Na ogled postavili božično – novoletne ustvarjalnosti

12. 12. 2019

V Pegazovem domu radi ustvarjamo z raznimi materiali – glina, svila, slikanje, izrezovanje, barvanje, mandale, pletenje, šivanje in še bi lahko naštevali. V avli smo na ogled postavili nekaj kreativnih izdelkov. V zadnjem času je na tem področju prava zvezda Cvetka Hrup, ki izdeluje voščilnice, ki jih v teh dneh pošiljamo na razne naslove po Sloveniji. Loti se raznih ustvarjalnih izdelkov, ki jih vsi občudujemo.

Domski pevski zbor pod vodstvom Marinke Mastnak nas je z božično pesmijo popeljal v otvoritev stojnice ustvarjalnosti v Pegazovem domu ter nam vseskozi popestril program. Stojnici je izrekla dobrodošlico Irena Strašek, namestnica direktorice za področje zdravstvene nege.

Cilka Kajzer zna iz svoje mladosti mnogo pesmi, pa tudi sama jih piše… recitirala je eno zimsko o medvedu in medu. Nadvse pa nas je presenetil Pelko Jože, ki se je učil pri Stanetu Severju in nam doživeto recitiral Kettejevega Pijanca. Posedeli smo ob božičnem čaju in si ogledali izdelke na stojnici ter prepevali božične pesmi. Naj se čas ustavi…