Igra "Šola nekoč"

Nazaj

Igra

Iz srca smo se nasmejali članicam in članu UTŽO Rogaška Slatina ob dramski igri Šola nekoč, ki jo je režirala Tatjana Škorja. Veselo in pestro dramsko dogajanje je bilo postavljeno v razred z nagajivimi, vedoželjnimi učenkami ter zelo strogo učiteljico. 

„Katero je glavno mesto Slovenije?“, vpraša učiteljica Francko „Ne bi točno vedla, sem še ne bla tam!“ Za ribe, ki so ulovljene v Sotli ne veš ali so slovenske ali hrvaške. Katero vino je najboljše? Prodano in plačano! Časovni trak smo zavrteli tudi v Titove čase. Veste kaj pomeni PIONIR? Pošten, Iskren, Olikan, Neustrašen, Iznajdljiv, Radodaren. Nekega dne je v kontrolo koliko učenke znajo, prišel tudi ravnatelj in jih obvestil, da pride na obisk Tito. Kakšno veselje in pričakovanje je bilo takoj začutiti med učenkami. 

Sonja Lah, ki je upokojena učiteljica je bila nad igro zelo navdušena: „Res je bilo tako, veliko je resnice v tej igri!“ Gospa Narat Jožefa: „Nikdar več ne bo, kot je bilo. Res je bilo zelo strogo v šoli in pod Titovimi časi je bilo lepo. Večkrat je prihajal v šole in otroci smo pripravili pevske, plesne in recitacijske nastope.“

Najlepše hvala Mojci Vukovič, Tatjani Škorja ter članom in članicam UTŽO, ki so odlično odigrali igro „Šola nekoč“ in nasmejali stanovalce. Se veselimo nadaljevanke o šoli danes.

Igra
Igra
Igra
Igra
Igra
Igra
Igra

Uradni podatki

Stopite v stik