Notice: getimagesize(): Read error! in /var/www/domdesign/private/lib/components/Domino/App/backend/DCUtil.php on line 918
Šmornijada - Pegazov dom

Šmornijada

25. november 2018

Že drugo leto zapored ob koncu novembrski dni, organiziramo kulinarično tekmovanje. Lani smo imeli »Štrudlijado« letos pa smo se odločili, da se bo pri nas pekel cesarski praženec oziroma po domače »Šmorn«. 

Gospodinje so že v zgodnjih dopoldanskih urah preizkušale recepte, da so postregle res najboljše kar se da. Ob 11 uri se je začela prireditev, kjer je komisija sestavljena iz treh članov: naš glavni kuhar Sandi Turner, Anica Colnarič, ki je aktivna članica društva Gaja ter predsednica društva Gaja Cvetka Koražija izbirali najboljši Šmorn. Niso imeli lahke naloge, kajti prav vsi so bili na svoj način posebni. Ocenjevali so okus, inovativnost, izgled ter konsistenco.  Komisija je bila pri svojem delu zelo osredotočena, naši stanovalci pa so lahko med njihovim ocenjevanjem poskusili vse šmorne. Prireditev pa so popestrile pevke UTŽO pod vodstvom Marinke Mastnak, pele so le slovenske napitnice. Šmorni so bili pripravljeni po klasičnih receptih, ki pa so jim gospodinje dodale pečat skupine. Obliti so bili s sladoledom, vanilijevim pudingom, smetano, marmelado,  cimetom in rozinami, ki so bile namočene v rum. 

Težko z besedami opišemo kako lepe in dobre šmorne so izdelale gospodinje ter stanovalci, vsak je bil unikat. Ker pa žal lahko imamo le enega zmagovalca je tokrat zmagala skupina Ena A, katere gospodinja je Relika Mešiček. Vsi skupaj smo preživeli lepo dopoldne, polno druženja in smeha pri pripravi ter pokušanju »Pegazovih šmornov«.