Krkin dan humanosti in prostovoljstva v Pegazovem domu

12. april 2019

Barbara, Rok, Mojca in Martin…  pozitivni prostovoljci, sicer farmacevti tovarne zdravil Krka, so današnji dopoldan posvetili nam. In kaj smo počeli? Imeli smo delavnice urjenja spomina, izdelovali smo velikonočne butare ter se zabavali s petjem in jogo smeha.

Pričeli smo z resnim delom ob mizi in ohranjali spomin v dobri kondiciji z besednimi in črkovnimi vajami, možgansko nevihto, iskanjem nasprotij ter drugimi lažjimi in težjimi miselnimi nalogami.

Prejšnji dan je skupinica stanovalk in stanovalcev z delovnima terapevtkama nabrala zelenje in šibe za velikonočne butarice in sedaj smo pričeli z izdelavo okrasja iz krep papirja. Ja, priprave na veliko noč so v polnem teku in stanovalec Mirko bo butaro odnesel blagoslovit k maši na cvetno nedeljo. Delo nam je šlo dobro od rok, tako, da smo naredili vsaj po dve butari za vsako stanovanjsko skupino.

Ob zaključku so se nam pridružili še pevci in pevke domskega pevskega zbora in naše srečanje smo zaključili s petjem ob spremljavi harmonikarice Marinke. Vsi prisotni so bili zelo dobre volje in prostovoljci so nam morali zatrditi, da se naslednje leto znova snidemo. »Da se ne boste samo med zdravniki vrteli, pridite še večkrat med nas«, smo humorno zaključili srečanje.

Lepo se zahvaljujemo za vaše prostovoljno dejanje humanosti in prostovoljstva ter se veselimo ponovnega druženja.