Havaji v Pegazovem domu...

24. 7. 2019

Zaposlene, odete v rožasta oblačila s havajskimi venci okoli vratu smo pričakale stanovalce na novi terasi doma, ki je izgledala, kot da vstopiš na Havaje. Žive barve, palmini listi, havajska glasba in polna miza havajskih dobrot.

Na začetku slikovne predstavitve Havajev je sledil pozdrav, kot bi to doživeli na Havajih:  aloha! Nato smo zaposlene stanovalcem nadele havajske vence okoli vratu ter vsi skupaj smo zaplesali hula ples, ki smo ga prilagodile tudi tistim na invalidskih vozičkih. 

Po koncu našega druženja je sledilo pravo havajsko kulinarično razvajanje: tradicionalni napitki Havajev, havajsko kosilo, ki je bilo sestavljeno iz puranjega zrezka s ananasom in sladkim krompirjem ter večerja, ki je imela pridih morja.

Stanovalci so bili navdušeni nad pripravljenim! Marinka in Cita sta povedali: »vse nama je bilo všeč, izvedeli sva kar nekaj novih dejstev o Havajih, ki so tako zelo oddaljeni od nas. Pa kako ste nas pogostili, skozi celoten dan se je čutil pridih Havajev. Hvala vam, da vedno znova popestrite naše dneve v Pegazovem domu. »