Novice

Nazaj

(: )

Sprehod do pivnice mineralnih vod in ogled razstave otroške likovne ustvarjalnosti

Iz vrtca Rogaška Slatina smo prejeli prijetno povabilo na razstavo otroške likovne ustvarjalnosti, ki je v pivnici mineralnih vod. V sredo, 16. aprila smo se odpravili na dolg sprehod oz. vožnjo po, s cvetočimi gredicami in dišečimi grmički, obdani promenadi in parku in čeprav je aprilsko vreme muhasto smo uspeli ujeti nekaj sončnih žarkov.

Mongolija

V sredo, 09.04. smo se v velikem številu zbrali in pozorno prisluhnili predstavitvi Helene in Matjaža Čampe o Mongoliji. Nista običajna turista, ki bi iskala luksuzne hotele in bleščeče destinacije, ampak so jima zanimive drugačne dežele in ljudstva, ki živijo odmaknjeno od civilizacije in v tesnem stiku z naravo.

Praznovanje 2. obletnice v Pegazovem domu

V petek, 4. aprila, smo v Pegazovem domu praznovali 2. obletnico delovanja. Natanko pred dvemi leti smo v dom sprejeli prve stanovalce in do danes dosegli kar smo si začrtali.

Materinski dan v Pegazovem domu

25. marec je posvečen mamam, babicam in prababicam, zato je dom napolnil otroški živ žav. Prišli so otroci treh skupin iz Vrtca in nam popestrili prvi dan po velikonočnih praznikih.

Bela velika noč

V Pegazovem domu smo se dlje časa pripravljali na letošnjo zgodnjo, belo veliko noč: izdelovali smo razne dekoracije…,

Nastop vokalne skupine Freya

Dan po Gregorjevem so se nam predstavili člani in članice vokalne skupine Freya iz Šmarja pri Jelšah pod vodstvom mlade in sposobne Martine Rančigaj. Tokrat štiri pevke in štirje pevci, od skupno štirinajstih, ki v tej zasedbi pojejo štiri leta, tudi od skupno štirinajstih.

Marec v Pegazovem domu

V mesecu marcu je Pegazov dom prepleten s številnimi dogodki, običaji. Poleg izdelovanja butar in obsežnih priprav na Veliko noč se je zvrstilo veliko nastopov in obiskov na čast praznikov žensk v mesecu marcu.

Ergonomija v zdravstevni negi

V Pegazovem domu smo se odločili, da za zaposlene na področju zdravstvene nege organiziramo dvodnevno učno delavnico na temo Tehnike dvigovanja in premeščanja oskrbovancev. Raziskave v svetu so pokazale, da ima negovalno osebje pogostejše bolečine in več poškodb hrbtenice kot zaposleni v drugih poklicih. Naše delo je namreč pretežno stoječe, z veliko hoje, prisiljene drže, ponavljajočih se gibov, sklanjanja, vključuje pa tudi veliko premeščanj in prenašanj oskrbovancev, odvisnih od naše pomoči.

Srečanje karitasovih prostovoljcev

Karitasovi prostovoljci že od vsega začetka vestno obiskujejo naše stanovalce ter na različne načine pomagajo in sodelujejo s Pegazovim domom. V marcu smo tako pripravili skupno srečanje, s katerim smo obeležili že 2. obletnico našega dobrega sodelovanja in soustvarjanja.

Stran 150 od 161 (Vseh vnosov: 1608)

Uradni podatki

Stopite v stik