Dogodki

Stran 2 od 103 (Vseh vnosov: 1225)

Lepe želje in dobra dela

31. december 2019

V Pegazovem domu smo izdelali mnogo voščilnic in jih z najboljšimi željami poslali po Sloveniji; pri izdelavi je bila najaktivnejša Cvetka Hrup

Mlada srca med nami

29. december 2019

Bili smo zelo navdušeni ob petju zbora Mlada srca. Zbor deluje 12 let in vsako nedeljo imajo vaje pod vodstvom Eve in Janje, saj prepevajo pri svetih mašah v Poljčanah. 

Proslavljamo prehod v leto 2020

19. december 2019

V Pegazovem domu vsako leto organiziramo novoletno zabavo za stanovalce, pridružilo se nam je tudi mnogo svojcev

Prisrčni varovanci VDC Šmarje pri Jelšah

18. december 2019

V avli so postavili svoje izdelke varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah ter nam pripravili še glasbeno – pevsko – plesno božično vzdušje.

Moški pevski zbor med nami

13. december 2019

Že tradicionalno so nas v prazničnem decembru z obiskom razveselili člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina z zborovodjem Markom Bračičem. V prvem delu so zapeli nekaj narodnih in pri venčku domačih pesmi k prepevanju ob kitari povabili tudi stanovalce.

Na ogled postavili božično – novoletne ustvarjalnosti

12. december 2019

V Pegazovem domu radi ustvarjamo z raznimi materiali – glina, svila, slikanje, izrezovanje, barvanje, mandale, pletenje, šivanje in še bi lahko naštevali. V avli smo na ogled postavili nekaj kreativnih izdelkov. V zadnjem času je na tem področju prava zvezda Cvetka Hrup, ki izdeluje voščilnice, ki jih v teh dneh pošiljamo na razne naslove po Sloveniji. Loti se raznih ustvarjalnih izdelkov, ki jih vsi občudujemo.

Miklavžev zajtrk

6. december 2019

Miklavžev dan pač ni enak kot vsi ostali. Stanovalcem v našem domu smo ga polepšali »angelčki«, ki smo se v belih opravah in svetlečim sijem na glavah razdelili na skupine in pripravljali Miklavžev zajtrk. 

Medgeneracijsko druženje v Vrtcu Potoček

5. december 2019

Stanovalce in stanovalke smo odpeljali na obisk k otrokom v Vrtec Potoček. Pripravili so nam zabavno druženje, saj so se predstavile skupine otrok od triletnikov do petletnikov s petjem. Tudi Mirko je zapel V dolini tihi in Čebelarja ter zaplesal ples iz svoje mladosti.

Obisk prvega dobrega moža

5. december 2019

Tudi letos nas je v Pegazovem domu s svojim obiskom razveselil prvi od decembrskih dobrih mož, Sveti Miklavž. V spremstvu pojočih angelčkov in prijaznih parkeljnov je najprej razveselil otroke zaposlenih. Povprašal jih je, če so bili pridni, če ubogajo in radi pomagajo staršem in po pritrdilnih odgovorih jih je razveselil z darili.

Adventni venček- upanje, mir, veselje, ljubezen

2. december 2019

Pričakovanje praznikov je prijetnejše, če prostore praznično okrasimo. Zato smo v četrtek in petek izvedli delavnico izdelovanja adventnih venčkov, ki simbolično odštevajo štiri tedne do božiča.

Stran 2 od 103 (Vseh vnosov: 1225)