanovalcev. 

Stran 3 od 103 (Vseh vnosov: 1225)