Frajkinclari pred Pegazovim domom

29. 12. 2020

Z malo hudomušnimi, humorističnimi narodnozabavnimi pesmimi so nam danes prinesli pozitivno vzdušje Frajkinclari, ki so najbolj poznani po skladbah Kaj si moreš, dragi človek, Kdor je srečen, je lep, Oda gudeki (z Mi2), Srčna napaka in Šmarnica je večna.

Ansambel sestavljajo brata Waldhütter, in sicer Miran na kromatični harmoniki, ki je avtor večine melodij skladb, in Dušan na kitari, ki je avtor večine besedil skladb ansambla. Kontrabasist je Ivan Finžgar, pevec pa Srečko Zorko, ki v ansamblu zaigra tudi na diatonično harmoniko. Kot peti član se jim občasno pridruži še bobnar Bojan Peter. Posebnost ansambla je namreč, da je njihova glasba akustična, besedila so izpovedna in humorna. Sami so avtorji praktično vseh pesmi in priredb.

Gospa Božena B. prizna, da jih je danes prvič slišala in pove, da so zelo zabavni in so nas zelo razživeli. Gospodu Mirkotu H. je najbolj všeč njihova Šmarnica je večna, a tudi v Dolini tihi jim je super šla. Gospa Marija B. si je zaželela Kdor je srečen, je lep, ker pravi, da je to zelo res.

Stopite v stik

Pegazov dom
Celjska cesta 11
3250 Rogaška Slatina
03 818 55 00
tajnistvo@pegazov-dom.si
pegazov-dom.si

Uradni podatki

Comett domovi d.o.o.
Pegazov dom Rogaška Slatina
ID za DDV: SI83737766
IBAN: SI 56 05100-8015067390 (ABANKA d.d.)

Sledite nam

Desktop5.jpg
Retro permakultura za manj demence