Predstavitev zdravilne rastline aronije

12. 7. 2021

Danes je v Pegazovem domu potekala predstavitev zdravilnega sadeža: aronije. K nam sta prišla Saša in Ivo Kovačec, slednji se ukvarja s pridelovanjem izdelkov iz Aronije že 40 let. Predstavila sta zdravilne učinkovine, uporabo in izdelovanje izdelkov iz aronije.  Družina Kovačec prihaja iz Rogaške Slatine, nasad Aronije pa se nahaja pod Bočem. 

Kot je povedal Ivo je aronija zdravilna rastlina. Vsebuje velike količine vitaminov in mineralov. Uživanje se priporoča vsem, ki imajo težave z ožiljem, niža krvni pritisk, pomaga pri migrenah in težavah z želodcem. 

Stanovalci so poskusili jogurtovo strjenko z aronijo, sok iz aronije ter svežo aronijo. Gospa Čonč je dejala, da je po uživanju izdelkov kar zažarela. Stanovalcem je bila predstavitev zanimiva, imeli so kar nekaj vprašanj. Zanimalo jih je kdaj cveti, kako nabirajo aronijo, kako izdelujejo sok iz aronije in koliko aronije lahko odrasla oseba sploh zaužije. 

Ob koncu predstavitve sta Saša in Ivo presenetila gospo Ljubo Ano, ki kmalu praznuje svoj rojstni dan namreč podelila sta ji paket izdelkov iz aronije. 

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence