Poskočni Rdeči noski na turneji v Pegazovem domu

16. 2. 2021

Pust je velik dogodek, sploh z  letošnjim bi radi pregnali maske, ki smo jih nosili vse leto in seveda zimo ter dali prostor svetli prihodnosti, ki nas čaka. Dišalo je iz vseh skupin, kajti pekli so se veliki, slastni, okrogli krofi in flancati – pust pač mora biti masten okrog ust. Gospodinje in ostali zaposleni vseh sedmih skupin so se skupaj s stanovalci našemili in pričakali spektakularno, kraljevo cirkuško skupino Poskočni rdeči noski, ki je prišla direkt iz Rusije.

Ena in edina Klaustrofobija, glasna in klepetava Ifigenija, žonglerka Anča Pomaranča, hihitava Mafalda Fikfak, zabavna Ksenjuška Veseluška, spretna s krožniki Livanuška, grofovski Krofič Ivanovski so vsi odlično opravili Malo šolo za klovne. Aplavzem ni bilo videti konca, saj so pokazali mnoge artistične točke – spretnost ritničnih plesalk s trakovi, ko so se sprehajale čez Šuštarski most, dih je zastal ob sposobnosti žongliranja s tremi, včasih štirimi rutkami, celo Zemlja je plesala, ko smo se razmigali in nasmejali ob klovnovski telovadbi in spoznali, da imamo še kakšno novo mišico. Vrhunec ob vseh žarometih se je zgodil, ko je Klavstrofobija iskala nove sodelavce v prestižni restavraciji, ki znajo spretno z letečimi krožniki … bilo je napeto do konca in poglejte na slikah kaj se je zgodilo z najboljšim kandidatom.

Priprave na pusta pa so potekale mnogo prej. Na ustvarjalnih skupinah smo izdelali maske iz papirja, tako so v skupini Ob potoku postali žabe – prav prikladno, saj mimo teče potok, v skupini Ena A so si izdelali mačke in miške, v skupini Rožmarin so posegli po večjih zverinah iz živalskega vrta in postali tigri, sloni in žirafe. V Zarji je bilo veliko rožic, v Spominčicah so prevladovale čarovnice, v Mavrici so za srečo poskrbele Pikapolonice, v Modrijanih smo se s pionirčki spomnili Titovih časov.

 (Mateja Fidler, delovna terapevtka)

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence