Ruski dan

20. 11. 2019

V Pegazovem domu smo doslej obeležili kar nekaj tematskih dni. Tokrat nas je poneslo vzhodno, v največjo državo na svetu- Rusijo. Kar nekaj stanovalcev je obiskalo Rusijo v preteklosti ali pa se je učilo ruskega jezika v šoli. Naš Jože jo je, kot zanimivost v enem letu obiskal kar 40x.

Pred kosilom  so stanovalce na vseh skupinah obiskale pevke UTŽO z zborovodkinjo Marinko Mastnak, ki so nas s prepevanjem ruskih narodnih pesmi popeljale v ruski svet. V Pegazovem domu je zadišalo tudi po ruski kulinariki, ki sodi med velike evropske kuhinje. Za kosilo je bila na meniju boršč juha z peso, stroganoff govedino z polnozrnatimi vlivanci in dodatki, ki jih imajo rusi zelo radi.

Da bi si lažje predstavljali kako velika in mogočna je Rusija nam je medicinska sestra Mojca Lukić pripravila potopis. Popeljala nas je skozi lepote Saint Petersburg, ki ga je obiskala letos poleti s svojo družino. Mojca se je potrudila in stanovalcem pokazala ogromno fotografij, ki jih je posnela na potovanju. Predvsem je bila navdušena nad bogato arhitekturo, poletnimi rezidencami ter urejenostjo mesta, ki je kljub veličini in pretoku turistov čisto. Stanovalci so si z veseljem nadeli kučmo in tradicionalno ruto, ki jih je iz Saint Petersburga prinesla Mojca in izgledali so, kot pravi Rusi. Ob koncu je postregla z vodko in piruškami, ki je tradicionalna ruska sladica. Ob koncu odličnega potopisa je sledila zdravica.. V Pegazu se je slišala ruska zdravica: Za vas!

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence