Obisk vrtca Kostrivnica

15. november 2018

Danes smo obiskali vrtec v Kostrivnici. Majhen vrtec, ki ga obiskujejo otroci z velikimi srci, kar se je pokazalo že takoj na začetku našega srečanja. Z otroci smo se najprej sprehodili do bližnjega  izvira kisle vode in z veseljem so pomagali našim stanovalcem.

Ob izviru smo se pogovorili o preteklosti in nastanku tega izvira. Nato smo skupaj zapeli Ob bistrem potočku je mlin, ter se odpravili nazaj proti vrtcu. Otroci so nam pokazali notranjost vrtca in njihovo igralnico, ter nam zrecitirali ter zapeli zvrst različnih pesmi. Pepič je z veseljem otrokom tudi povedal kaj je delal on, ko je bil star okrog 5 let, namreč pasel je krave- čisto sam. Otroci so z navdušenjem prisluhnili našim stanovalcem, ki so polni znanja in izkušenj.

Tako, kot pri nas, imajo jutri otroci v vrtcu prav tako, tradicionalen slovenski zajtrk, zato so nam pokazali kako izdelujejo čebelice iz plastelina ter papirja. Stanovalci so jih opazovali in pomagali pri izdelavi. Ob koncu so nas pogostili ter nam podarili izdelane pikapolonice z lepimi mislimi.

Veselimo se naslednjega snidenja!