Zlato srce

6. februar 2018

V skupini Ena A smo imeli na obisku skupino štiri in petletnikov iz vrtca Izvir z vzgojiteljicama Matejo in Mojco. Božena Bofulin je vsem prisotnim, mladim in starim, prebrala zgodbo z naslovom »Zlato srce«, ki pripoveduje o tem kako pomembno je, da pomagamo starejšim. 

V skupini Ena A smo imeli na obisku skupino štiri in petletnikov iz vrtca Izvir z vzgojiteljicama Matejo in Mojco. Božena Bofulin je vsem prisotnim, mladim in starim, prebrala zgodbo z naslovom »Zlato srce«, ki pripoveduje o tem kako pomembno je, da pomagamo starejšim. »Takrat, ko ste zelo pridni, vam je verjetno že kdo rekel, da imate zlato srce«, je gospa Božena, rojena za pedagoški poklic, nagovorila otroke in povečala pozornost njihovega poslušanja.

Vzgojiteljica Mateja je prebrala pravljico Bobek in zlate kokoši, tako zanimivo je interpretirala, da smo imeli vsi velike oči in ušesa ter vsa čutila na preži… Bobek je pobegnil od doma! Na vse je bil hud, zato se je odločil, da pobegne v gozd in se nikoli več ne vrne! Tekel je v neznano, ko je nenadoma zaslišal glasove ... in zagledal tri zlate kokoši! Sledil jim je do male hišice, v katero so se poskrile, nato pa še pokukal v notranjost: tam so kokoši zobale zlato zrnje in sedele na zlatih jajcih! No, kaj takega! in ko je zgodba postala najbolj napeta je Bobek nesel tri zlata jajca domov…«Kaj je Bobek naredil s tretjim zlatim jajcem si zamislite sami«, je zaključila pripoved vzgojiteljica Mateja.

Zapeli smo še nekaj pesmi, poklepetali in »vlakec otrok« se je sprehodil skozi sobo gospe Katarine. Pravljice so poučne za vse generacije in nikoli nismo prestari in ne premladi zanje. Stanovalci so pohvalili zbranost otrok med poslušanjem pravljic ter jim zaželeli vse dobro v vrtcu in doma.