Poletni koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

14. 7. 2021

Stanovalci so nestrpno čakali na nastop Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina, ki se je vsako leto tradicionalno odvijal ob dnevu žena in med decembrskimi prazniki. Zaradi epidemije koncertov žal ni bilo mogoče izvesti.  

 

Na pobudo Toneta Kamenška so pripravili koncert, ki je pobožal duše stanovalcev. Tone je na začetku vse skupaj pozdravil in se spomnil svoje mame Ele Krumpak, ki je v Pegazovem domu dočakala 100 let. Sledil je pester program pesmi, prva je bila skladba Potrkan ples, ki vabi na plesišče. Zapeli so kar nekaj ljubezenskih pesmi in podoknic. Na dan koncerta nas je razvajalo sonce, zato je bila na mestu skladba Sijaj mi sončece. Ob spremljavi kitare in petju ljudskih pesmi so se pevcem pridružili stanovalci. 

Z melodijami so nas popeljali na morje, natančneje v Dalmacijo. Ob koncu koncerta se je pevcem zahvalila direktorica Kristina Kampuš in stanovalka Božena Bofulin. Prireditev so zaključili z pesmijo brez katere ne MoPZ ne more: Mlatiči. 

Stanovalci so bili zelo veseli tega koncerta, saj je vedno nekaj posebnega. S svojimi glasovi so pričarali čustveno vzdušje in stanovalci veselja, kar niso mogli skriti. Povedali so, da jih občudujejo, saj jim je visokim temperaturam uspelo izvesti odličen koncert. Pevci prihajajo iz Rogaške Slatine in dobro poznajo stanovalce Pegazovega doma s katerimi so ob koncu spregovorili še nekaj besed in obljubili, da se še zagotovo vrnejo! 

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence