Otroci zaposlenih so počitniški dan preživeli v Pegazovem domu

12. 7. 2019

V Pegazovem domu smo v sklopu aktivnosti Družini prijaznega podjetja organizirali dan spoznavanja otrok zaposlenih, ki je bil v vseh pogledih odlično sprejet. Delovni terapevtki in socialna delavka smo otrokom pripravile zanimiv dan, priložnost je bila tudi za spoznavanje delovnih mest staršev in vsega kar Pegazov dom je.

Štirinajst osnovnošolskih nadobudnežev smo zjutraj popeljali po naši veliki hiši ter jih seznanili s službami, zaposlenimi in stanovalci. Ves čas so radovedno spraševali kaj in kje je kaj in tudi zakaj. Kuhinja, pralnica, frizerski salon, ambulanta, delovna terapija, socialna služba, fizioterapija, uprava, čistilke, tehnična služba, … in nato sprejem pri direktorici. Kristina Kampuš jih je toplo pozdravila, med drugim tudi povprašala kaj bodo postali, ko bodo veliki in slišali smo pester nabor želja: medicinska sestra, kmet, zdravnica, arhitekt,… predstavila jim je tudi direktorsko vlogo in na humoren način priporočila, da vsi postanejo direktorji in direktorice. Saj res, pred njimi je še vsa prihodnost in prav je, da so cilji visoko postavljeni.

Dan se je pestro nadaljeval – spoznavanje delovnega mesta starša - vključili so se v pomoč pri strežbi obrokov, pomivanje posode, pospravljanje, sprehod s stanovalci, telovadbo ob glasbi, urejanje pričesk, … pa ustvarjalna delavnica, kjer je bila priložnost poslikave majice, izdelava zapestnice, risanje mandal in pobarvank, igranje družabnih iger, obisk zunanjega fitnesa… za zaključek smo s pevci domskega pevskega zbora zapeli nekaj pesmi pod vodstvom harmonikarke Marinke.

Kjerkoli smo se pojavili so nas stanovalci lepo sprejeli, pogovori so obojestransko zanimivo stekli. Vsem je bil nadvse prijeten dan, ki ga moramo čim prej spet ponoviti. (Mateja Fidler, delovna terapevtka)