• Aktualno
  • Projekti
  • Pegazova veselica

    23. 10. 2019

    Stanovalci težko obiščejo veselice, ki so jih včasih zelo radi obiskovali, mi pa si želimo, da jim čim bolj pričaramo domače vzdušje. Zadnje oktobrske sončne žarke smo izkoristili za pravo veselico na prostem, ki smo jo poimenovali- Pegazova veselica.

    Že zelo zgodaj zjutraj je pred Pegazovim domom zadišalo po domačem odojku, ki ga je pripravil in pekel g. Kamenšek iz Makol. Stanovalci so pomagali pri rezanju kostanjev, hišnik Tone je zakuril in zabava se je lahko začela. Za živo glasbo so poskrbeli muzikanti iz ansambla Veseli jahači iz Štor. Otvoritveni ples je pripadal direktorici Kristini Kampuš in stanovalcu Viktorju. Pegazova veselica ni bila le zanimiva našim stanovalcem, ampak tudi vsem mimoidočim, ki so z veseljem pokukali in po-fotografirali kaj se dogaja pred Pegazovim domom. Stanovalci so poskusili domače grozdje, pečen in kuhan kostanj ter mošt. Plesalo se je, pelo in vriskalo na ves glas. 

    Za kosilo je po vseh skupinah v Pegazovem domu dišalo po sveže pečenem odojku, ki je bil naravnost fantastičen. Zabava  je vsekakor uspela, kajti vsi stanovalci so bili navdušeni in že sprašujejo, kdaj bo naslednja Pegazova veselica!