Na dan knjige smo obiskali knjižnico

23. april 2018

23. april je svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Praznik je tesno povezan s književnostjo, saj sta tega dne leta 1616 umrla književnika Miguel de Cervantes in William Shakespeare.

Direktorica gospa Nataša Koražija nas je prijazno sprejela, predstavila knjižnico in nas pospremila med knjižnimi policami od otroškega oddelka, domoznanskega, razstave ob dnevu Zemlje, razstave Rogaška Slatina kot obmejno mesto Tretjega rajha 1941-1945, vse do časopisne čitalnice. Knjižnica je velika, svetla in prostorna, tako, da smo kljub uporabi hodulj in invalidskih vozičkov z lahkoto manevrirali med knjižnimi policami.

Posedli smo se v čitalničnem kotičku, kjer smo ob prijetnem klepetu popili sok. Knjižnica drži kar 70.000 enot gradiva za otroke, najstnike in odrasle. Imajo knjige, revije, DVD-je, risanke, filme, strokovno literaturo. V knjižnico je vpisanih 3000 članov. Organizirajo različne prireditve za otroke in odrasle in želijo, da je knjižnica namenjena tudi druženju in izobraževanju in ne le izposoji gradiva.

Stanovalci so povedali, da najraje berejo zgodovinske romane in da so veseli, da imajo brezplačno članstvo. Gospoda Plemenitaša je zanimalo ali imajo kakšno knjigo avtorja Borisa Pahorja in gospod Kliček se je zanimal za leksikon,…