Obvestilo

25. 11. 2020

Dragi svojci,

glede na to, da smo v Pegazovem domu že nekaj časa brez okužbe in ker se zelo zavedamo, kako pomemben del življenja predstavljate za naše stanovalce, razmišljamo o delnem odprtju obiskov, seveda ob upoštevanju ukrepov, ki so sestavni del obdobja, v katerem smo zaradi Covida 19.

Pred nami je december, ki ga bomo letos praznovali drugače. Zaposleni se bomo potrudili, da bo kljub slabi epidemiološki sliki prazničen za naše stanovalce. Prvo darilo naj bo novica, da boste lahko svojci od 1. decembra dalje ponovno prišli na obisk, ki bo nadzorovan in prilagojen trenutnim razmeram. V nadaljevanju navajamo protokol, za katerega prosimo, da se ga držite.

-          Za obisk je nujna predhodna najava pri socialni delavki Anici Vreže na številko 03/818 55 10 in 041 697 483. Najavite se lahko od ponedeljka do petka med 12.00 in 14.00 uro.

-          Obisk bo omejen na 30 min, izključno na eno zdravo odraslo osebo, 1 x tedensko.

-          Termini za obiske so od ponedeljka do petka med  9.30 – 11.30 uro ter od 14.00 -15.30 ure, razen četrtka, ko je popoldanski termin med 15.00 in 17.00 uro.

-          Glede na hladno vreme, se bo obisk  izvedel v zaprtem prostoru, v zimskem vrtu, na dogovorjeni razdalji in ob prisotnosti enega od zaposlenih.

-          V primeru, da na dogovorjen termin ne morete priti, prosimo, da nam to sporočite.

-          Zaposleni vam bo ob prihodu izmeril temperaturo, vašo masko, s katero boste prišli, vam bomo zamenjali s kirurško masko, ki je obvezna ves čas obiska, tako za vas, kot za stanovalca.

-          Sledi obvezno razkuževanje rok ter izpolnitev Izjave, ki jo že poznate.

-          Na obisku je prepovedano dotikanje in hranjenje.

-          Stanovalcem lahko prinesete stvari ali priboljške, vendar prosimo, da v omejenih količinah ( 1 vrečka) in predvsem stvari, ki niso pokvarljive, ker gredo v obvezno karanteno za 72 ur.

-          V primeru neupoštevanja navedenega protokola, bomo primorani obisk prekiniti.

-          Ker je trenutno še v veljavi prepoved gibanja med občinami, vam bomo za potrditev termina obiska poslali sms, ki ga boste skupaj z Izjavo za dokazovanje upravičenosti gibanja izven občine prebivališča potrebovali, če vas ustavi kontrola prometa.

Vsi si želimo, da bi lahko življenje čim bolj približali stanju, kot je bilo pred obdobjem Covida 19. Okužba v domu je travmatična za stanovalce in za zaposlene, zato poskušajmo tveganje čim bolj omejiti in upoštevati navodila. Žal, smo pri obiskih v preteklosti kljub navodilom zaznavali številne kršitve, ki pa lahko imajo hude negativne posledice. V izogib  nadaljnjih kršitev in slabe volje, do katere prihaja ob naših opozorilih, vas  prosimo za dosledno upoštevanje zgoraj navedenega protokola.

Kljub omejitvam vam želimo lepe trenutke z vašimi dragimi.

 

Kristina Kampuš