Dogodki

Stran 7 od 123 (Vseh vnosov: 1474)

Dan slovenskega športa

21. september 2022

V petek 23. septembra obeležujemo "dan slovenskega športa". Tudi v Pegazovem domu radi spremljamo športe in smo ponosni na vsak uspeh naših športnikov. Danes smo imeli čast spremljati trening Košarkarski klub Rogaška. Fantje se dobro pripravljajo na novo sezono, zato so stanovalci prepričani, da bodo dosegli zadane cilje. Po treningu so igralci vsem stanovalcem razdelili košarkarske drese, ki so jih bili zelo veseli, ter so si jih takoj nadeli. Tudi naši stanovalci so pokazali spretnosti na igrišču, seveda ob pomoči igralcev iz Košarkarskega kluba Rogaška. Hvala trenerju Petru Markovinoviču ter igralcem...In še kako velja rek, da imajo športniki velika srca!

Jesenski trojček delavnic

15. september 2022

V pozdrav jeseni, smo priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom. Veselo jesensko opravilo je tudi trgatev, na skupinah Zarja in Spominčice imamo vinsko trto, ki smo jo ob tej priložnosti obrali.

Otroci zaposlenih na obisku v Pegazovem domu

5. september 2022

Predzadnjega torka v avgustu smo se veseli prav vsi- tako zaposleni, kot naši stanovalci. Po dolgih treh »koronskih letih« so nas končno ponovno obiskali otroci zaposlenih. Sledil je  zanimiv in pester dan, ki je vključeval participacijo pri delu skupaj s starši ter medgeneracijsko druženje v skupinah Pegazovega doma. 

Obiskali smo Steklarno Rogaška

19. avgust 2022

S stanovalkami in stanovalci smo odšli na ogled Steklarne Rogaška. Med nami je bil tudi bivši direktor steklarne, Jože Pelko, ki je tam delal 37 let in vedno z zanimanjem spremlja novosti. Ogledali smo si vse faze proizvodnje vrhunskega kristalnega stekla – od priprave osnovnih surovin, pihanja stekla do brušenja in plemenitenja izdelkov. 

 

Prisluhnite oddaji o starejših, STORŽ

12. avgust 2022

Oddaja za starejše, STORŽ (starejši v tretjem obdobju renesanse življenja), je na sporedu vsak četrtek ob 10.30 uri na 1. programu Radia Slovenija - Prvi. Odkriva številne plasti življenja v zreli dobi - od družbenih pomenov in ekonomskih posledic staranja prebivalstva, aktivnosti starejših ljudi, njihove vključenosti v družbo, možnosti ponovne zaposlitve, medgeneracijskega sodelovanja do rekreativnih dejavnosti, izobraževanja za starejše, zdravstvenih težav in modrih nasvetov znanih Slovencev.

Oddaja Storž sicer govori o starejših, namenjena pa je vsem, ki se sprašujejo o kakovosti življenja.

Novinarka Lucija Fatur je posnela stanovalce Pegazovega doma Jožeta Pelka, Marijo Bonča ter Sonjo Lah.

Posnetki so dostopni na: https://prvi.rtvslo.si/podkast/storz/

KORUZNI PIKNIK

5. avgust 2022

V atriju, kjer je veliko zelenice in v vročinskem valu zelo iskane sence, smo pripravili koruzni piknik. Najprej smo jo zličkali ali »okužuhali«, kot pravimo na Štajerskem. Pripravili smo koruzo na več načinov, ki je sedaj ravno pravšnja za kuhanje in pečenje….mmm je dišalo. 

 

 

Anino 2022

26. julij 2022

Na današnji dan godujejo Ane. Zbrane je nagovorila direktorica Irena Strašek ter Anam čestitala ob prazniku. 

Nato je sledil koncert otroško- mladinskega cerkvenega pevskega zbora iz Rogaške Slatine, ki so s petjem in programom narisali nasmehe na obraze naših stanovalcev. Lastnika Central cafe - Rogaska Slatina Kristijan in Darinka Blažun sta na Anino s svojim domačim sladoledom častila vse stanovalce. Naša kuharica Irena pa je pripravila "Banana split". 

Vsem Anam naj se uresničijo vse lepe želje!

Nastop Ivana Švajgla

12. julij 2022

Današnje dopoldne nam je polepšal glasbenik Ivan Švajgl iz Ormoža. Gospod, ki šteje zavidljivih 83 let, nas je navdušil s svojo življenjsko energijo.

Janeževi upognjenci

7. julij 2022

Jih imate radi?

Janeževe upognjence. Nekateri zelo, eni jih ne marajo zaradi janeža. Večinsko pa so zelo priljubljeni. Danes smo jih spekli na kuharski urici s Cvetko in Slavko. In veste kaj?    NOBEDEN NI OSTAL !!!  ;)                                          

                                                                                                             

Stran 7 od 123 (Vseh vnosov: 1474)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
info.rogaska@mavidagroup. si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg