Dogodki

Stran 2 od 123 (Vseh vnosov: 1474)

17. obletnica Pegazovega doma

19. april 2023

Pegazov dom je pred sedemnajstimi leti odprl svoja vrata, kar smo obeležili s pestrim programom nastopajočih. 

Z izbranimi besedami sta nas nagovorila direktorica Pegazovega doma, Irena Strašek, ter direktor Comett domov, Miha Mihalj. V Pegazovem domu že vrsto let ob obletnici podeljujemo priznanje Naj delavka in za leto 2022 je naj delavka postala Valentina Jecl. 

Ženski zbor Rogaška Slatina

18. april 2023

Ženski zbor Rogaška Slatina je stanovalce Pegazovega doma s pesmijo popeljal na vse konce sveta. Ob koncu se jim je prijazna zahvalila stanovalka Božena Bofulin.

ZAGORSKI DAN

13. april 2023

Kar nekaj zaposlenih Pegazovega doma ima korenine v Hrvaškem Zagorju. Skupaj so stisnili glave in prišli na idejo, da bi v Pegazovem domu pripravili zagorski dan. Zagorke so bile zelo pridne, zato so že doma pripravile štruklje in testo. V skupini Rožmarin so testo razvaljale in ga nadevale z domačim nadevom- skuto, jajci, kisla smetana. Stanovalci so bili navdušeni nad tem kako spretne so naše punce. Štruklje, ki so pripravile že doma, so dale peči v vseh skupinah, in dišal je ves Pegazov dom. Med pripravo so plesale in vriskale, stanovalci pa so bili nasmejani do ušes. 

 

Blagoslov jedi

8. april 2023

Na veliko soboto je duhovnik Jože Vehovar opravil blagoslov jedi. Košarice so bile polne dobrot, stanovalci pa se že veselijo nedeljskega jutra, ko bodo le-te poskusili.

Pripravljamo se na Veliko noč

6. april 2023

Praznik velike noči predstavlja upanje in veselje. Veselo je bilo že ves teden, ko smo se pripravljali nanj. Izdelovali smo dekoracije, pekli ptičke in košarice, za katere potrebuješ kar nekaj ročnih spretnosti. Dan pred blagoslovom jedi pa je v skupinah vladalo še posebno veselje. Veliko dela so imele gospodinje in prostovoljke, ki so pripravljale različne potice- vsaka je dodala svoj pečat, pri tem pa je upoštevala nasvete stanovalk. 

 

Razstava Steklarne Rogaška

4. april 2023

Ob 17. obletnici Pegazovega doma smo želeli, da avla doma še posebej zablesti. Rogaška Slatina je širom znana po steklarstvu, zato smo v sodelovanju z gospo Judito Vrečar pripravili steklarsko razstavo.

Veliko naših stanovalcev, njihovih družinskih članov ali sorodnikov je bilo zaposlenih v Steklarni, pri nas je tudi dolgoletni direktor gospod Jože Pelko in takšna razstava mnogim veliko pomeni in postane lepa tema za pogovor.

Pred vrati je cvetna nedelja

30. marec 2023

… je pomemben dogodek v slovenski kulturi in družbi. To versko praznovanje, ki poteka na nedeljo pred veliko nočjo, ima v Sloveniji bogato zgodovino in tradicijo, z njo pa so povezani različni običaji in običaji. Od cvetnih procesij do praznične hrane Cvetna nedelja je čas, ko se družine in skupnosti zberejo, da bi opazovali in se spominjali začetka velikega tedna.

Na Kilimanjaro ter safari z Jožetom Lipnikom

27. marec 2023

Danes je bil z nami vsestranski zanimivi gost, prof.dr.sc. Jožef Lipnik, častni občan Rogaške Slatine. Med drugim je literarni zgodovinar, upokojeni univerzitetni profesor didaktike slovenskega jezika in književnosti, publicist, pesnik, s klubom 4000+ je že pri svojih 70 letih osvojil pet štiritisočakov, med njimi Mont Blanc, povzpel pa se je tudi na Kilimanjaro.

Svetovni dan poezije

21. marec 2023

Ob svetovnem dnevu poezije smo obiskali Knjižnico Rogaška Slatina. Ob začetku so nas prijazno pozdravile zaposlene ter direktorice Knjižnice mag. Nataša Koražija. Priča smo bili prikazu poetične mašine- Pesmomata, ki ga je predstavilo društvo slovenskih pisateljev. 

Nastop otrok ob dnevu žena

10. marec 2023

Dan žena najraje proslavimo v družbi otrok. S svojim nastopom, prisrčnim obiskom ter darilcem so nas razveselili učenci III. OŠ Rogaška Slatina, ki je osnovna šola s prilagojenim izobraževalnim programom.

Učiteljice in otroci so nam zaupali, da so se tega nastopa zelo veselili, saj se k nam radi vračajo, na kar smo zelo ponosni. Stanovalci so se v velikem številu zbrali v prireditvenem prostoru in nestrpno pričakovali kaj so učenci pripravili. Dramska igrica, recitacije, pesmi, ples, petje, igranje na harmoniko, pripravili so zelo raznovrsten program.

Za zaključek so učenci  stanovalkam in stanovalcem razdelili pikapolonice z magnetki, ki so jih sami ustvarili. Vsi skupaj smo preživeli pestro in zabavno dopoldne ter se razšli v upanju, da se kmalu spet vidimo.

Pekli smo palačinke

10. marec 2023

Naši stanovalci so si zaželeli palačinke in gospa Slavka jim je željo izpolnila.

Stran 2 od 123 (Vseh vnosov: 1474)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
info.rogaska@mavidagroup. si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg