• Aktualno
 • Projekti
 • Srečno pot Pegazovi motoristki!

  4. 6. 2020

  Danes smo imeli predstavitev posebne vrste, saj sta naši zaposleni Simona in Vida predstavili svojo strast do motorjev in vsega kar se pripelje zraven. Obe sta bili oblečeni v motoristično opravo, Simona pa je pred domom pokazala tudi svoj motor, ki je požel mnogo navdušenja ko ga je vklopila in pritisnila na plin ter se kot blisk ob hupanju peljala mimo.

  Simono je za motorizem navdušil mož in pred 10 leti sta oba opravila izpit. Vedno se je vozila zadaj in ker je male rasti, jo je zelo motilo, da preko njega ni nič videla. Odločila se je, da si kupi svoj motor… in res… 230 kg težkega BMW-ja sedaj upravlja z manjšimi prilagoditvami zanjo. Pove, da ji je bila najhujša vožnja preko Vršiča, kjer ni konca ovinkov in kockaste tlakovane ceste. Pokaže slike iz Mostarja, Medjugorja, Senja, Paga, Makedonije, Grčije, Madžarske, Romunije.

  Vida pove, da si je mož kupil motor in se je vse vikende in popoldneve sam vozil okoli, ona pa je bila doma sama. Pa si je kupila motoristično obleko in povabil jo je na prvo vožnjo ter na sadno kupo. Takoj ji je postalo vse všeč. Hitra vožnja, ni težav z iskanjem parkirišč, takoj si na morju… Včlanila sta se v Chopper club tiger in skupaj so šli tudi v Grčijo. Sicer sta prevozila bližnje in daljne kraje, Avstrijo, Madžarsko.

  Stanovalke in stanovalci so navdušeno spremljali predstavitev obeh in povedali še svoje izkušnje z vožnjami lažjih motorjev z dvema ali štirimi prestavami. Božena se je spomnila kako so se nekoč iz Gorenjske v Rogaško Slatino peljali na motorju. Sedeli so takole: mož z nahrbtnikom, štiriletni sin in ona z nahrbtnikom. Med vožnjo so imeli tri policijske kontrole, ki pa so jim vsi po litanijah, da je tako se voziti prepovedano in nevarno, končno zaželeli srečno pot do Rogaške Slatine.

  Vida je ob koncu počastila še z drobnim pecivom, domačim sirupom ter vinom, za kar se zahvaljujemo. Hvala obema za predstavitev, pa srečno pot in veliko lepih doživetij vama želimo!