Svetovni dan medicinskih sester

12. 5. 2023

Danes je mednarodni dan medicinskih sester in letos poteka pod sloganom NAŠE MEDICINSKE SESTRE, NAŠA PRIHODNOST.

Poklic medicinske sestre je lep poklic. Je poklic, ki zahteva veliko znanja, empatije, sočutja, odgovornosti in predanosti.

 

Seveda smo današnji dan obeležili tudi v Pegazovem domu. Medicinski sestri Darja in Veronika sta stanovalcem, obiskovalcem in zaposlenim z veseljem pomerili krvni pritisk, pulz in krvni sladkor. Pripravile so tudi krajše razgibalne vaje ter jih pogostile s sadjem, rogljički in zdravimi napitki.

Stanovalce smo povprašali, na kaj pomislijo, ko slišijo besedo medicinska sestra in odgovorili so: strokovnost, prijaznost, vedno pripravljene pomagati, večina so ženske, komunikativne, tople, pomoč, mora znati prisluhniti, urejena, ustrežljiva, varnost,…

Ob današnjem dnevu se jim še posebej zahvaljujemo za njihovo strokovno delo, za neizmerno predanost in trud, s katerim vsak dan opravljajo svoje delo in skrbijo za naše stanovalce.

Hvala ker ste in ker vztrajate v najlepšem poklicu na svetu. Hvala tudi vsem sodelavcem v zdravstvenem timu, kajti s skupnim sodelovanjem lahko delamo dobro in vsak član v timu je zelo pomemben, tako da HVALA vsem.

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
info.rogaska@mavidagroup. si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg