Novice

Nazaj

(: )

Bogoslužje v Pegazovem domu

Tretje življenjsko obdobje je zares nekaj pomembnega v človeškem bivanju. Človek se najde pred temeljnim problemom človekovega življenja, problemom staranja.

Piknik in družabno srečanje na Boču

Avgusta smo kar naprej tarnali zaradi slabega vremena, stanovalcev nismo mogli toliko voziti v naravo, pa tudi zaposleni na dopustih nismo bili pretirano zadovoljni s precejšnjim jokom iz oblakov.

Pegazov dom

Desetega avgusta smo imeli nepozabno glasbeno popoldne. Iz Sv. Florjana sta nam dan polepšala harmonikar Denis Janžek in njegova polsestra Renata Leb, ki igra na sintisajzer.

Zvočna kopel

Prav ste prebrali, ni vodna, ampak zvočna kopel. Ingrid Ferlež je ponudila našim stanovalcem metodo sproščanja, imenovano zvočna kopel. Nekaj o tem smo že slišali in brali, kaj dosti pa ne in smo bili mnenja, da preizkusimo to staro noviteto, ki vsestransko ugodno vpliva na telo, duha in dušo.

Prostovoljno delo v Pegazovem domu

Dober mesec je naokoli, odkar smo v Pegazovem domu začeli s prostovoljnim delom, za individualno druženje z stanovalci in za pomoč pri skupnih aktivnosti.

Prosti čas

Prosti čas nam vsem dosti pomeni in v različnih življenjskih obdobjih ga različno preživljamo in doživljamo. Kaj pa starejši in prosti čas?

Peka »štrudla«

V Pegazovem domu se vedno kaj dogaja, saj si vodstvo prizadeva, da bi se tu dobro počutili – torej: domače. Delovna terapevtka je predlagala, da bi spekli jabolčni zavitek – po naše »štrudl«.

Razveselili stanovalce

Razstava turističnega društva Kostrivnica se je iz Kostrivnice preselila v Pegazov dom.

Stran 161 od 162 (Vseh vnosov: 1614)

Uradni podatki

Stopite v stik