Služba prehrane

Nazaj

Služba prehrane

Dnevno pripravljamo zajtrke, kosila, popoldanske malice ter večerje. Stanovalcem z dieto nudimo dietno prehrano in sicer sladkorno, želodčno in žolčno.
V domu ima poleg centralne kuhinje vsaka od sedmih gospodinjskih skupin svojo kuhinjo. Temu primerno je organizirana priprava hrane. V vsaki skupini se pripravljajo zajtrki, tako je stanovalcem omogočeno, da pridejo na zajtrk takrat ko želijo, kosilo se pripravi v centralni kuhinji ter se dostavi v skupine, kjer ga kuharji individualno in po želji razdelijo stanovalcem.
V skladu s konceptom gospodinjskih skupnosti  se na skupinah z demenco pripravljajo večerje. Slednje obogati življenje stanovalcev z demenco, ki se zelo radi zadržujejo ravno v skupnem prostoru, kjer se kuha, pripravlja miza, pospravlja itd...

Pri sestavi jedilnikov sodelujejo stanovalci iz vseh skupin, njihove želje uskladimo še z zdravstvenimi zahtevami.
Prehrana se v domu zagotavlja vsem zaposlenim, na voljo pa je tudi zunanjim uporabnikom.

Kuhinja nudi zunanjim uporabnikom možnost naročil za drobno pecivo, torte in potice.

Tehnična služba

Pegazov dom razpolaga s samostojno pralnico, ki zadovoljuje potrebe doma in stanovalcev. V sklopu pralnice in likalnice se zagotavljajo še šiviljske storitve. Osebje doma dnevno poskrbi za odnos umazanega perila in dostavo čistega in zlikanega perila.

Uradni podatki

Stopite v stik