Zdravstvena služba

Nazaj

V Pegazovem domu je za zdravstveno nego in oskrbo zadolžena ekipa, v kateri so diplomirane medicinske sestre, zdravstveni tehniki, bolničarji in negovalke. Zdravnik prihaja v dom v torek popoldan in v četrtek dopoldan, najmanj enkrat mesečno pa prihaja v dom tudi psihiatrinja.

Fizioterapija je pomemben del celostne rehabilitacije stanovalcev. Ohranjati skušamo čimvečjo samostojnost stanovalcev pri opravljanju vsakodnevnih dejavnosti. Za dosego ciljev se v fizioterapiji uporabljajo naslednje metode in tehnike: protibolečinska terapija z visoko in nizkofrekvenčnimi tokovi, magnetoterapija, toplotne obloge, terapija s terapevtskim ultrazvokom, terapevtska gimnastika, masažne tehnike, inhalacije.

Delovna terapija je nadgradnja fizioterapiji. Delovna terapevtka izvaja aktivnosti individualno in skupinsko. Skrbi za čim večjo samostojnost stanovalcev pri opravljanju vsakodnevnih aktivnosti, kar obsega ohranjanje, obnavljanje in učenje (oblačenje, slačenje, presedanje, hranjenje, trening vožnje z invalidskim vozičkom), ohranjanje, izboljšanje, vzdrževanje in ponovno vzpostavljanje funkcionalnih zmogljivosti ter spoznavnih sposobnosti ( spomin, orientacija, koncentracija). Delovna terapevtka skrbi tudi za organizacijo aktivnega preživljanja prostega časa.

Zdravstvena služba

Uradni podatki

Stopite v stik