Pegazov dom Rogaška Slatina

Pegazov dom je prvi dom starejših novejše generacije s konceptom gospodinjskih skupin. Nahaja se v neposredni bližini zdraviliškega kompleksa Rogaške Slatine. Od zdravstvene postaje, lekarne, kulturnega centra, sprehajalne promenade in termalne riviere je oddaljen le nekaj korakov. V sklopu Zdravilišča delujejo  številne vrhunske specialistične ambulante, ki so stanovalcem Pegazovega doma zaradi bližine bistveno lažje dostopne.

Obvestila

Trenutno ni obvestil

Novice

Jedilnik

Dogodki

Novice

Nekaj četrtkovih aktivnosti v Pegazovem domu

2. februar 2023

  •  trli smo orehe, ter jih za zdravje možganov tudi nekaj pojedli
  • pletenice iz kvašenega testa, kot so jih nekoč pekli na svečnico smo delali na kuharski urici s Cvetko in Slavko
  • ob glasbi, petju in udarjanju po žogah smo se razvedrili na žoga bendu

 


 

Vsaka partija taroka je drugačna

1. februar 2023

…pove gospa Tanja Hajnšek na vprašanje v čem je čar igranja taroka. V Pegazovem domu se je znova odkrilo kar nekaj stanovalk in stanovalcev, ki bi želeli igrati to zanimivo igro s kartami. Gospa Tanja iz Tarok društva Rogatec in Rogaška Slatina je po koronski prekinitvi spet z veseljem pristopila.

Ta igra s kartami je razširjena pretežno po deželah bivšega Avstro-Ogrskega imperija. Izvira sicer iz Italije, a tam je menda ne marajo preveč. Igralni komplet sestoji iz 54 kart. 22 kart ima na sebi narisanih rimske številke in imenujemo jih taroki. No, če smo natančni, je kart z rimskimi številkami le 21, od I do XXI, namesto XXII pa je na karti narisan hecen pajac, imenovan Škis. Med taroki imata posebno ime še številka I, imenovana Pegat, in XXI, imenovana Mond. Sicer pa velja, da je tarok z višjo številko močnejši in boljši.

Sprehod do Anine galerije

1. februar 2023

Sončen svečan nas vabi v naravo. Tokrat smo si v Anini galeriji ogledali razstavo PRETOK, študentov ALUO in dijakov ŠCRS. Na Evropski ploščadi smo srečali še policistki Stanko in Jožico, ki skrbita za javni red in mir.

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg