Novice

Nazaj

(: )

Karaoke v Pegazovem domu

Karaoke v Pegazovem domu

Karaoke je beseda oblikovana iz dveh Japonskih besed ”Kara”, ki izhaja iz besede Karappo (prazno) in ”Oke”, ki je krajšava za Okesutura (orkester). Torej bi po slovensko lahko rekli, da karoke pomenijo prazen orkester.

Anino v Pegazovem domu

Anino v Pegazovem domu

Praznovanje Aninega v Pegazovem domu poteka vsako leto nekoliko drugače. 

Peka palačink

Peka palačink

Beseda palačinka izhaja iz romunščine in ima svoj koren v latinski besedi placenta, ki pomeni pecivo. V slovenščino smo besedo, podobno kot češčina in hrvaščina, prevzeli preko madžarščine, kjer ji pravijo palacsinta.

Angelsko poletje z Ružico Šket

Angelsko poletje z Ružico Šket

Gospa Ružica Šket ima opravljeno angelsko akademijo in nam je navdušujoče predstavila kako nam lahko angeli v vsakdanjem življenju pomagajo.

Dalmacija v Pegazovem domu

Dalmacija v Pegazovem domu

Vsi, ki smo kadarkoli imeli priložnost obiskati Dalmacijo, jo imamo v najlepših spominih, ki jih poleti še bolj pristno doživljamo, saj kar naprej poslušamo, da nekdo odhaja tja, spet drugi poln lepih vtisov prihaja nazaj

Pevke treh vasi

Pevke treh vasi

V torek, 28. junija so nas obiskale vaške Pevke treh vasi iz okolice Žalca, in nas popeljale v stare čase, čase trgatev, košnje, in prepevanja ob vsakem kmečkem opravilu, pa tudi seveda o nesrečnih ljubeznih. 

Junijska tombola

Junijska tombola

Enkrat mesečno se v našem domu prireja tombola s sponzorjema Droga Kolinska in DM. 

Karate in tamburica

Karate in tamburica

Današnji dopoldan je bil ob ogledu karate tehnik, ki sta jih predstavila Jan in Bor Hartl, državna prvaka v karateju, nekaj izjemnega. Da smo med katami, ki so jemale dih, lahkotneje zadihali je poskrbel Jan Zobec, ki je pel in igral na tamburico.

Stran 78 od 160 (Vseh vnosov: 1596)

Uradni podatki

Stopite v stik