Otroci zaposlenih na obisku v Pegazovem domu

5. 9. 2022

Predzadnjega torka v avgustu smo se veseli prav vsi- tako zaposleni, kot naši stanovalci. Po dolgih treh »koronskih letih« so nas končno ponovno obiskali otroci zaposlenih. Sledil je  zanimiv in pester dan, ki je vključeval participacijo pri delu skupaj s starši ter medgeneracijsko druženje v skupinah Pegazovega doma. 

Otroci so se veselili tega dne, predvsem spoznavanja dela svojih mamic.  Zjutraj so se otroci okrepčali z bogatim zajtrkom, ki ga je pripravila naša kuhinja, nato je sledil ogled videa o Pegazovem domu. Naša hiša je velika, zato smo naše mlade nadobudneže popeljali skozi različne službe- upravo, tehnične službe, ter zdravstven del. V ambulanti so bili posebej navdušeni nad injekcijskimi brizgami, na recepciji pa so se igrali, da se oglašajo na telefon. Po zajtrku stanovalcev smo se z vitalnimi stanovalci odpravili na sprehod na Evropsko ploščad. Oglasili smo se v TIC-u Rogaška Slatina, pozdravili smo tudi urednika Rogaških novic Jožeta Strnišo.

V vse aktivnosti smo vključili čim več stanovalcev. Sledilo je  muziciranje skupaj z ravnateljico glasbene šole Tatjano Šolman, žoga band zabava z delovno terapevtko Matejo, telovadba v skupini Rožmarin z fizioterapevtom Ivanom, ter plesna urica v skupini Zarja pod okriljem delovne terapevtke Tine. Po aktivnostih so hiteli k svojim mamicam v skupine, kjer so pomagali pripravljati pogrinjke za kosilo. Z veseljem so priskočili na pomoč tako zaposlenim, kot stanovalcem. Pomagali so pri kosilu, vožnji z vozički, umivanju posode ter hranjenju. 

Po kosilu so z navdušenjem hiteli k direktorici Ireni Strašek, ki jim je na hudomušen način predstavila delo direktorice, pokazala svojo pisarno, ter jim pripravila sladko presenečenje. Nato so sledile športne igre v skupini Spominčice, in zaključek pred Pegazovim domom, kjer jim je direktorica podelila priznanja ter jim zaželela naj ostanejo še naprej tako marljivi. Povabila jih je naj se še večkrat vrnejo, saj so vedno dobrodošli! Stanovalci so navdušeni nad Pegazovim podmladkom. Bil je nadvse prijeten dan, ki ga moramo ponoviti čim prej! 

 

Valentina Jecl, delovna terapevtka 

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
(03) 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

zlata-odlicnost-bisnode.jpg
Desktop6.jpg