Ta spletna stran uporablja piškotke. Z brskanjem po strani se strinjate z našo izjavo o Piškotkih. Sprejmi in zapri

Kisanje zelja na demencah

Kisanje zelja na demencah

25. oktober 2018

Ribanje zelja je staro kmečko opravilo, ki je popularno še danes. S Stanovalci smo s skupnimi močmi ribali zelje in ga dali kisati. Najprej je bilo seveda potrebno pripraviti miks sestavin: soli, popra, kutine in lovorjevega lista, ki smo ga nato dodajali v posodo z zeljem.

Stanovalci so oprali zeljne glave, jim olupili poškodovane liste, odstranili kocen, dali na polovico in na to smo na stroju za ribanje zelja, ki nam ga je posodila kuharica Martina uspešno naribali kar dve posodi zelja. Vmes smo dodajali sestavine in pritiskali zelje čim bolj v dno v posodi. Stanovalci so imeli veliko dela in tudi sami so podali, kar nekaj zanimivih idej. Lepo jih je bilo videti kako zelo so se vključevali.

Zimsko zalogo kisanega zelja so naredili na skupini Zarja in Spominčica. Vsi skupaj se veselimo končnega izdelka, ter pojedine, ki nas čaka, saj imamo vsi zelo radi zelje. 

Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah
Kisanje zelja na demencah