Klubi svojcev

Nazaj

Klubi svojcev

V četrtek, 17. 3. 2016 ob 17. uri, smo se s svojci stanovalcev skupin Zarja in Spominčica ponovno zbrali v Pegazovem domu. Na začetku srečanja smo prisluhnili predavanju dr. Mojce Muršec, dr. med. spec. psihiatrinje, z naslovom »Ujeti trenutki« v skupni jedilnici Pegazovega doma. 

Predavateljica nam je razložila pomen in delovanje možganov, kako poteka prenos in beleženje informacij ter za nas najbolj pomembno, kako izgledajo možgani, na katerih so vidne poškodbe in propadanje zaradi demence. Je bolezen, ki ima široke razsežnosti in vpliva tudi na svojce. Predavateljica je podrobneje opisala, kako se svojci spoprijemajo (od šoka do sprejemanja) z novico, da se njihov bližnji spopada z demenco. Z nami je podelila tudi koristne nasvete, kako naj ravnamo v odnosih z osebami z demenco. Po koncu predavanja so svojci imeli možnost postavljanja vprašanj, ki so jih zanimala ali nanje niso poznali odgovora. Predavanje se je zaključilo s sproščeno debato in klepetom.

Čas po koncu predavanja pa je bil namenjen druženju svojcev v skupnih prostorih skupin Zarja in Spominčice. Namen neformalnega druženja v skupinah je bilo spoznavanje dnevnega utripa v domu in izmenjavi mnenj. Skupaj s svojci smo se posladkali s palačinkami in kompotom.

Klubi svojcev
Klubi svojcev
Klubi svojcev
Klubi svojcev
Klubi svojcev
Klubi svojcev

Uradni podatki

Stopite v stik