Oktoberfest

1. 10. 2021

Ob mednarodnem dnevu starejših smo se v Pegazovem domu še posebej potrudili za naše stanovalce, namreč organizirali smo tako imenovan »Bavarski dan«. 

Nemčija je zanimiva država in ena izmed svetovnih velesil. Zjutraj so stanovalcem za zajtrk gospodinje pripravile jajčka s Hamburško slanino. Nato smo se vsi skupaj zbrali v kavarni Pegazovega doma, kjer je bilo predavanje o Nemčiji in njihovih običajih. Predavanju so stanovalci z veseljem prisluhnili, tudi sami so se vključili, kajti imamo, kar nekaj stanovalcev, ki so živeli in delali v Nemčiji. Gospod Rihard Melzer je naprimer prebral, kar nekaj knjig v nemščini ter knjig o zgodovini Nemčije. Skupaj smo ponovili nemško zgodovino, velik del pogovora pa je tekel o nemških običajih. Ob kosilu so stanovalci jedli klasično nemško kosilo- klobasice s sladkim zeljem in krompir. 

Osrednji del dneva pa je bil… Oktoberfest! Oktoberfest po svetu poznan izključno le zaradi piva, pa so njegovi začetki pravzaprav daleč od tega. Vse skupaj se je začelo natanko leta 1810. Zaposlene smo bile oblečene v »Dindrle«, ki je izpeljanka iz tradicionalnega ženskega oblačila s področja Nemčije. Osnova za oblačilo je zgodovinsko oblačilo alpskih podeželanov. Na splošno bolj spominja na poletno obleko kot tradicionalno nošo. Sledila je prava zabava s srečelovom, živo glasbo in nazdravljanju ob pivu iz pivovarne Lipnik! Kako fajn nam je bilo, pa preverite na fotografijah… 

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Desktop6.jpg