Spet je k nam Miklavž prišel

6. december 2018

Leto je naokrog in na dan svojega godu nas je že tradicionalno obiskal sveti Miklavž. V spremstvu pojočih angelčkov in parkeljnov je najprej razveselil otroke naših zaposlenih. Povprašal jih je, če so bili pridni, če ubogajo starše, se razumejo s prijatelji in po pritrdilnih odgovorih jih je razveselil z darili.

Nato je z obiskom razveselil še stanovalce v vseh skupinah. S prijaznim žametnim glasom jih je nagovoril, se z njimi rokoval in skupaj so ugotovili,  da je leto kar prehitro minilo. Angelčki so z veseljem pobožali naše stanovalce, jim toplo stisnili roke in marsikomu privabili solze v oči. Njihovi zveneči glasovi so prepevali praznične melodije. Miklavžu so v roke podajali darilca za vsakega stanovalca.

Nekateri stanovalci skozi celo leto pridno pomagajo pri različnih opravilih v skupinah ali pomagajo sostanovalcem, zato so bili še dodatno obdarjeni s strani direktorice Kristine Kampuš.

Ob slovesu je Miklavž vsem zaželel obilo zdravja, osebnega zadovoljstva in medsebojnega spoštovanja ter obljubil, da se čez leto dni ponovno oglasi.

 

V prazničnem času pa nismo pozabili tudi na starejše, ki jih oskrbujemo na njihovih domovih. Iskreno so bili veseli našega obiska in drobne pozornosti.